HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kitap Siparişleriniz Kitap Kutusu ile Güvende

26-07-2022 17:56
Kitap Siparişleriniz Kitap Kutusu ile Güvende


Kitap kutusu, kitap, broşür ve katalog gibi yüzeyleri düz eşyalarınızın taşınmasında en büyük yardımcınız olmaktadır. Bu tip işlerle uğraşan işletmeler için kitap kutuları kurtarıcı niteliğe sahiptir diyebiliriz. Kitap kutusu sayesinde müşterilere sorunsuz bir şekilde kargolar ulaştırılır. Bu yazımızda sizlere kitap kutusunun ne olduğunu, kitap kutusunun sizlere sağladığı faydalar ve kitap kutusu ile işletme reklamı yapma hakkında bilgiler vereceğiz.

Kitap Kutusu Nedir?

Kitap kutusu adından da anlaşılacağı üzere kitap ve türevi şeylerin taşınması için özel olarak geliştirilen kutudur. Karton kitap kutusu normal karton kutulara göre daha farklı üretilmiştir ve özel olarak tasarlanmıştır. Kitap kutusunu, kitap kargo kutusu olarak da kullanabilme imkânına sahipsiniz. Müşteri memnuniyetine önem veren yayın evleri ve kitap satıcıları müşterilerinin siparişlerini mutlaka kitap kutusu ile yollamaktadır. Bu uygulama hem müşterileri önemsediğinizi gösterir hem de kitap kutusu ile taşınan kitaplar güvende olur.

Kitap taşımak aslıdan sanıldığı kadar kolay olmayan bir iştir. Kitaplar taşıma esnasında sürekli olarak risk altındadır. Örneğin üstüne herhangi bir şey koyulduğu zaman kapağı ezilebilir veya birleşim kısmı kırılabilir. Bu durumlar işletmeler için müşteri ve itibar kaybına neden olmaktadır. Ancak karton kitap kutusunda durum farklıdır. Karton kitap kutusu kitap ve türevi malzemelerin taşınması ve zarar görmemesi için tasarlandığı için normal karton kutulara göre yapısal olarak farklılıkları bulunmaktadır. Yapısal olarak normal karton kutuya göre daha kalın ve olukları daha fazladır. Herhangi bir darbe söz konusu olduğu zaman içerisinde bulunan malzemeler kesinlikle zarar görmemektedir.



Kitap Kutusu

Kitap Kutusu Kullanımı Faydaları Nedir?

Kitap kutusunun kullanımın sağladığı pek çok fayda bulunmaktadır. Bu faydaları kısaca açıklayalım.

  • Öncelikle kitap kutusu kullanan işletmelere prestij sahibi işletme gözüyle bakılmaktadır. Müşterisini ve sattığı ürünleri önemseyen işletmeler her zaman daha değerli olmaktadır. Kitap kutusu kullanımı ise bunlardan birisidir. Kitapların herhangi bir zarar görmemesi için kitap kutusu kullanmak ve bunlarla kitapları alıcıya yollamak hem alıcı hem de potansiyel müşteriler için çok değerlidir.
  • Kitap kutusu, kullanıcıların pratik ve kısa sürede işlerini bitirmesi için özel tasarlanmıştır. Bu ne demek oluyor hemen açıklayalım. Normal karton gibi nasıl ağzının kapanacağı belli olmayan bir yapıda değildir. İşletmelerin ve kullanıcıların işini kolaylaştırmak için kolay ve pratik bir kapak yapısı vardır. Bu kapak yapısı ile kullanan işletmeler fazla mesai harcamadan kolay bir şekilde paketleme imkânına sahiptir. Ayrıca kargo yapılan bireyler ise kolay bir şekilde açabilmektedir.
  • Kitap kutusunun aynı zamanda kitap kargo kutusu olduğundan bahsetmiştik. Kitap kargo kutusu ile kullanmak işletmelerin kargo çıkaracağı zaman neyin içine koyacağını şaşırmamalarını sağlayacaktır. Kitap kargo kutusunun içine kolay bir şekilde koyulan ürünler hemen kargoya hazır hale gelecektir.
  • Hızlı bir şekilde paketlenme imkânı sunan kitap kargo kutusu, işletmelerin hızlı kargo yapabilmesini sağlamaktadır. Bu da yine müşteri memnuniyetini olumlu yönden etkileyecek önemli bir unsurdur.
  • Kitap kargo kutusu, normal kutulara oranlara yapıları daha dayanıklı ve kullanılan malzemeler daha kalındır. Ayrıca karton kutuların darbeleri emmesini ve içerisindeki malzemelere zarar gelmemesini sağlayan oluk yapısı kitap kargo kutusunda çok daha fazladır. Bu sayede kitap ve türevi malzemeleri kargoya veren işletmelerin hiçbir zaman kafasında acaba kargom zarar görecek mi acaba kargoya olumsuz bir şey olacak mı sorusu olmayacaktır. Kitap kargo kutusu sayesinde kargoları hızlı ve güvenli bir şekilde müşterilerine ulaştıracaklardır.
  • Bazı yayın evleri ve kitap satıcıları stoklu çalışmaktadır. Stoklu çalışmanın en zor yanı ise depolamaktır. Depolanan ürünlerin zarar görmemesi ve düzenli olması çok önemlidir. Ancak kitapların normal naylon paketlerle veya paketsiz bir şekilde depolanması genellikle olumsuz sonuçlar doğurur. Bu zaman ve para kaybına neden olacaktır. Ancak kitap kutusu ile kitap ve türevi malzemeleri depolamanız hem size yer tasarrufu hem de malzemelerinizi koruma imkanı vermektedir. Yer tasarrufunu iki şekilde sağlamaktadır. Bunlardan ilki kitap kutusu dört köşesi düz bir yapıda olduğu için kolaylıkla dizilir ve üstüne, altına, sağına, soluna ürünler dizilebilir. Bir diğeri ise kitap kutusu ile ürünlerinizi üst üste depolayabilirsiniz. Üst üste depolama yapabilmek ciddi yer tasarrufu sağlamaktadır.
  • Üst üste depolama veya kargoda taşınma sırasında kitaplar asla zarar görmemektedir. Sağlam yapısına ek olarak bu tip durumlar için alt ve üst kısımları özel bir şekilde üretilmiştir. Alt ve üst kısımlarının özel olarak üretilmesiyle üst üste dizildiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz.
  • Genellikle kitap kutusu ile müşterilerine kitap yollayan işletmelerin yolladıkları bu kitap kutusunu müşterileri atmamaktadır. Kitap saklarken veya başka bir şey saklarken mutlaka bu kitap kutusunu kullanmaya çalışacaklardır. Bu da kitap kutusunu her gördüğünde veya her kullandığında müşterinin sizi hatırlamasını ve size bağlanmasını sağlayacaktır.
  • Kitap kutusunun bir çeşidi ise baskılı kitap kutusudur. Baskılı kitap kutusunun kullanımının işletmeniz için sağladığı pek çok avantaj vardır. Bu avantajları ve baskılı kitap kutusu tasarımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini detaylı olarak aşağıda inceledik.
  • Kitap kutusu farklı boyutlarda bulunmaktadır. Farklı boyutlarda bulunması ise her türlü kitap ve türevi malzemelerin kargosuna tam olarak uyum sağlayabilmesine yaramaktadır.



Baskılı Kitap Kutusu Nedir?

Baskılı kitap kutusu, normal kitap kutusunun üstüne baskı yapılmış halidir. Ancak baskılı kitap kutusunu basite almamak gerekmektedir. Baskılı kitap kutusu kullanımı işletmelere pek çok fayda sağlamaktadır. Bu faydaları inceleyelim;

 

Baskılı Kitap Kutusunun Faydaları Nedir?

Baskılı kitap kutusu kullanımın sağladığı pek çok fayda bulunuyor demiştik. Bu faydaları inceleyelim.

  • Baskılı kitap kutusunun sağladığı ilk ve en önemli fayda şüphesiz marka bilinirliği kazanmadır. Baskılı kitap kutusu direkt olarak görsel hafızaya hitap eder ve marka bilinirliğini sağlamanın en önemli ve en kolay yollarından birisi baskılı kitap kutusu kullanmaktır. Ancak burada baskılı kitap kutusunda kullanacağınız tasarıma dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Baskılı kitap kutusu taşıma sırasında ve kargoların ulaştığı insanların kutuları konumlandırdığı yer de bir reklam aracı niteliğindedir. Kargolarınızı müşterilerinizi ulaştırırken illa bir karton kutu kullanmanız gerekecektir. Ancak bu noktada baskılı kitap kutusu kullanmanız işletmenizin reklamını neredeyse ücretsiz bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca en iyi reklam çeşitlerinden birisini de yapmış olacaksınız.
  • Müşterileriniz herhangi bir e-ticaret sitesi üzerinden alım yapmış olabilir. Bu da sizin asıl siteniz ve asıl hesaplarınızın müşteriniz tarafından bilinmemesine neden olacaktır. Ancak baskılı kargo kutusunda web sitenizi ve sosyal medya hesaplarınızı konumlandırdığınız zaman müşterileriniz size doğrudan ulaşabileceği hesaplardan iletişime geçecektir. Bu da hem size itibar hem de para kazandıracaktır.

 

Baskılı Kitap Kutusu Tasarlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Baskılı kitap kutusu kullanmaya karar verdiyseniz tasarıma dikkat etmelisiniz.

İlk olarak tasarımda mutlaka markanızın logosu bulunmalıdır. Ancak bu logo ne çok küçük ne çok büyük olmalıdır. Logonun dikkat çekici ve renkli olması insanların algısı açısından çok önemlidir.
Logonun ardından markanızı yansıtan ve dikkat çekici bir slogan konumlandırabilirsiniz.
Logo ve sloganın arından ise sosyal medya hesaplarınız, web siteniz, telefonunuz ve adresiniz mutlaka bulunmalıdır.



İlginizi Çekebilir: Firmanıza Özel Baskılı Ambalajlar ile Öne Çıkın

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.