HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yağlı Ambalaj Kâğıdı Nedir, Nerelerde Kullanılır?

03-02-2023 13:35
Yağlı Ambalaj Kâğıdı Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde pek çok alanda ambalajlama yapmaktadır. Ambalajlama yaparken çok farklı malzemelerden yararlanmaktayız. Ancak yağlı ambalaj kâğıdı gerek kullanımı gerek sundukları ile avantajlarla sıklıkla kullanılmaktadır. Yağlı ambalaj kâğıtlarının özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilmesi nedeniyle herkes tarafından hem ne olduğu hem de kullanım alanları merak edilmektedir. Ancak yağlı ambalaj kâğıdıyla alakalı internette yeterli bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle yağlı ambalaj kâğıdı kullanması gereken işletmeler ve kişiler bu kâğıdı kullanmamaktadır. Unipak olarak bugün size yağlı ambalaj kâğıdıyla alakalı detaylı bilgiler verdik. Bu bilgiler neticesinde yağlı ambalaj kâğıtları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

Yağlı Ambalaj Kâğıdı Nedir?

Normal kâğıt yapılırken geri dönüşüm olarak adlandırılan ancak kâğıtçılık sektöründe hurda kâğıt olarak bilinen kâğıtlar kullanılmaktadır. Diğer ambalaj kâğıtlarında ise hurda kâğıt adı verilen bu geri dönüşümlü kâğıtlar kullanılmaktadır. Ancak yağlı ambalaj kâğıdının diğer bir adı yağlı gıda ambalaj kâğıdı olduğundan dolayı kesinlikle hurda kâğıt kullanılmamaktadır. Yüzde yüz selülozdan üretilmiş olan yağlı ambalaj kâğıtları insan sağlığı için son derece zararsızdır.

Yağlı kâğıt ambalaj yapısının yağa karşı dayanıklı olması sebebiyle örneğin gıda ürünlerinden akacak olan yağa karşı oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle özellikle elde ayaküstü yenilecek olarak tabir edilen hamburger, döner gibi gıdalarda sıklıkla yağlı ambalaj kâğıtları kullanılmaktadır.

Yağlı ambalaj kâğıdının bir çeşidi ise yağlı pişirme kâğıdıdır. Yağlı pişirme kâğıdı sayesinde evimizde fırınlarda yaptığımız yemekler, ekmekler, kurabiyeler ve benzeri yiyeceklerimiz son derece güzel olmaktadır. İşte bu yağlı pişirme kâğıdında da kesinlikle hurda kâğıt kullanılmamaktadır.

Tüm dünya bir salgın zamanından geçti, bu salgın zamanında insan sağlığının önemi günden güne artmıştır. Bu nedenle özellikle gıda sektöründe hijyen kuralları değişti ve gıda sektörü için en uygun olan ambalaj türünün yağlı ambalaj kağıdı olduğuna karar verilmiştir. Yağlı ambalaj kâğıdının gıda sektörüne bu kadar uygun olmasının sebebi ise hurda kâğıt kullanılmamasıdır. Hurda kâğıtlar az önce belirttiğimiz gibi kâğıt atıklarının bir araya toplanarak bunların kâğıt geri dönüşüm fabrikaları tarafından tekrardan kâğıtçılık sektörüne kazandırılması sonucu ortaya çıkan kâğıtlardır. Hurda kâğıt ormanların korunması için son derece doğru bir uygulama olsa da insan sağlığını doğrudan etkileyen gıda sektörü için uygun olmayacaktır. Bu nedenle yüzde yüz selülozdan üretilmiş olan yağlı ambalaj kâğıtları gıda sektöründe kullanılmalıdır.

Aynı zamanda yağlı ambalaj kâğıtlarının bir diğer faydası ise üzerine baskı yapılabilme imkânının olmasıdır. Markaların gıda kâğıtları üzerine yaptığı baskılar sayesinde ücretsiz reklamlarını yapma imkânları da olmaktadır. Baskılı yağlı ambalaj kâğıdıyla alakalı daha detaylı bilgileri yazımızın devamında vereceğiz.


yağlı ambalaj kağıdı


Yağlı Kâğıt Ambalaj Nerelerde Kullanılmaktadır?

Yağlı kâğıt ambalajın son derece çevre ve insan dostu olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle son zamanlar kullanım alanları çok genişledi diyebiliriz. Yağlı kâğıt ambalaj kullanım alanları ve amaçları şu şekildedir;

Yağlı kâğıt ambalaj en çok fast food sektöründe kullanılmaktadır. Döner, hamburger, ekmek arası, dürüm yapan yerler genellikle yağlı gıda ambalaj kâğıdı ile ürünlerini müşterilerine sunmaktadır. Bunun sebebi ise hem yağlı kâğıt ambalaj ile yapılan paketlerin ve sarılan gıdaların kısa sürede ambalajlanması hem de yağ geçirgenliğinin olmamasıdır. Özellikle dönerde yağlar genellikle kâğıda akmaktadır. Normal ambalaj kâğıdı ile paketleme yapılan dönerlerin ise bu yağı yere ve müşterinin üstüne damlamaktadır. Ancak bu durum marka itibarını zedeleyecektir. Aynı zamanda normal ambalaj kâğıdı sağlığı zararlıdır. Bu nedenle mutlaka fast food işletmelerinin yağlı gıda ambalaj kâğıdı kullanması önerilmektedir.

Yağlı ambalaj kâğıdının bir çeşidi olan yağlı pişirme kâğıdı ise pastane, börek salonları, fırınlar gibi genellikle yiyeceklerini fırında pişiren işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Yağlı pişirme kâğıdı sayesinde hem yiyecekler tepsiye yapışmadan kolay bir şekilde tepsiden alınır hem de yiyeceklerin alt tarafı yanmaz. Pişirme kâğıdı sayesinde müşteri memnuniyeti ve işletme kârlılığı maksimum düzeyde tutulur.

Yağlı ambalaj kâğıdı ile ilgili sadece gıda sektöründe kullanılır düşüncesi yanlıştır. Zira özellikle yağlı ürünlerin kargosunu yapan otomotiv parçacıları tarafından sıklıkla yağlı ambalaj kâğıdı kullanılmaktadır. Yağlı ürünler sattıkları için normal ambalaj kâğıtları dayanıksız oluyor ve bu yağı akıtıyor. Bu nedenle yağlı kâğıt ile rahat bir şekilde taşınabiliyor.

Baskılı Kâğıt Ambalaj Nedir? Avantajları Nedir?

Özellikle büyük fast food zincirlerinin uyguladığı önemli marka bilinirliliği çalışmalarından biriside baskılı kâğıt ambalajlar olmaktadır. Baskılı kâğıt ambalajlar sayesinde alışveriş yapan herkesin reklamlarını yapmasını sağlamaktadır. Ambalaj üzerine telefon numarası ve logo bastırmak marka bilinirliği ve müşteri kazanma açısından oldukça önemlidir. Yağlı ambalaj kâğıdı toptan alındığı zaman işletmelere maliyeti oldukça düşük olmaktadır. Yüksek reklam maliyetlerini göz önünde bulundurduğunuz zaman Baskılı yağlı kâğıt ambalajları ile yaptığınız reklamlarınızın işletmenize ek hiçbir maliyeti olmayacaktır. Aksine işletmenize müşteri kazandıracaktır.

Baskılı yağlı kâğıt ambalajı tasarımı yaparken dikkat çekici olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Dikkat çekici bir logo veya slogan ile kağıdın daha ilgi çekici olmasını sağlayabilirsiniz. Müşterilerin algılarında iz bırakan logonuz veya sloganınız sayesinde karnı acıkan müşterilerinizin aklına kolay bir şekilde gelirsiniz. Aynı zamanda başkalarının da bu kâğıtları göreceğini unutmayın bu yüzden sokakta gezen herhangi birini işletmenize çekip alışveriş yapmasını sağlamak için mutlaka güzel ve ilgi çekici bir tasarım yapmanız gerekmektedir.

Baskılı veya baskısız yağlı ambalaj kâğıdı, yağlı pişirme kâğıdı siparişleriniz için Unipak web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Web sitemizde yağlı ambalaj kâğıdı toptan avantajları ile satılmaktadır. Bu sayede oldukça düşük maliyeler ile işletmenize değer katabilirsiniz. Üstelik istediğiniz baskıyı bu ambalaj kâğıtlarının üstüne basarak marka bilinirliliğinize doğrudan katkı sağlıyoruz.



İlginizi Çekebilir: Gıda Kutularını Seçerken Bunlara Dikkat Edin!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.