HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kendi Kutunu Tasarla

24-06-2022 12:14
Kendi Kutunu Tasarla

Son zamanlar da işletmeler için kutunun önemini anladık. Her konuda işlerimize yardımcı olacak kutu ayarlamaya çalışıyoruz ve arıyoruz. Elbette bu kutuları kendilerine göre tasarlamak isteyen kişiler var. Bugün sizlerle kendinize göre tasarlayabileceğiniz kutuları, bu kutuları neye göre tasarlayacağınızı, kutu tasarımının sizlere faydalarını ve son zamanlarda çıkan tasarım kutu sektörünü inceleyeceğiz.

Takı Kutusu

Takı kutusu kadınların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kadınların aksesuarları arasında birinci sırada yer alan takılar küçük parçalara sahip ve küçük aksesuarlardır. Bu takıların kaybolması kadınların en çok canını sıkan konudur. Bazı takılarımızın paha biçilmez olduğunu da düşünürsek kaybolmaması, bir arada kalması ve zarar görmemesi için takı kutuları olmazsa olmazdır.

Takı kutularını kendi zevkinize göre tasarlamanız mümkündür. Takı kutularının üstüne farklı motifler çizdirebilirsiniz, resim koyabilirsiniz veya bir şeyler yazdırabilirsiniz. Takı kutularının dışını tasarlayabildiğiniz gibi kutunun iç kısmını da tasarlayabilirsiniz. İç kısmına istediğiniz kadar bölme yaptırabilirsiniz ve istediğiniz renkte yapabilirsiniz. Son olarak takı kutusunun büyüklüğünü de ihtiyaca göre ayarlayabilirsiniz.

Baskılı Koli Kutular

Baskılı kutuları genellikle firmalar tercih etmektedir. Baskılı toptan kutulara markalar logolarını, sloganlarını, web sitelerini ve bunun gibi müşterilerinin akıllarında kalacağını düşündükleri her şeyi bastırabilirler. Bu baskılı kutular hem firmanın mallarını korumalarını hem reklam yapmalarını hem de mallarının düzenli bir şekilde depolanmasını sağlamaktadır.

Kraft Kutular

Kraft kutuları yine kendinize göre tasarlayabilirsiniz. Kraft kutuların normal kutulardan farkları ağızlarının kilitli olmasıdır. Kraft kutuların içine ağzının açılmasını istemediğiniz şeyleri koyabilirsiniz. Yine kraft kutuları da genellikle firmalar tarafından tercih edilmektedir. Daha küçük hacimli ve ağzının açılmasını istemedikleri ürünleri müşterilerine yollarken kullanabiliyorlar. Kraft kutuların üstüne firma logosu, web sitesi adresi, sosyal medya hesapları ve sloganlar konulabilir.

E- Ticaret Kutuları

E-Ticaret firmaları tarafından son zamanlarda kullanılmaktan vazgeçilmeyen kutulardır. Bu kutuların yapıları normal karton kutulara göre daha kalındır. Ayrıca normal karton kutular müşterilerinize özensiz ve değersiz hissettirir. Bununda en büyük sebebi firmaların kargo ile gönderim yapmalarıdır. E-Ticaret devleri dâhil küçük butik işletmeler bile E-Ticaret kutusu sıklıkla kullanmaktadır. E-Ticaret kutularının avantajlarını saymakla bitiremeyiz. Bu kutular çok dayanıklı olduğu için ürünlerinizi içinde düzenli ve dış etkenlerden koruyarak depolayabilirsiniz.

E-Ticaret kutusunun bu kadar sık kullanılması ve günümüzde E-Ticaret sektörünün çok fazla gelişmesiyle reklam stilleri de oldukça değişmiştir. Günümüzde yapılması en kolay ve en maliyetsiz reklam, E-Ticaret kutularıyla yapılan reklamlardır. Günümüzde hangi markadan alışveriş yaparsanız yapın internet üzerinden aldığınız ürünleri E-Ticaret kutuları ile sizlere yollarlar. Bu yüzden E-Ticaret kutuları ticaretiniz için kilit noktadır.

Çeyiz Kutuları

Kişilerin hayatlarındaki en özel anları evliliğe adım attıkları ilk anlardır. Bu anlarda çeyiz kutusu onların evlerine gidecek ilk eşyalardan birisidir. Çeyiz kutusunun tasarımın özel olması ilk anınızdaki o özel dakikalara sizleri götürecektir.

Kargo Kutusu

Diğer bir kutu tasarımı ise kargo kutusudur. Kargo kutusu aynı e ticaret kutuları gibi şirketlerin kargo yolladıkları müşterileri için hazırladığı reklam niteliğindedir. Kargo kutularının dış malzemesi kalitelidir. Kargo sırasında fiziksel bir hasar alınmaması için ve kargoda herhangi bir karışıklık olmaması içindir.

Sürpriz Kutusu

Sürpriz kutuları son zamanlarda oldukça ön planda olmaya başlamıştır. Bunun en büyük nedeni sürpriz kutularıyla alakalı yeni bir iş sektörü açılmış olmasıdır. Bu iş sektöründe birbirinden şık tasarım kutuların içine sevdikleriniz için farklı ve göz alıcı hediyeler konuluyor. Bu sürpriz kutuları sayesinde insanlar hediye alacakları zaman çok fazla ikilemde kalmıyorlar. Bu sürpriz kutuları içinde abur cubur, çiçek, çiçek yaprakları, fotoğraf, takılar gibi şeyler bulunmaktadır. Sizde ne hediye alacağınıza karar veremediyseniz veya hediyeler size çok basit geliyorsa sürpriz kutularından faydalanabilirsiniz.

Kendi Kutunu Tasarlamanın Avantajları Nedir?

Kendi kutunu tasarlamanın sizlere birçok faydası olacaktır. Bu faydaları nedenleriyle beraber açıklayalım sizde kutu tasarlamanın aslında göründüğünden daha güzel bir şey olduğunu anlayacaksınız. Sıralamaya başlayalım;

  • Kendi tasarladığınız kutuların sizlere şüphesiz sunduğu en büyük avantaj, uygun fiyatlı reklam avantajıdır. Buna bir örnek vermek gerekirse; örneğin bir parfüm işletmesisiniz günde 100 parfüm satıyorsunuz bu parfümleri elbette bir kutu içerisinde yollayacaksınız. Bu kutuyu siz kendiniz tasarlayıp sahip olduğunuz markanın logosunu, sloganını, web sitenizi veya sosyal medyanızı koymak sizin için uygun fiyatlı bir reklam olacaktır. Ayrıca kutunun üzerinde bulunan logonuz görsel zekâ sayesinde müşterilerin daha çok aklında kalacaktır.
  • Kendi tasarladığınız kutuları sevdiklerinize özel günlerde verirseniz kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Kendi tasarım kutularla sevgililer gününde, anneler gününde ve bunun gibi özel günlerde sevdikleriniz için anlamlı veya göz alıcı kutu tasarımları sayesinde akılda kalıcı olursunuz.
  • Kendi tasarımınız olan kutular kullan at kutular değildir. Kutuları işlevsel olarak tasarlayabilirsiniz. Bu sayede aldığınız veya hediye ettiğiniz kutular daha sonra da kullanılır.
  • Hediyeleriniz size basit gibi geliyorsa kendi tasarladığınız kutular sayesinde bunu daha özel bir hale dönüştürebilirsiniz.

Kendi Kutunu Tasarlamanın Adımları Nedir?
Kendi Kutunu Tasarlamanın Adımları

Kendinizin tasarladığı bir kutuyu almak istiyorsanız bu kutuyu basit bir tasarım olarak düşünmemeniz gerekiyor. Tasarım kutuların bazı adımları vardır ve bu adımlara uygun olarak tasarım kutu yapılmaktadır.

İlk adım kendi tasarlayacağınız kutunun nasıl bir kutu olacağına karar vermelisiniz. Örneğin bir e ticaret firması sahibiyseniz, e ticaret kutularını kendinize göre tasarlayabilirsiniz. Veya örneğin eşiniz için bir kutu tasarlayacaksınız ve bu kutunun işlevsel olmasını istiyorsanız eşinize bir takı kutusu tasarlayabilirsiniz. Kısacası ilk adım olarak hangi kutuyu seçmeniz gerektiğine karar vermelisiniz.

İkinci adım tasarım kutunuzun büyüklüğü ne kadar olacak. Tasarım kutu içerisine ürünlerinizi koyacaksanız ürünlerinize uygun boylarda tasarım kutu seçmeniz gerekiyor. Özel bir günde hediyenizi koyacaksanız bunu da hediyenizin boyutuna göre tasarlamalısınız.

Kutunun çeşidine ve büyüklüğüne karar verdiyseniz sıra kutu tasarımına geçmekte kalıyor. Kutu tasarımını üstün körü tasarlamamak gerekiyor. Bunun en büyük nedeni kendin tasarla kutuların çok özel olmasıdır. Eğer değer verdiğiniz birine hediye olarak verecekseniz bu kutuyu onun için nasıl anlamlı bir hale getirebilirsiniz bunu düşünmeniz gerekmektedir. Bunu bir anıyla, özel bir sözle, özel bir motifle veya özel bir renkle yapabilirsiniz.

Ancak bir e ticaret firmasıysanız kutu dışı tasarımınızı çok daha akılda kalıcı bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Karışık bir kutu tasarımı yerine ilgi çekici ve sizi ifade eden bir kutu tasarımı müşterileriniz açısından akılda kalıcı olacaktır.

Son olarak alacağınız kutunun adedine karar verip sipariş vermeniz gerekmektedir. Toptan kutu alacaksanız sayısına karar verip toptan tasarım kutu alabilirsiniz.

Kendi Kutunuzu Tasarlarken Dikkat Etmeniz Gereken Unsurlar Nedir?

Kendin tasarla kutunuzun en önemli noktası tasarımıdır. Tasarım yapılırken kutunuzun mükemmel olması gerekiyor. 

  • Kutunun tasarımını kesinlikle karışık yapmamanız gerekiyor. Karışık kutu tasarımları kafa karıştırıcı olacaktır.
  • Kutu tasarımı yaparken canlı renklerden yararlanmak önemli bir detaydır. Canlı renkler oldukça dikkat çekici olduğu için kullanımı akılda kalıcı olacaktır.
  • Kutu tasarımını yaparken kutunun boyutunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Çok küçük bir tasarım yapmanız dikkat çekmek açısından yetersiz kalacaktır. Ancak yine çok büyük bir tasarım yapmak kutunuza uygun olmayacaktır.
  • Şirketiniz için bir kutu tasarlıyorsanız kesinlikle şirketinizin logosuna yer vermeniz gerekiyor.


İlginizi Çekebilir: Ahşap Kargo Sandıkları ile Nakliyede Güvenli Kargolama
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.