HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hediye Kutusu Çeşitleri Nelerdir?

27-05-2022 00:39
Hediye Kutusu Çeşitleri Nelerdir?


Hediye kutusu sürprizleri ve hediyeleri daha özenli daha güzel göstermek için sıkça kullanılmaktadır. Son zamanlarda herkes hediyeleri için hediye kutusu alma taraftarı olmuştur. Bugün sizlerle hediye kutuları ne zaman kullanılır, faydaları neler, çeşitleri neler, kullanırken nelere dikkat etmeliyiz gibi konuları inceleyeceğiz.

Hediye Kutusu Nedir?

Hediye kutusu, hediyelerimizi ve sürprizlerimizi karşıdaki kişiye ileteceğimiz bir nevi görsel güzellik sağlayan konsept bir kutudur. Hediye kutusu karşımızdaki insanın sevincini, mutluluğunu arttırmaktadır.

Hediye kutuları göz alıcı renk ve motiflerde bulunmaktadır. Herkes şüphesiz hediyesinin çok özel ve çok güzel görünmesini istemektedir. Hediye kutuları tam olarak burada devreye girmektedir. Hediyeleriniz ne kadar sıradan olursa olsun hediye kutusu sayesinde ayrı bir hava ayrı bir görüntü katacaktır. Örneğin bir fincan takımı veya çikolata aldığınızı varsayalım. Bunları standart koli görünümüne sahip bir kutuda karşıdaki kişiye vermek hem sizin hem de karşıdaki kişi açısından oldukça kötü olacaktır. Bunun yerine aldığınız günün önemi, aldığınız hediyenin rengi veya aldığınız kişiye özel bir hediye kutusu (Özel Kutular) kullanırsanız hediyenizin değeri ve önemi artacaktır.


Hediye Kutusu

Hediye Kutusu Çeşitleri

Hediye kutularının çeşitleri özel günlere, şekillerine ve rengine göre ayrılmaktadır. Sizler için hediye kutularının çeşitleri ve ne anlama geldiklerini inceleyelim;

Anneler Günü Hediye Kutuları

Anneler günü hediye kutuları isminden de anlaşıldığı üzere anneler gününe özel olarak verilen hediye kutularıdır. Genellik sade ve çiçek içerikli olan bu hediye kutularının içine koyulacak hediyeye göre farklı boyutları olabiliyor.

Sevgililer Günü Hediye Kutuları

Sevgililer günü için tasarlanmış hediye kutuları görsel anlamda çok güzeldirler. Renkleri genelde sıcak renklerden seçilmektedir. Diğer hediye kutularına göre üstüne modeller yapılabildiği gibi kalp şeklinde kutularda yapılabiliyor.

Kurdeleli Hediye Kutuları

Kurdeleli hediye kutuları genellikle alçak boylara sahiptir. İçerisine çikolata konulmaya çok uygundur. Çikolata harici ince giyim eşyaları elektronik alette koyulabilir.

Kişiye Özel Hediye Kutuları

Kişiye özel hediye kutularının dış tasarımını siz isteğinize göre yaptırırsınız. Genelde bu tasarımlarda kişiler hediyeyi verecekleri kişilerin resimlerini, ortak bir anıyı veya ortak değer verdikleri bir şeyi tercih etmektedir.

Müzikli Hediye Kutuları

Müzikli hediye kutuları fiyat olarak yüksek olması nedeniyle çok fazla tercih edilmemektedir. Diğer kutulardan farklı olarak açıldığı zaman bir müzik sizi karşılıyor.

Hediye Kutularının Sunduğu Avantajlar

Hediye kutusu kulağa basit bir şey gibi gelse de son zamanlarda değeri ve önemi oldukça artmıştır. Hediye kutularının bizlere sunduğu pek çok avantaj vardır. Bu avantajları bugün sizlerle detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. İşte hediye kutularının sunduğu avantajlar;

  • Hediyeye kattığı değer çok fazladır. Aslında hediye kutularının bize sunduğu en büyük avantaj şüphesiz budur. Hediye kutuları dış görünüşleri çok göz alıcı olması ve kaliteli bir yapıda olmasıyla çok basit bir hediyeyi bile çok özel bir hale getirmektedir. Bu yüzden hediye kutusu seçerken size, hediyenize, hediyenin içeriğine ve hediyenin verildiği güne uygun bir hediye kutusu bulmanız gerekmektedir
  • Hediye kutusu sayesinde hediyeleriniz bir arada kalır ve dağılmaz. Bu maddeyi bir örnekle açıklamak gerekirse. Örneğin hediye olarak bir figür aldığınızı var sayalım. Bu figür küçük parçalardan oluşuyor ve demonte bir şekilde vereceksiniz. Bu demonte olan figürün küçük parçalarının kaybolmaması veya bir arada durması için hediye kutuları sizin için çok gereklidir. Ayrıca birden fazla hediye aldıysanız mesela bir mum ve bir kitap bunları ayrı ayrı vermek yerine bir arada vermek istiyorsunuz ve bunu da özel hale getirmek istiyorsanız kesinlikle size lazım olan şey hediye kutusudur. Hediye kutusunun boyutunu size göre seçerek içine istediğiniz miktarda ve istediğiniz büyüklükte hediye koyabilirsiniz.
  • Hediye kutuları son zamanlarda çok popüler olan kutu hediye konseptinde bir iş kolu yaratmıştır. Bu iş kolunu sizlere daha detaylı açıklayacağız ancak kısaca bir bilgi vermek gerekirse. Çeşitli model ve renkte hediye kutularının içine paket halinde hediyeler doldurarak hediye kararı veremeyen bireylere hediye imkânı sunmaktadır. Bunu yapan birçok işletme ve kişi bulunmaktadır.
  • Hediye kutuları sayesinde hediyelerinizi kaybetmezsiniz. Hediye kutularının içinde düzenli duran hediyelerinizi asla kaybetme korkusu olmadan iş yerinizde veya evinizde saklayabilirsiniz.
  • Hediye kutuları sayesinde aynı gün içinde birkaç kişiye hediye verecekseniz hediyeleriniz birbirine karışmaz. Aynı günde birkaç kişiye hediye verecek olanların karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi de hediyeleri karıştırmaktır. Bunu bir örnekle açıklayalım. Örneğin anneler günü eşinizin annesi ve kendi anneniz için aynı markadan hediye aldınız. Markaların hediye poşetleri standarttır ve aynı hediye poşetine koyulan bu hediyelere eve gittiğinizde karıştırmanız olasıdır. Ancak hediye kutusu sayesinde hediye karıştırma olayına bir son verebilirsiniz. Anneniz için farklı renk ve farklı modelde kutu alabilirsiniz eşinizin annesi için daha farklı model daha farklı renk tercih edebilirsiniz. Bu sayede hediye karıştı korkusu yaşamanıza veya hediyeleri verirken karışıklık yaşanmaması için hediyeyi açıp hediye paketini bozmanıza gerek kalmayacaktır.
  • Hediye kutularının diğer bir avantajı ise hediyelerinizi korumaktır. Hediye kutusu sayesinde hediyelere dışarıdan gelebilecek bir zararın önüne geçebilirsiniz.
  • Hediyeler sadece sevdiklerinize veya ailenize alınmaz. Örneğin şirketler çalışanlarına veya sadık müşterilerine özel günlerde hediye vermeyi severler. Şirketlerin çalışanlara ve müşterilere verdiği bu hediyeleri hediye kutularıyla vermeyi tercih ederler. Bunun en büyük nedeni firmaların hediye kutuları üstünde reklam verebilme imkânının olmasıdır.
  • Hediye kutuları aynı zamanda yanlış anlaşılmalarında önüne geçilmektedir. Buna örnek vermek gerekirse. Birine arkadaş olarak değil de farklı bir amaçla hediye aldınız. Kişinin bunu hediyeye bakıp veya verme şeklinize bakıp anlaması imkânsızdır. Ancak siz bunu sevgililer gününde kullanılan hediye kutularının konseptine uygun bir kutuda verirse anlamaması imkânsız hale gelecektir.

Hediye Kutusu İş Fikri

Son zamanlarda sosyal medyada gezerken veya herhangi bir alışveriş sitesinden hediye ararken kutu hediyelerle karşı karşıya gelmişsinizdir. Bu sürpriz kutusu artık bir sektör haline gelmiş ve her gün daha yaratıcı fikirler öne atan kişiler bu işe girmektedir.

Sürpriz kutusu nedir kısaca açıklayalım. Hediye kutularının içine farklı konseptlerde hediyelik eşya koyularak hazır hediye fikri sunmaktadır. Günümüzde pek çok konsepti ortaya çıkmıştır. Bunlardan bazıları abur cuburlar koyularak yapılan, içine yüzün veya farklı bir takı koyularak yapılan ve içine çiçek koyularak yapılanlardır. Bunlar en popüler olanlarıdır. Aslında buradan da anlaşılacağı üzere hediye kutularının kullanımı gerçekten hediyeye hem değer hem ayrıcalık hem de kalite katmasıdır.

Kısaca özetlememiz ve toparlamamız gerekirse sevdiklerinizi daha özel hissettirmek ayrıca kendinizde daha iyi hissetmek istiyorsanız stoklarımızda bulunan hediye kutularından alabilirsiniz. Hediye kutularımız sayesinde hem size hem de karşı tarafa çok basit gelebilecek bir hediyeyi çok özel ve anlamlı kılabilirsiniz. UNİPAK olarak kaliteli kutularımızla siz müşterilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. İster toplu ister perakende olarak istediğiniz kadar kargo kutusu, taşıma kutusu, hediye kutusu, baskılı kutu ve bunlar gibi ihtiyacınıza göre kutuyu alabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: E-Ticaret İçin Paketleme Çözümleri


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.