HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

E-Ticaret İçin Paketleme Çözümleri

11-04-2022 12:37
E-Ticaret İçin Paketleme Çözümleri

E-ticaret kutusu, günümüzde internetten alışverişin çok fazla tercih edildiğinden dolayı firmaların ürünlerini tüketiciye iletirken kullandıkları özel üretim ambalaj kutulardır. Online hizmet veren platformlar üzerinden insanlar sipariş verir ve ürünler adrese teslim edilir. Sipariş verildikten sonra ürünler müşterilere kargo ile gönderilir ve e-ticaret firmaları kendi firmalarının logosu ve bilgilerini taşıyan özel kutuları kullanırlar. Bu şekilde hem tüketiciye güven vermiş hem de marka tanıtımı için avantaj sağlamış olurlar.  Kutu seçenekleri müşterinin isteğine göre farklı kaliteli malzemelerden üretilebilir. Ürünlerin özellikleri ve boylarına göre de ebat ve tasarım belli olur. Ürün özelliklerine uygun kutu kullanımı oldukça önemlidir. Aynı zamanda kutular ürünleri hava şartlarından da koruma sağlar.

Ürünler müşterilerin adresine güven içinde giderler. Oluklu mukavva, kraft, karton gibi farklı kâğıt çeşitleri ambalaj kutuları için tercih edilebilir. Kalın ve kaliteli malzeme seçenekleri olduğu için ürünün taşıma sırasında korunmasını sağlanır. Fantezi kâğıt, kumaş, kuşe gibi malzemeler de müşterinin istekleri doğrultusunda paketlemede kullanılabilir. Tasarım sırasında da farklı modeller müşterinin isteklerine göre sunulabilir. Çekmeceli, pencereli, asetat kapaklı, mıknatıslı model kutular müşterilerin genelde tercih ettikleri tasarımlardır. Kutuların üzerinde firma logosu ve firma bilgileri okunaklı ve büyük şekilde yazılır. Bu sayede marka kullandığı baskılı ambalaj sayesinde her zaman ücretsiz şekilde reklam yapmış olur. Müşteriler ürün alacağı zaman firmanızı ambalajından tanırlar.

E-ticaret Kutusu Toptan Alışveriş

E-ticaret firmanız için ambalaj kutu siparişi vereceğiniz zaman toptan sipariş vermek fiyat ve zaman açısından daha avantajlı olacaktır. Paketleme bir e-ticaret firması için en önemli hususlardan biridir. Ürünlerin kalitesinin yanında ürünleri tüketiciye nasıl sunduğunuz paket, kutu ve ambalaj da oldukça önemlidir. Markanızın kurumsal kimliği için kaliteli ambalaj kutu kullanmak en iyi yöntemdir. Yıpranan, yırtılan, özensiz kutular kullandığınızda müşteriler büyük ihtimalle bir dahaki sefere sizi tercih etme oranları düşecektir. Firmanızın hangi ürünleri sattığına bağlı olarak ürünlerinizin için en doğru kutu seçilir ve seri üretim yapılır. Online alışverişte müşteri kendisi gelip ürünü alamaz ve her ürün kargo kullanılarak adrese gönderilir. Bu sebeple ürünün kargoda zarar görmemesi ve güvenli bir şekilde müşteriye ulaştırılması en önemli husustur.

Zarar görmüş bir ürün alan müşteri hem markanız hakkında olumsuz düşünceye sahip olur hem de bir daha sizden alışverişi tercih etmeyecektir. Müşteri ürününüzü kargodan teslim aldığında ilk olarak ambalaj kutusunu görür ve firmanız hakkındaki görüşü ambalaj kutusu üzerinden oluşur. Kaliteli ambalaj müşterilerin bir markadan beklediği hizmettir. Ambalaj kutusunun kaliteli olması firmalar için marka değerini arttırıcı olan bir özelliktir. Müşteri kutuyu daha sonra tekrar kullanabilir çünkü kutu malzemesi kolay yırtılmayan bir malzemedir ve tekrar kullanılabilir. Bu sayede müşteri ambalaj kutusunu her kullandığında markanızın reklamını yapmış olur. Ücretsiz bir şekilde marka reklamınız için alan oluşturursunuz.


Siyah E Ticaret Kutusu

Farklılık Arayanlara Siyah E-ticaret Kutusu

Firmanız için ambalaj kutusu sipariş vermek istediğinizde tercihinize göre farklı renklerden karton kutu ambalaj bulabilirsiniz. Karton kutu ambalaj seçenekleri ürünleri çevresel şartlardan koruyacak şekilde kaliteli malzemeden üretilir. Firmalar online gönderim yaptıklarında kargoya paket teslim edildikten sonra sürece müdahale edemezler. Bu sebeple kargo kutusunun ürünü güvenli tutacak şekilde olması önemlidir. Örneğin bir online parfüm firmasıysanız ürünlerin kırılmadan müşteriye ulaşması için seperatörlü sert mukavva malzemeyi seçebilirsiniz. Tekstil işi yapan online bir firmaysanız ürünleriniz için kraft kutu modellerini tercih edebilir ve kutuların iç kısmının pelür kağıt ile kaplanmasını isteyebilirsiniz. Teknolojik cihazların gönderimi için taslama seperatör malzeme tercih edilebilir. Saat, takı ve benzeri değerli ürünlerin gönderimi için iç kısmında sünger bulunan mıknatıslı kutu modelleri firmanız için doğru seçim olur.

Sipariş vereceğiniz zaman kutuların ebadı, modeli, kağıt seçimi, adeti gibi faktörler fiyatın belirlenmesinde etken olur. Aksesuar ekletmek istediğinizde ya da baskılı modelleri tercih ettiğinizde fiyatlar da istediğiniz özelliklere göre belirlenir. Günümüzde e-ticaret firmaları oldukça arttığı için rekabet ortamı da büyümüştür. Bu sebeple kullandığınız ambalaj kutuları ile de rakiplerinizden farkınızı ortaya koymanız gerekir. Ürün ambalajı kullandığınızda koruyucu özelliği olması çok önemlidir. Ürünler cam ise ya da değeri yüksek olan ürünler gönderilecekse karton kutuların kullanımı daha sıktır. Bebek bezi gibi gündelik ürünler için ise naylon ambalaj seçenekleri kullanılabilir.

Baskılı E-ticaret Kutusu

Özel tasarım ambalaj kutularının en büyük avantajlarından biri de baskılı modeller olmasıdır. Kutuların üzerine firma logosu, firma bilgileri, slogan gibi dilediğiniz yazılar ve görsel baskılar yapılabilir. Bu sayede firmanız için bir tanıtım alanı oluşturmuş ve kurumsal bir kimlik ile müşterilerinize ulaşmış olursunuz. Kutu ambalaj tasarımları hazırlanırken ürünlerin boyutları dikkate alınmalıdır. Ürünler zarar görmeden ve güvende olacakları şekilde kutuya sığmalıdır. Ambalaj kutularının malzemesi ürünün özelliklerine göre seçilir. Şirkete özel tasarım yapıldığı için kutular da firmanız için bir reklam aracı olurlar. Eğer müşterilerinize ürünleri gönderirken özel bir tasarım istiyorsanız tasarım aşamasında tasarımcı ile detayları paylaşmalısınız.

Genel olarak e-ticaret kutularının imalatında kullanılan malzemeler mukavva ya da karton olarak tercih edilir. Cam ürünler için sert mukavvalar veya iki katlı mukavvalar tercih edilebilir.  Bazı firmalar sadece karton kullanmak yerine kutularda kumaş gibi farklı malzeme ve aksesuarları da tercih edebilirler. Bu sayede rakiplerinden bir farklılık elde etmiş olurlar ve kendilerine özgü bir kutu tasarımları olur. Logo baskılı kutuları her firma tercih eder çünkü reklam yapmak için oldukça avantajlıdır. İnsanlar günümüzde online sipariş verdiklerinde ürünü oldukça heyecanla beklerler. Ürün geldiğinde eğer zarar görmüş bir şekilde olursa bir daha o firmadan sipariş vermezler. Bu sebeple firmanızın büyümesi için kaliteli ambalaj kullanılmalıdır.

E-ticaret Kutusu Siparişi

E-ticaret kutuları için sipariş verirken kaç adete ihtiyacınız olduğuna belirlemeniz gerekir. Adet sayısı fiyatı etkileyen bir etkendir. Naylon ambalaj tercihleri genel olarak gündelik ürünlerin gönderiminde kullanılır. Ambalaj kutusu naylon ya da karton olsun önemli olan yırtılmayan ve çabuk yıpranmayan dayanıklı malzemeden üretilmesidir. Müşteri kutuyu ikinci kez de kullanırsa bu firmanızın tanıtımı için avantajlı olur.  Sipariş edilen ürün yüksek fiyatlı ise ambalaj kutusu da fiyatına göre göze çarpan ve kaliteli olmalıdır. Böylece müşteri yüksek fiyat ödediği bir ürün için acaba değip değmeyeceği konusunda ilk andan yatışmış olur. Ürünlerin kalitesinin yanında müşteriye nasıl ulaştırıldığı da oldukça önemlidir.

Müşteri bir ürüne ödediği fiyat arttığında kendisine nasıl paketlenerek gönderildiğine daha çok dikkat eder ve bu araştırılarak kanıtlanmış bir konudur. Koli ambalaj ve benzeri malzemeler hem dayanıklı hem de dış görünüş olarak şık bir görünüm sergilerse firmanız için müşterinin gözünde artı puan olur. Bir ürün müşteriye özensiz ve kalitesiz bir paket içerisinde gönderilirse değeri ne olursa olsun müşterinin gözünde değeri düşer. Eğer kaliteli ve özenilmiş bir paket ile gönderilmişse ürün oldukça küçük bir ürün olsa dahi müşterinin firmaya bakış açısı olumlu olarak gelişir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.