HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Koli Bandı Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

31-10-2022 13:45
Koli Bandı Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

Koli bandı alırken kimse dikkat etmez. Ancak koli bandının işlevi oldukça fazladır. Bu sebeple koli bandı seçerken mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Koli bandını basite indirgemek aslında seçimlerin yanlış yapılmasındaki asıl nedendir. Çünkü az önce bahsettiğimiz gibi koli bandını hayatımızın pek çok noktasında farklı işlevlerle kullanmaktayız. En iyi koli bandını seçmeniz için bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu unsurlara dikkat etmek koli bandının hem daha konforlu kullanılmasını sağlayacaktır hem de işlevselliğine katkı sağlayacaktır. Bu yazımızda sizlere koli bandı seçerken dikkat etmeniz gereken maddeleri sıralayacağız. Bu sayede artık siz de koli bandı seçerken çok daha profesyonel davranacaksınız.

Koli Bandı Nedir?

Koli bandı geçmişten günümüze kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Geçmişi 1943 yılına kadar uzanan koli bandının en büyük özelliği yapıştırma özelliğidir. Yapışkan yüzeyi sayesinde birbirine bağlanması ve birbiriyle birleştirilmesi gereken alanlarda kullanılmaktadır.

Koli bandı özellikle koliden yapılmış olan kartonların birbirine yapıştırılması için kullanılan bir bant türüdür. Koli bandı normal bantlara göre çok daha iyi bir yapıştırma gücüne sahiptir. Nedeni ise normal paket bantlarına göre daha kalın ve daha geniş bir yapıştırma alanına sahip olduğudur. Bu yapışma alanının büyük olması nedeniyle normal paket bantlarından çok daha fazla performans vermektedir.

Koli bandı işlevine ve kullanım alanlarına göre farklı modellere ayrılmaktadır. Kullanım alanlarına göre ayrılan koli bantlarının yine yapıştırma özelliği de farklıdır. Az önce koli bandının kullanım alanının oldukça geniş olduğundan bahsetmiştik. İşte bu yapıştırma yüzeyinde bulunan farklılıklar nedeniyle pek çok alanda kullanılmaktadır.



Koli Bandı Çeşitleri

Koli Bandı Çeşitleri Nelerdir?

Koli bandı kendi içinde farklı farklı gruplara ayrılmaktadır. Gruplara ayrılma sebebi hem kullanım alanları hem de özellikleri olmaktadır. Koli bandı çeşitleri şu şekildedir;

Şeffaf Koli Bandı

Şeffaf koli bandı, günümüzde sıklıkla ve pek çok alanda kullanılan koli bandı çeşididir. Şeffaf koli bandı ile en çok yapılan işlemler kargo, nakliye, taşıma gibi işlemlerde karton kolilerin ağzını bantlama olmaktadır. Sebebi ise yapısının oldukça güçlü olmasıdır.

Renkli Koli Bandı

Renkli koli bandı özellikle süsleme ve dekorasyon yaparken sıklıkla kullanılmaktadır. Şeffaf koli bandına göre renkli olan yapısı ile eskimiş olan eşyalara renk katabilirsiniz. Aynı zamanda markaların renkli koli bandı kullanması kutu ile kombine ederek markalarını yansıtmasını sağlamıştır. Bu sayede renkli koli bandı hem markalar tarafından hem de nihai tüketiciler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

Baskılı Koli Bandı

Baskılı koli bandı ise üzerinden baskı bulunan koli bantlarıdır. Özellikle markalar kendi logolarını, web sitelerini, sloganlarını baskılı koli bandının üzerine konumlandırarak kargolarını müşterilerine göndermeyi tercih etmektedir. Ancak dekorasyon içinde baskılı koli bandı sıklıkla kullanılmaktadır. Üzerine istenen baskı yapıldığı için dekorasyonda oldukça yaratıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Koli Bandı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

En iyi koli bandı seçimi yapmak için mutlaka bilmeniz gereken bazı detaylara hakim olmanız gerekmektedir. Koli bandı sayın alırken bu unsurlara göre satın almanız konforlu ve güvenli bir kullanım sağlayacaktır. Koli bandı farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ancak farklı alanlarda koli bandı kullanabilmek için iyi koli bandını iyi seçmeniz gerekiyor. Koli bandını almadan önce kendinize iki adet soru sormanız gerekiyor. Bunlardan birisi bu koli bandını neden alıyorum? Bir diğeri ise hangi boyda koli bandına ihtiyacınız olduğudur. Bu iki soruyu koli bandı alışverişi yapmandan önce cevaplamanız hem alışveriş sürecinizi daha hızlı bir şekilde bitirmenizi sağlayacaktır hem de seçtiğiniz koli bandını işinize uygun bir şekilde seçmenizi sağlayacaktır. Koli bandı seçerken mutlaka dikkat etmeniz gereken maddeler ise şu şekildedir.

Amacınıza Uygun Koli Bandı Seçimi

Az önce koli bandı alışverişine başlamadan önce kendinize koli bandını ne amaçla kullanacağınızı mutlaka sorun demiştik. İşte bu sorunun cevabı sizin amacınıza uygun koli bandı seçimi yapmanızı sağlayacaktır. Koli bandı kendi içinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Bu gruplar arasında doğru karar vermek için mutlaka soruyu cevaplamalısınız.

Amacınızı uygun koli bandı seçimi yapmanız gerekiyor derken neyden bahsediyoruz detaylı olarak anlatalım. Örneğin koli bandında amacınız firma reklamı yapmak ise burada şeffaf koli bandı kullanmanız doğru olmayacaktır. İşte tam olarak bu noktada koli bandı seçiminizi baskılı koli bandından yana kullanmanız doğru bir tercih olacaktır. Baskılı koli bandı şirketinizi yansıtan ve müşterilerinizin aklında yer etmek istediğiniz logonuz yer alacaktır. Bu logo sayesinde hem marka bilinirliliğinizi destekleyeceksiniz hem de koli bandı ihtiyacınızı gidereceksiniz.

Koli bandını hayatınızın pek çok alanında kullanabileceğinizden bahsetmiştik. Koli bandı ile farklı tasarımlar yapmanız mümkündür. Peki bu nasıl oluyor? Renkli koli bantları yardımıyla evinizde bulunan ve tasarımını değiştirmek istediğiniz eşyaları kolay bir şekilde kaplayabilirsiniz. Bu sayede hem uygun fiyatlı bir tasarım yaparsınız hem de eski eşyalarınızı geri dönüştürmüş olursunuz.

Koli Bandı Ebatlarına Dikkat Edin

Koli bandı seçerken mutlaka koli bandı ebatlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Az önce bahsettiğimiz gibi koli bandının farklı boyutlarda ve farklı yapıştırma gücüne sahip olan çeşitleri bulunmaktadır. İşte siz de işinize uygun koli bandı boyutu seçerek maksimum yapıştırma oranına sahip olabilirsiniz. Eğer kolileri kapatmak istiyorsanız bu noktada koli ebatlarına oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Koli ebatlarına uygun koli bandı seçimi yapmalısınız.

Koli Bandının Baskısına Dikkat Edin

Baskılı koli bandı alıyorsanız mutlaka baskısına özen göstermeniz gerekiyor. Firmanızın ürettiği ürünler üzerinde demo denemeler yapmanız çok önemlidir. Sebebi ise baskının ürünlerinizin veya paketlerinizin başlangıç ve bitiş noktasıyla uyumsuz olması durumunda ortaya kötü bir görüntü çıkacaktır. Bu noktada mutlaka demo yapmaya özen göstermeniz gerekiyor.

Koli Bandına Baskı Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son zamanlarda şeffaf koli bandı yerine baskılı koli bandı kullanımı oldukça artmıştır. Markaların hem marka bilinirliliğini desteklemesi hem de markaların koli bandı ihtiyacına cevap vermesi sayesinde baskılı koli bandı sıklıkla tercih edilmektedir. Aynı zamanda baskılı koli bandı renkli koli bandından yapıldığı için zeminde dikkat çekici bir renkli koli bandı kullanmanız oldukça iyi olacaktır. Kobi bandına baskı yaptırırken öncelikle baskının koli bandının büyüklüğüne göre ayarlanması çok önemlidir. Koli bandından büyük veya küçük bir baskı yaptırmanız güzel bir görüntü elde etmenizi sağlamayacaktır. Bu nedenle mutlaka bant boyutu ile doğru orantılı baskılar yaptırın. Baskıda mutlaka markanızın logosu olmalıdır. Marka logosunun yanı sıra markanıza ait olan slogan, web sitesi, sosyal medya kanallarınızda baskılı koli bandında yer alabilir.

Koli bandı almak istiyorsanız birbirinden kaliteli ve farklı modellere sahip koli bantları Unipak’ta. Unipak olarak renkli koli bandı, baskılı koli bandı, şeffaf koli bandı gibi pek çok koli bandı çeşidini üretmekteyiz. Bizden aldığınız baskılı koli bandına istediğiniz baskıyı yaptırabilirsiniz. Baskılı koli bandı ile hem markanızın bilinirliğinizi arttırabilirsiniz hem de koli bandı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Web sitemizde yer alan koli bandı ürünlerimizi inceleyebilir kolay bir şekilde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Soğuk Zincir Torbaları

 

 

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.