HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Soğuk Zincir Torbaları

26-07-2022 18:02
Soğuk Zincir Torbaları

Soğuk zincir torbaları, soğuk gıda işi yapan işletmeler için can damarı niteliğindedir. Soğuk zincir torbaları işletmenin itibarı için çok önemlidir. Bu bağlamda pek çok noktada bu torbalardan yararlanılmaktadır. Sizlere soğuk zincir torbaları ile alakalı aklınıza gelebilecek her türlü sorunun cevabını verelim.

 

Soğuk Zincir Torbası Nedir?

Soğuk zincir torbaları, adından da anlaşılacağı üzere gıda sektöründe soğuk kalması gereken gıdaların bozulmaması için kullanılan bir çeşit torbadır. Soğuk zincir torbalarını sadece bir saklama poşeti olarak tanımlamak yanlış olacaktır. Nedeni ise soğuk gıda işi yapan işletmelerin pek çok alanda yararlanmasıdır.

Soğuk zincir torbası işletmelerin itibarını arttırıcı bir durumdur. Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak isteyen soğuk gıda işletmeleri için olmazsa olmazdır. Müşterilerinize soğuk ulaştırmanız gereken ürünlerin, soğuk bir şekilde ulaşmasını ve bozulmamasını sağlamaktadır.

 

Soğuk zincir torbaları çok özel bir şekilde üretilmiştir. Bu sayede taşımadan, saklamaya kadar bozulabilecek gıdaların her anında işletmelere ve müşterilere sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır.

 

Soğuk Zincir Torbalarının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Soğuk zincir poşetin sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Bu faydaları detaylı olarak inceleyelim.

  • İlk olarak soğuk zincir kargosu yapıyorsanız ürünlerinizin belirli bir sıcaklığın altına düşmemesi gerekmektedir. Bunu normal kargo poşetleri ve kargo kutuları ile sağlamanız imkânsızdır. Tam olarak burada devreye giren soğuk zincir torbaları kargolarınızın taşınması esnasında belirlenen ısının altına inmemesini sağlamaktadır.
  • Soğuk zincir taşıması esnasında hem sıcaklım hem de şeklinin bozulmaması önemlidir. Buzlu bir biçimde taşınan ürünlerin şekli bozulmaz ancak çözülmüş bir halde taşınan ürünlerin, ürün yapısının bozulması daha kolay olacaktır. Bunu bir örnek ile açıklayalım. Örneğin dondurulmuş balık ürünleri satıyorsunuz. Üst üste taşınan karides paketlerinde bulunan karidesler donmuş halde ise ezilme gibi bir tehlike yaşanmaz.
  • Soğuk zincir torbalarının üretimleri normal torbalardan çok farklıdır. Yapısı yalıtımın üst düzeyde olması için kalın bir şekilde yapılmıştır. Kalın yapısı aynı zamanda dayanıklı olmasını da sağlamaktadır. Hem soğuk zincir kargo hem de soğuk zincir taşıma aşamalarında ürünlerin zarar görmemesi aynı zamanda ürün paketinin de zarar görmemesini sağlamaktadır.
  • Soğuk gıda torbaları sayesinde daha uzun süre soğuk kalan ürünlerin raf ömrü ve kullanım ömrü daha uzun olmaktadır.
  • Soğuk gıda torbaları ile soğuk gıda taşımacılığı yapmanız müşterilerinizin gözünde itibarınızın yükselmesine olumlu sebep olacaktır. Yüksek müşteri itibarı yüksek kazançlar elde etmeyi sağlayacaktır.
  • Soğuk gıda poşetleri ile ürünlerinizi aynı zamanda dış etkenlerden de korumuş olursunuz. Soğuk gıda poşetlerinde taşıma yaptığınız ürünleri dış etkenler olan rüzgâr, toz, güneş gibi etkenlerden korumuş olursunuz.
  • Ayrıca sağlam yapısı ile depolanma aşamasında ürünlerin zarar görmesini engellemektedir.
  • Depolanma esnasında hem yer tasarrufu hem de depolanma kolaylığı ile yer ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.

Soğuk Zincir Torbası Hangi Amaçlarla Kullanılır?

  • Soğuk zincir torbaları işletmelerde pek çok amaçla kullanılmaktadır. Bu amaçlardan bahsedelim.
  • İlk olarak soğuk gıdaların ısılarını koruması için kullanılmaktadır. Asıl kullanım amacı soğuk gıda ürünlerinin sıcaklığının belirlenen derecenin altına inmemesini sağlamaktadır.
  • Soğuk gıda taşımacılığında aktif olarak kullanılmaktadır. Soğuk gıda taşımacılığı esnasında hem ürünlerinin sıcaklığının korunması hem de ürünlerinin zarar görmemesi için kullanılmaktadır.
  • Soğuk gıda kargosu aşamasında ise yine aynı soğukluğun korunması ve ürünlerin zarar görmemesi açısından kullanılmaktadır.
  • Soğuk zincir torbalarının yapısı itibariyle kalın ve dayanıklı olduğunu söylemiştik. Bu özelliği ile ürünlerin depolanması kısmında kullanılmaktadır. Ürünler depolanırken yer tasarrufu sağlamak amacıyla genellikle üst üste ve yan yana konumlandırılmaktadır. Ancak bu durum bazen ezilme, kırılma gibi fiziksel hasarlara neden olmaktadır. Soğuk zincir torbası ile sakladığınız ürünlerin sağlam pakete sahip olmasıyla böyle olumsuzluklarla kesinlikle karşılaşmazsınız.

 

Soğuk Zincir Torbası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Soğuk zincir torbası kullanımı genellikle soğuk gıdalar ile olmaktadır. İçerisinde gıda bulunduğu için bu torbanın kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat etmeniz hayati derecede önem taşımaktadır. Ayrıca soğuk zincir torbası kullanırken maksimum verim almanızı sağlamaktadır.

 

  • Öncelikle ihtiyacınızla doğru orantılı bir şekilde torba seçmeniz gerekiyor. Hatta ihtiyacınız olan torba büyüklüğünün bir boy büyüğünü kullanmanız çok önemlidir. Zorla soğuk zincir torbası içine yerleştirdiğiniz ürünün ağzının tam kapanmaması, ezilme ve yırtılma gibi olumsuzluklarla karşı karşıya olabileceğini unutmayın.
  • Soğuk zincir torbasına ürün yerleştirmeden önce hem elle hem de gözle detaylı olarak incelemeniz gerekiyor. Herhangi bir hasar olması durumunda poşeti kullanmamanız gerekiyor.
  • Kullanım esnasında sürekli olarak içinden açılıp bir şeyler alınmaması gerekiyor. Soğuk zincir torbası içindeki ürünün soğukluğunu korumaktadır. Siz sürekli olarak ağzını açtığınız zaman sıcaklık düşecektir. Bu sıcaklığı düşürmeniz gıdanın sıcaklığını olumsuz etkileyecektir ve torba işlevsiz kalacaktır.
  • Soğuk zincir torbası kullanımınızda ağzını mutlaka 2 – 3 kere kontrol edin. Ağız kısmında herhangi bir açıklık bulunuyorsa torba işlevini yitirecektir.
  • Kullanımız bittikten sonra delici veya kesici aletle delmenize gerek yoktur. Yine ağız kısmından ürünlerinizi çıkarabilirsiniz.
  • İçerisine hava girmediği için hayvan, bitki gibi canlı şeyler kesinlikle konulmamalıdır.

 

Soğuk Zincir Torbalarını Kimler Kullanır?

Soğuk zincir torbaları dondurma firmaları genellikle kullanmaktadır. Dondurmanın sürekli olarak soğuk kalması ve dış etkenlerden korunması için soğuk zincir torbalarından yararlanılır.

Avm ve market gibi soğuk gıdaları depolarında saklayan işletmeler soğuk zincir torbalarından yararlanmaktadır. Soğuk gıda torbaları ile hem ürünlerini zarar görmeden depolayabilirler hem de bozulma gibi bir risk ortaya çıkmaz. Ayrıca soğuk zincir torbaları sayesinde depolar daha düzenli olur ve depolanma kolaylaşır yer tasarrufu sağlanır.

E-ticaret üzerinden soğuk gıda satışı yapan firmalar kullanmaktadır. E-ticaret üzerinden satış yapan firmaların en fazla özen göstermesi gereken konu kargodur. Kargo kısmında soğuk zincir torbaları kullanımı müşteri memnuniyeti açısından çok önemlidir.

Sadece işletmeler değil istenilmesi ve ihtiyaç duyulması durumunda bireyler tarafından da kullanılabilir. Özellikle seyahatlerde ve kamp gibi buzdolabının bulunmadığı yerlerde kullanıma çok uygundur. Ayrıca yaz aylarında güneşlenme esnasında güneş kremlerinizi koyabilme imkânınızda bulunmaktadır.

 

Soğuk Zincir Torbası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Soğuk zincir torbası seçerken dikkat etmeniz gereken bazı maddeler bulunmaktadır. Bu maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İlk olarak ebata dikkat etmelisiniz. İhtiyacınız ile doğru orantılı bir ebat seçmeniz soğuk zincir torbasından tam verim almanız açısından çok önemlidir.
  • Soğuk zincir torbasının ağız kısımlarını kontrol etmelisiniz. Ağız kısmı açık olan tek yerdir ve sağlam olması, sağlam kapanması çok önemlidir. Aksi bir durumda işlevini yerine getiremez.
  • Alacağınız soğuk zincir torbasını öncelikle göz ile kontrol edin. Herhangi bir hasar söz konusu olmamalıdır.
  • Kaliteli bir soğuk zincir torbasını almak için iyi araştırmak yapmak gerekiyor. Bilindik markalar harici markalar soğuk zincir torbası adı altında normal torbalar satmaktadır. Bu torbalardan verim alamayacağınız için işini görmeyecektir.

Unipak olarak soğuk zincir torbalarını hassas bir şekilde sunmaktayız. Soğuk zincir torbasını seçerken dikkat etmeniz gereken unsuların hepsine sizin yerinize dikkat ediyoruz ve %100 müşteri memnuniyeti ile yolumuza devam ediyoruz.


İlginizi Çekebilir: Ahşap Kargo Sandıkları ile Nakliyede Güvenli Kargolama


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.