HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ahşap Kargo Sandıkları ile Nakliyede Güvenli Kargolama

24-08-2022 00:15
Ahşap Kargo Sandıkları ile Nakliyede Güvenli Kargolama



Günümüzde e ticaret sektörünün gelişmesiyle ithalat ve ihracatta gelişmiştir. Dolayısıyla kargo yapma ve nakliye süreçleri bayağı bir önem kazanmıştır. Kargo ve nakliye süreçlerin önemli olan kargoların hızlı ve sağlam bir şekilde varış noktasına yani alıcıya ulaşmasıdır. Özellikle uluslararası nakliyede zarar görecek ve büyük kargolarınızı çok iyi bir şekilde paketlemeniz gerekiyor. Bu noktada son zamanlarda geliştirilen ve en güvenli paketleme şekli ahşap kargo sandıkları olmaktadır. Ahşap kargo sandıkları içi ve dışı son derece dayanıklı olan kargolama eşyasıdır. Normal kargo paketleri ile gönderilmesi imkânsız olan ve mutlaka korunması gereken eşyalarınız için üretilmiş olan ahşap kargo sandıklarını bugün size detaylı bir şekilde anlatmış olacağız. Ahşap kargo sandıkları ile ilgili internette pek çok bilgi bulunmamaktadır. Ancak özellikle ithalat ve ihracat süreçlerinde mutlaka kullanılması gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere ahşap kargo sandıklarıyla alakalı pek çok bilgi vereceğiz.

Ahşap Kargo Sandıkları Nedir?

Ahşap kargo sandığı kontrplaktan üretilmiş kargo sandığıdır. Az önce de belirttiğimiz gibi özellikle hacim olarak büyük olan yüklerin nakliye süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır. Normal kargo sandıklarına veya kargolama kutularına göre pek çok farklılıkları bulunmaktadır. Bu farklılıkları sayesinde tüm nakliye şekillerine uygun bir kullanım sağlamaktadır.

Ahşap kargo sandıkları de monte bir şekilde size ulaşabilmektedir. Ayrıca ahşap kargo sandıkları ile nakliye yaptıktan sonra de monte bir şekilde saklama imkânınız da bulunmaktadır. Ayrıca de monte özelliği sayesinde diğer kargo sandıklarına göre oldukça az bir yer kaplamaktadır ve depolanması oldukça kolaydır.

Uluslararası nakliye işlemi gerçekleştiriyorsanız her türlü nakliye kutusu veya nakliye sandığı ile yüklerinizi kargolama aşamasında teslim edemezsiniz. Bunun sebebini kısaca açıklayalım. Uluslararası düzenlemeler çerçevesinde bitki sağlığını olumsuz etkileyecek olan kargo sandıkları, kargo paketleri ve kargo kutularının uluslararası taşımacılıkta kullanılması kesinlikle yasaktır. Ancak yazımızın başında belirttiğimiz gibi ahşap kargo sandıklarının hammaddesi kontrplaktır. Kontrplak uluslararası düzenlemelere göre bitki sağlığını tehlikeye atan bir madde değildir. Bu bağlamda kontrplaktan üretilen ahşap kargo sandıkları ile yüklerinizin uluslararası nakliyeye gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Aynı zamanda ahşap kargo kutuları ile nakliye yapmak istiyorsunuz ve yükünüz çok değerli veya kırılabilecek yapıda olduğu için ekstra bir koruma yapmak istiyorsunuz. Böyle bir isteğiniz bulunuyorsa Unipak olarak hemen ahşap kargo sandıklarımızı polyester çember ile çevreleyerek çok daha kuvvetli bir hale getiriyoruz. Peki, polyester çember nedir? Polyester çember bir plastik çemberdir. Ancak plastik çemberler arasında en güçlü olanı polyester çemberdir. Bu bağlamda polyester çember ile çevrelediğiniz ahşap kargo kutuları ile ürünlerinizi dünyanın öbür ucuna dahi sorunsuz bir şekilde gönderebilirsiniz.

Ahşap kargo sandığı yüklerin olumsuz hava koşullarından veya kötü depolama koşullarından etkilenmemesini sağlamaktadır. Sağlam yapıları sayesinde ahşap kargo sandıkları yüklerin dış etkenlerden etkilenmesinin önüne geçmektedir. Özellikle uluslararası nakliyecilik sırasında ülkeler geçen yükler sürekli değişen hava koşullarına maruz kalmaktadır. Ayrıca uluslararası kargolama sırasında depolama ortamı da olumsuz etkilenmektedir ve depolama kalitesi düşmektedir. Ancak yükleriniz ahşap kargo sandığı içerisinde bulunuyorsa bu olumsuz hava koşulları ve olumsuz depolama koşulları sizi asla etkilemez. Zorlu hava koşullarında yük taşımacılığı yapılacak ise mutlaka ahşap kargo sandıklarından yardım alınmalıdır.

Ahşap kargo sandıklarının içerisine palet rahatlıkla sığmaktadır. Bu sayede ithalat ve ihracat süreçlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Ahşap Kargo Sandığı Kullanımının Sunduğu Avantajlar Nelerdir?

  • İlk önce sağladığı en büyük fayda şüphesiz yüklerin güvenli bir şekilde taşımacılık süreci geçirmesini sağmaktadır. Ahşap kargo sandıkları özellikle uluslararası yük taşımacılığına uygun bir şekilde üretildiği için oldukça sağlam tasarlanmıştır. Kontrplak levhalardan oluşan bu kutunun kenarlarında ise metal korumalar bulunmaktadır. Ağız kısmında özel bir kilit sistemi bulunmaktadır.
  • Ahşap kargo sandıkları yüklerin güvenli, kolay ve sağlam bir şekilde taşınması için tasarlanmıştır. Bu bağlamda ahşap kargo kutularının taşınmasını destekleyecek 2 adet tutma yeri yapılmıştır. Bu tutma yerleri sivri veya sert bir malzemeden olmadığı için ağır yüklerin bile kolay bir şekilde kullanılmasına olanak sağlamaktadır.
  • Ahşap kargo sandıklarının ağız kısmında kilit sistemi olduğundan bahsetmiştik. Bu kilit sistemi sayesinde hem ahşap kargo sandıklarının ağız kısmı açılmıyor hem de varış noktasında kolay bir şekilde açılıyor. Bu sayede ağız kısmında kilitli bir yapı olması çok önemlidir.
  • İthalat ve ihracat süreçlerinin zorlu bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreçlerde hem depolama hem yükleme hem de nakliye sürecinde yükler oldukça tehlike altında olmaktadır. Ancak ahşap kargo sandıkları sayesinde bu süreçler zorlu olmaktan çıkmıştır. Son derece güvenli bir şekilde bu süreçlerin yönetilip başarılı geçmesini sağlamaktadır.
  • Ahşap kargo sandıkları ile müşterilerinize yolladığınız kargolarda müşterileriniz kendini özel hisseder bu sayede işletmenize bağlı sadık müşteriler elde ederseniz.
  • Ahşap kargo sandıkları sayesinde nakliye süreci başarılı geçer ve işletmenizin iade oranları da düşer. Mutlu müşteri düşük iade diyebiliriz.
  • Kargo sandığının pek çok farklı boyutu bulunmaktadır. Bu farklı boyutlar sayesinde her türlü yükünüze uygun kargo sandığı bulabilirsiniz ve her türlü yükünüzü güvenli bir şekilde nakliye yapabilirsiniz.


Ahşap Kargo Sandığı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar Nelerdir?

Ahşap kargo sandığının ne olduğundan ve sunduğu faydalardan detaylı bir şekilde bahsettik ancak ahşap kargo sandığı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat etmeniz ahşap kargo sandığı ile nakliye süreçlerinizin başarılı geçmesini sağlayacaktır. Geçelim kargo sandığı kullanırken dikkat etmemiz gereken unsurlara.

İlk olarak de monte bir şekilde ahşap kargo sandığınız bulunuyorsa dikkatli ve yavaş bir şekilde bunun montajını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Kargo sandığının montajında acele etmeniz hata yapmanıza neden olabilir ve eksik yaptığınız herhangi bir yer nakliye sürecinizi olumsuz etkileyebilir.

Ahşap kargo sandıklarının mutlaka köşelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Bu noktalarda çok açık bir alan bulunmamalıdır.

Ahşap kargo sandığının içine koyduğunuz yükü güzel bir şekilde koyun ve sabitleyin. Sandığın içerisinde sabitlenmemiş veya hareket eden yük kendi kendine zarar verebilmektedir. Bu yüzden yükü çok doğru bir şekilde koymaya özen gösterin.

Rutubetin ve nemin olmadığı ayrıca kuru bir ortamda de monte olan ahşap kargo sandıklarının muhafazasını gerçekleştirin. Bu sayede ilk günkü gibi kullanabilirsiniz.

Siz de özellikle uluslararası nakliyat işleri yapıyorsunuz ve bu nakliyat işlerini yaparken yüklerinizin zarar görmesinden korkuyorsanız mutlaka ahşap kargo kutusu kullanmalısınız. Tek kullanımlık olmaması ve maksimum güvenlik sunması ile hem yurtiçi hem de yurtdışı yüklerinizin gönül rahatlığı ile nakliye sürecini tamamlamasını sağlamaktadır. Ürünlerinizin boyutuna ve ihtiyacınıza göre ahşap kargo sandıklarını canlı destek üzerinden kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Uluslararası nakliyatta herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınız kargo sandıkları ile güvenliğin ve rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz. İşletmeniz kargo sandığı ile karlılığına karlılık katabilir.



İlginizi Çekebilir: Kitap Siparişleriniz Kitap Kutusu ile Güvende

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.