HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Taşınmanıza Yardımcı Olacak Pratik Öneriler

31-10-2022 13:09
Taşınmanıza Yardımcı Olacak Pratik Öneriler

Günümüzde sıklıkla ev değiştirilmektedir. Bunun sebebi hem kiralarda olan artışlar hem de kentsel dönüşüm süreçleri olmaktadır. Ev değiştirmenin en sancılı kısmı sanıldığı gibi ev bulma süreci değil taşınma süreci olmaktadır. Taşınma sürecin akıllara geldiği zaman taşınmaktan bile vazgeçilmektedir. Aslında taşınma süreci sanıldığı gibi zor bir süreç değildir ancak bizler doğru bir şekilde taşınma sürecini yönetmediğimiz için taşınma bizler için zor gelmektedir. Bu yazımızda sizlere pratik taşınma önerileri sunacağız. Pratik taşınma önerilerimizle artık taşınmak sizler için zor olmayacak.

Taşınma

Taşınma Sırasında Lazım Olan Malzemeler Nelerdir?

Taşınma esnasında ihtiyacınız olan bazı malzemeler bulunmaktadır. Bu ev taşıma malzemelerinde eksiklik olması sürecin zorlu ve sıkıntılı geçmesine neden olacaktır. Bu nedenle aşağıda belirttiğimiz ev taşıma malzemelerini mutlaka taşınma esnasında hazır bulundurmanız gerekiyor. Ev taşıma malzemelerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Taşıma Kolisi

Taşıma kolisi ev, ofis gibi yerlerin taşınması için özel olarak üretilmiştir. Farklı boyutlara sahip olan taşınma kolisinin sizin için en uygun boyutu ile kolay bir şekilde eşyaları taşıyabilirsiniz. Taşıma kolisi ile normal market ve bakkallardaki kolinin birbirine karıştırılmaması gerekiyor. Bakkal veya marketlerde bulunan kek, bisküvi, çikolata gibi ürünlerin taşındığı koliler taşıma kolisine göre oldukça dayanıksızdır. Bu koliler ile taşıma yapmaya çalışırsanız sonu hüsran olacaktır.

Taşıma kolisinin yapısında kullanılan mukavvalar farklılık göstermektedir. Tek oluklu, çift oluklu ve tripleks olmak üzere 3 çeşit mukavva kullanılmaktadır. Çift olumlu mukavvalarda 2 adet oluk bulunmaktadır ve darbelere karşı dayanıklıdır. Tripleks mukavvalarda ise 3 adet oluk bulunmaktadır. 3 adet oluk bulunduğu için daha büyük darbelere karşı dayanıklıdır. Az önce market kolisi veya bakkal kolisi ile karıştırmayın dediğimiz en önemli konu bu oluk yapısı olmaktadır. Diğer kolilerde herhangi bir oluk bulunmamaktadır. Oluk bulunmaması nedeniyle hem darbelere karşı dayanıklı değildir hem de taşıma kapasitesi düşüktür. Ancak taşınma kolisi sahip olduğu oluklu yapı sayesinde hem darbelere karşı oldukça dayanıklıdır hem de taşıma kapasitesi çok daha fazladır. Bu noktada taşıma kolisinin kaç oluklu olacağına karar veremiyorsanız taşıma koşullarını, taşıyacağınız eşyanın ağırlığını ve eşyanın hassasiyetini göz önünde bulundurabilirsiniz. Eğer taşıma koşulları kötüyse yani üst üste dizerek taşıma yapacaksanız tripleks taşınma kolisi tercih etmelisiniz.

Koli Bandı

Taşınma esnasında olmazsa olmazlardan bir diğer ise koli bandı olmaktadır. Sebebi ise koli bandı ile kolilerin ağız kısmını kapatmanız gerekiyor. Bu olası kazalarda ve taşınma esnasında, taşınma kolisinde bulunan eşyaların düşmesini ve zarar görmesini engelleyecektir. Bu sayede taşıma esnasında en çok hasar alan ve korunması gereken köşe bölgelerin korunmasını sağlayacaktır.

Kırılacak Eşya Bandı

Kırılacak eşya bandı özellikle kırılmaması için ayrı bir özen gösterilmesi gereken eşyalar için mutlaka kullanılması gerekiyor. Kırılacak olan eşyalar için tripleks taşınma kolilerinin üstüne yapıştıracağınız kırılacak eşya bandı sayesinde taşıma yapacak olan kişilere kolinin içerisinde bulunan eşyaların kırılacak olduğunu açık bir şekilde belirtirsiniz. Günümüzde nakliye esnasında kırılacak olan eşyaların kırıldığını ve eşya sahibi ile nakliyecilerin karşı karşıya geldiğine şahit olmaktayız. Nakliyeciler üstünde kırılacak eşya ibaresinin olmadığını ve bu nedenle ekstra bir özen göstermediklerini söylemektedir. Kırılacak eşya bandını mutlaka kutunun üstüne ve görülecek bir yere konumlandırmanız gerekiyor. Taşıma yapacak kişi tarafından rahat bir şekilde görülmesi çok önemlidir. Kırılacak eşya ibaresi yer alan kolilerin aynı zamanda taşıma aracında üstüne bir şey konulmaması gerektiğini de belirtmektedir.

Balonlu Naylon

Balonlu naylon yapısında bulunan hava kabarcıkları sayesinde eşyaları darbelere karşı oldukça iyi bir şekilde korumaktadır. Aynı zamanda taşınma kolisinin içerisine koyduğunuz örneğin antika bir vazo var. Bu vazo sizin oldukça büyük bir önem arz ediyor ve kırılmasına asla tahammül edemezsiniz. İşte bu noktada taşınma kolisinin içine antika vazoyu koyarken etrafına balonlu naylon sarmanız vazoyu darbelere karşı üst düzey bir şekilde koruyacaktır. Bu sayede taşınma esnasında asla vazonuza en ufak bir zarar gelmeyecektir. Aynı zamanda eşyalarınızın darbe alacağı köşe noktalara mutlaka balonlu naylon sarmanız gerekiyor. Köşe noktaları balonlu naylon çok iyi bir şekilde koruyacaktır.

Balonlu naylon ile taşıma kolisine sığmayan eşyalarınızı sararak muhafaza edebilirsiniz. Örneğin koltuk takımınızı taşınma kolisi ile taşımanıza imkân yok. Taşınma esnasında Koltuk takımınızın etrafına balonlu naylon sarmanız hem darbelere karşı korunmasını hem de kirlenmemesini sağlayacaktır. Bu sayede güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Streç

Streç ile bir arada kalmasını istediğiniz eşyalarınızı sarabilirsiniz. Bu sayede streç içerisinde güvenli bir şekilde eşyalarınız bir arada duracaktır. Streç ile yine dayanıklı ancak kirlenmesini veya çizilmesini istemediğiniz eşyaları sarabilirsiniz.

Kraft Ambalaj Kâğıdı

Kraft ambalaj kâğıdı yapısı oldukça güçlü olan bir ambalaj kâğıdıdır. Bu kâğıt sayesinde çizilmesini istemediğiniz eşyalarınızın etrafını sarabilirsiniz. Aynı zamanda Kraft ambalaj kâğıdının üstüne not alabilirsiniz.

Taşınırken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Pratik taşınma önerileri verdik peki, taşınma esnasında yaptığımız hatalar neler? Aslında taşınma esnasında yapılan pek çok hata vardır. Bu hataların sonucu genellikle maddi kayıplar olarak bize geri dönmektedir. Şimdi sizlere taşınırken en sık yapılan hataları açıklayalım.

İlk olarak taşınırken oluklu mukavvadan yapılmamış koliler kullanılması büyük bir hatadır. Oluklu mukavvadan yapılmamış olan koliler az önce bahsettiğimiz gibi hem eşya taşımaya uygun değildir hem de yapısı dayanıklı değildir. Bu yüzden taşınma esnasında mutlaka taşıma kolisi kullanmaya özen gösterin. Taşıma kolisi ile rahat bir şekilde taşınma sürecini geçirirsiniz.

Kırılacak eşya bandı kullanmamak yapılan bir diğer hatadır. Taşınma esnasında kırılacak eşya bandı kullanılmamaktadır. Nakliyeciler kutunun içeriğinde ne olduğunu bilemez bu nedenle kırılacak olan eşyaların bulunduğu kolilere mutlaka kırılacak eşya bandı yapıştırmaya özen göstermelisiniz.

Kolilerin üstüne notlar yazmamak. Pratik taşınma önerilerimiz arasında en önemli maddelerden birisi ise bu olacaktır. Taşınma esnasında mutlaka kolilerin üstüne evin hangi odasına ait olduğunu yazın bu yazılar sayesinde yeni taşındığınız evi dizmeniz çok daha kolay olacaktır.

Taşınırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise taşıma kolilerin mutlaka hacimlerine göre eşya koymanız gerekiyor. Taşınma işleminin kısa sürmesi için genellikle taşıma kolilerinin içine hacminden daha fazla doldururuz. Ancak bu durum taşınacak olan eşyaları olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle mutlaka taşıma kolisinin hacmine dikkat ederek eşyaları içine koymamız gerekiyor.

Pratik taşınma önerilerimizi sizler ile paylaştık. Pratik sorunsuz bir taşınma süreci geçirmek istiyorsanız mutlaka Unipak tarafından özenle hazırlanmış ve her türlü ihtiyaca cevap verecek nitelikte olan taşınma paketlerine bakmanızı tavsiye ederiz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.