HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Firmanıza Özel Baskılı Ambalajlar ile Öne Çıkın

23-05-2022 01:20
Firmanıza Özel Baskılı Ambalajlar ile Öne Çıkın
Firmanızı öne çıkaran en büyük unsur ambalajlarda bulunan baskılardır. Bu baskılarda firmanın resmi, logosu bulunur. Resim ve logonun yanı sıra adres, telefon, hizmet saatleri, sloganınız ve sizin istediğiniz birçok bilgi bulunabilir. Bu bilgiler firmanızı yansıtır. Baskılı ambalajlar ile siparişleriniz kadar reklam yapma imkânınız olur. Siparişleriniz kadar reklam yapmayı şöyle açıklayalım. Örneğin bir pizzacı işletiyorsunuz. Bu pizzaları baskılı pizza kutuları ile müşterilerinize sunduğunuzu düşünelim. Günlük 100 sipariş alıyorsanız 100 ayrı yerde de reklam yapma imkânınız olur. En ucuz reklam yöntemlerinden birisi baskılı ambalajlardır.
Ambalaj Malzemeler Nedir?
Ambalaj malzemeleri ürünlerimizin son kullanıcıya ulaşma aşamasında fiziksel herhangi bir hasar görmesini engellemek ve kaybolmasını önlemek için kullanılır. Firmaların son tüketiciler için ürettiği mallar taşıma ve nakliye sırasında çarpma, düşürme, ezilme gibi riskler altındadır. Ambalaj malzemeleri sayesinde bu riskler en aza indirilir. Bunların yanı sıra gıda sektöründe hizmet veren işletmelerde ambalaj malzemeleri kullanmaktadır. Gıda sektöründe kullanılma amacı tüketiciye sunulan yiyecek içeceğin temiz ve sorunsuz bir şekilde gitmesini sağlamak. Mevzuat gereği gıda hizmeti veren işletmelerin ambalaj ile tüketiciye mallarını sunması zorunludur. Bu ambalajlar sayesinde yiyeceklerin hijyenik gelmesinin yanı sıra sıcak ve taze gelmesi de sağlanır. Ambalajlar sayesinde ürünler bir arada ve kolay bir biçimde taşınır.
Ambalaj malzemeleri mallarınızın sorunsuz taşınmasını sağlamanın yanı sıra depolanması gereken malların hem düzenli hem de temiz bir şekilde saklanması sağlamaktadır. Hemen hemen her işletme bir depoya sahiptir. Sahip olunan bu depolarda rutubet ve nem olma ihtimali çok yüksektir. Bu rutubet ve nemden mallarımızı uzak tutmamız için ambalaj malzemeleri kullanmamız gerekmektedir. Ambalaj malzemeleri mallarımızla ortam havası arasında bir zırh görevi görmektedir.

Ambalaj Malzemeleri Çeşitleri Nelerdir?
Günümüzde ambalaj malzemelerini kullanan ve çeşitli sektörlerde hizmet veren birçok firma bulunmaktadır. Bu firmaların hizmet verdiği sektöre göre ambalaj malzemeleri çeşitlenir.
Gıda sektöründe ambalaj malzemeleri çok sıklıklar kullanılmaktadır. Karton yemek kutuları, kuruyemiş ambalajları, kahve çay ambalajları, bakliyat ambalajları ve baharat ambalajlarıdır.
Temizlik sektöründe kullanılan temizlik ambalajları.
Ambalaj kâğıdı
Tekstil sektöründe kullanılan ambalajlar.
Mağazada kullanılan mağaza çantaları.
Genelde her yerde kullanılan torbalar
Rulolar.

Gıda Sektöründe Kullanılan Ambalajlar

Gıda Sektöründe Kullanılan Ambalaj Malzemeleri

En çok ambalaj malzemeleri gıda sektöründe kullanılmaktadır. Bunun en büyük sebebi gıda ürünlerinin hijyenik olması ve taze ulaştırılması. Yemek restoranlarının kullandığı ve özel baskılarla yaptırdıkları karton yemek kutularıdır. Karton yemek kutuları kullanılacakları işletmelere göre sınıflandırılır. Bunlar; karton pide kutuları, karton pizza kutuları, kilitli karton kutulardır. Karton pide kutularının üstüne istenilen baskı yapılabilir. Karton pide kutuları pidelere uygun şekilde tasarlanmaktadır. Kutuların yapıları itibariyle ağzı kolay açılmaz ve ısı yalıtımı sağlar. Ağzının kolay açılmaması teslimat süresi boyunca güvenli bir şekilde taşınmasını sağlar. Isı yalıtımı ile pidenin taze ve sıcak bir şekilde ulaşmasını sağlar.
Pizza kutularının pide kutularından farkı dikdörtgen değil de kare şeklinde olmasıdır. Kare yapısıyla içerisinde pizzalar rahat durur. Yine pizza kutularının da ağzında bir kilit sistemi bulunmaktadır. Pizza kutularının üstüne şirket ismi, logosu, sloganı, adresi ve sipariş hattı yazılabilir.

Karton Ambalaj Kutularının Sağladığı Faydalar
Karton ambalaj malzemeleri hem işletmeye hem de çevreye birçok fayda sağlamaktadır.
  • Karton ambalaj kutularının çevreye sağladığı en büyük fayda doğada kolay çözünebiliyor olmasıdır. E ticaret sektörünün gelişmesi ve genişlemesiyle beraber ambalaj kullanımı artmıştır. Eğer karton ambalaj yerine plastik ambalaj kullanıyor olsaydık şu an dünyadaki çevre kirliliği 3-4 katına çıkardı.
  • Gıda sektöründe sıcak ile temas eden kartonlar herhangi bir insan sağlığı açısından risk oluşturmuyor. Ancak eğer plastik bir ambalaj malzemesinin içine sıcak yemek koysaydık sıcağı gören plastik kanserojen maddeler üretmeye başlayacaktı.
  • Her sektörde kullanıma uygun olmasıdır. Bir önceki maddede belirttiğimiz gibi gıda sektöründe plastik ambalajlar kullanılamaz. Ancak karton ambalaj kutuları her sektörde kullanılabilir.
  • Karton ambalaj kutuları sağlamdır. Karton ambalaj kutuları yapıları gereği darbe, sürtme ve ezilmeye karşı dirençlilerdir. Depolanmaya da uygundur.
  • Ham maddesi aslında mukavva olduğu için geri dönüşüme katkısı çok büyüktür.
  • Karton ambalaj kullanan şirketler tüketici gözünde daha değerlidir. Nedeni ise hem çevre dostu işletme olması hem de karton ambalajların göze hitap etmesinden dolayı.
  • Ucuz bir reklam sağlar. Baskılı karton ambalaj kutuları sayesinde markanızın reklamını yapabilirsiniz. Üstelik ek bir ücret ödemeden ürettiğiniz malları zaten ambalajlamanız gerekmektedir. Karton ambalajların üstüne yaptırdığınız basit bir baskıyla görsel hafızaya hitap edebilirsiniz.
  • Karton ambalaj kutularının kilitli ağız yapısı sayesinde ürünlerinizi dökülme ve kaybolma tehlikesi olmadan müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.

Firmanıza Özel Baskılı Ambalaj Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Baskılı ambalaj ürünleri kullanıyorsanız bu ambalajlara bastıracağınız şeyi çok stratejik olarak seçmeniz gerekmektedir. Baskı gerçekçi, firmanızı betimleyen, pazarlama stratejinize uygun ve ilgi çekici olmalıdır. Baskının içerisinde gereksiz bilgi olmaması gerekiyor. Ambalajlara yapılan baskılar doğrudan müşterilerinizin ve o ambalajı görenlerin görsel hafızasına hitap eder. Görsel hafızada kalıcı olmak için renklerden, iddialı ve çarpıcı sloganlardan, abartı olmayan mizahtan yararlanabilirsiniz.

Ambalaj Kâğıdı Nedir?
Ambalaj kâğıdı ürünlerin boyutuna ve şekline uygun bir biçimde taşınmasını ve korunmasını sağlayan kalın ve dayanıklı bir kâğıt biçimidir. Günümüzde ambalaj kâğıdı kullanımı oldukça yaygındır. Ambalaj kâğıtlarının temizlenip tekrar kullanılması önerilmemektedir. Buna karşın ambalaj kâğıtları doğaya karşı yüzde yüz zararsız bir maddedir.

Ambalaj Kâğıdı Kullanımının Avantajları Nedir?
  • Ambalaj kâğıtlarının kullanımı işletmelere birçok fayda sağlamaktadır. Bu faydaları sıralamak gerekirse;
  • Ambalaj kâğıdı kullanımının ilk faydası hijyendir. Ambalaj kâğıdı ile kapladığınız ürünleriniz son kullanıcıya veya göndermek istediğiniz yere temiz ve hijyenik bir biçimde gider.
  • Ambalaj kâğıtları doğa dostu bir üründür. Ambalaj kâğıtları geri dönüşümler ile elde edilmektedir. Ayrıca doğayı kirletmez ve doğada kolay çözünebilir.
  • Ambalaj kâğıtlarının kullanım alanları oldukça geniştir. Ambalaj kâğıtları sadece gıda sektöründe kullanılmaz. Elektronik, kozmetik ve benzeri neredeyse bütün sektörlerde kullanılmaktadır.
  • Ürünlerimizi dışsal etki ve etkenlerden korumak. Ürünlerimize dışardan gelecek olan zararlara karşı ambalaj kâğıtları korumaktadır. Örneğin bir tablet yolluyorsunuz ve bu tabletin çizilmesini istemiyorsunuz. Tabletin etrafına sardığınız ambalaj kâğıdı sayesinde olası tehlikelerden onu koruyabilirsiniz.
  • Maddi açıdan diğer ambalaj malzemelerine göre oldukça ekonomiktir.
  • Kullanımı kolaydır. Ambalaj kâğıtlarını bir makas ve bir bant yardımı ile rahatça kullanabilirsiniz. İhtiyacınız kadar kesersiniz ve sonrasında kapatmak için bantlarsınız.
  • İstediğiniz her türlü üründe kullanabilirsiniz. Sardığınız ürüne göre şekil alabilmesi nedeniyle kolaylıkla her türlü ürünü paketleyebilirsiniz.


Ambalaj Fiyatları
Ambalaj fiyatları işinize uygun kullanacağınız ambalaj malzemesine göre değişmektedir.
Koli fiyatı hesaplarken kolinin cinsine büyüklüğüne göre bir hesap yapılması gerekmektedir. Daha sonrasın baskılı ambalaj kullanacaksak baskı fiyatını da ambalaj fiyatına eklememiz gerekiyor.
Ambalaj kâğıdı kullanma kararı aldıysak ambalaj kâğıtları bobin olarak satılmaktadır. Bobin üzerinden kaç ürün çıkarabiliyorsak ona göre bir hesap yapmamız gerekiyor.




İlginizi Çekebilir: Gıda Sektörüne Özel Paketleme Malzemeleri

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.