HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Takı Kutusu Hangi Materyallerden Üretilir?

24-06-2022 11:40
Takı Kutusu Hangi Materyallerden Üretilir?

Takı kutusu kadınların vazgeçilmez ve hayati sayılabilecek düzenleme araçları arasında yer almaktadır. Bunun en büyük nedenleri ise aksesuarlarını organize edip düzenleme amacından doğmaktadır. Günlük hayatında genellikle kadınlar kullandıkları günlük takılarını bu kutular içerisinde muhafaza etmektedirler.

Takı kutusunun genellikle birçok bölmesi bulunmaktadır. Örneğin yüzükler için yüzüklük kısmı, kolyeler için kolyelik kısmı gibi birçok farklı bölmelerden oluşmaktadır. Bu bölmeler kadınların günlük hayatını oldukça kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra çekmeceli olan modelleri ve üstten açılan kapaklı takı kutusu modelleri de günümüzde oldukça kullanılmaktadır. Çünkü takı kutuları takıların karışmasını ve kaybolmamasını engellemektedir. Bundan dolayı kadınların vazgeçemediği olmadığında ciddi sorunların ortaya çıktığı düzenleyici bir araçtır. Bunun yanı sıra bir mağazadan takı aldığımız zaman genellikle karton ve plastik takı kutularına koyarak teslim etmektedirler. Bu tarz takı kutuları da takıları organize etmek aşamasında büyük rol üstlenmektedir. Bunun en büyük nedeni de takının karışması ve düğümlenme gibi sorunları ortadan kaldırmasıdır. Ayrıca takı kutularının ürünlerin tozlanması ve gümüş ürünlerinde kararmasını veya başka materyallerden yapılmış ürünlerin paslanması gibi durumlarını en aza indirmektedir.


Karton Takı Kutuları Nedir, Nerelerde Kullanılırlar?

Karton takı kutuları, çok geniş bir kullanım alanına sahiptirler. Genellikle içlerinde süngerler bulunur. Bu süngerler ile birlikte takılarınızı süngere geçirerek sabitleyerek muhafaza edebilmeniz mümkün olmaktadır. Karton takı kutuları çeşitli incelik ve kalınlıklarda karton kullanılarak üretilmektedir. Karton takı kutuları neme karşı dirençlilik sağlarlar ve kolay katlanabilir özelliğe sahiptirler. Ağartıcı kullanılmayan PE, PP ya da PET film lamine olarak üretilmiş hazır karton takı kutuları da günümüzde oldukça sık üretilmektedir. Özel üretim olan yetiştirilmiş uzun elyaflı ağaçlardan üretilen karton kutu modelleri, klasik karton kutulardan daha düşük gramajdadır. Dayanıklı ve zarar görmeyen malzemesi sayesinde ambalajlama da en çok tercih edilen karton kutu modelleri arasında yer almaktadır.


Siyah Kraft Kutu

Kraft Kutular Nedir?

Kraft kutular taşınacak olan ürünün zarar görmemesi için geliştirilmiş olan kutu modellerine verilen genel addır. Örneğin internet üzerinden satın almış olduğun takılar kraft kutu toptan ile gelmektedir. Buradaki temel amaç ise alıcıya ürünün zarar görmeden, neme, toza ve bakterilerden koruyarak en güvenli şekilde ulaştırılmasıdır. Kraft kutu toptan genellikle mukavvadan üretilmektedir ve günümüzde oldukça tercih edilen toptan kraft kutu toptan modelleri arasında yer almaktadır.

Kraft kutular genellikle temel malzeme olarak oluklu mukavvadan imal edilir ve üretilir. Kutu ambalajlarının üretimi karton imalatçıları tarafından yapılır. Üretimi yapılmadan önce kutuya dair bir şablon çıkarılır ve bıçak izi olarak adlandırılan grafik şablonu çıkarılır. Bu işlemler kutunun hangi ölçülerde kesileceği ve katlanacağı hakkında bilgi vermektedir. Bu işlemde tamamlandıktan sonra kutunun basılması ve kesim kısmına geçilmektedir. Oluklu mukavva imal edilerek karton kutunun şekli hazır hale getirilir, kesim ve katlama ile kutuya şekil verdikten sonra yapıştırma işlemleri yapılır. Bununla birlikte kraft toptan kutular tamamlanmış hale gelir.


Kraft Karton Kutuların Özellikleri Nedir?

Günümüzde çevreye duyarlı ve zarar vermeyen ürünlerin imal edilmesine oldukça önem verilmektedir ve kraft toptan kutularda çevreye duyarlıdır ve çevreye kesinlikle zarar vermez. Kraft karton kutular içeriğinde kimyasal barındırmamaktadır. İşletmeler mal ve hizmetlerini alıcılara ulaştırma aşamasında kraft karton kutularını oldukça tercih ederler. Çünkü hem şık bir görünüme sahiptir hem de kraft toptan kutu kullanarak uygun maliyetlere paketleme imkanı bulurlar.

Günümüzde takı satışı yapan işletmelerin çoğunluklu kısmı paketleme aşamasında toptan kraft karton kutularını tercih etmektedirler. Satış yapan firmalar toptan kraft kutuları seçerek hem doğa dostu ürünleri tercih etmiş olurlar hem de müşterileri için doğal içeriğe sahip kutuları tercih etmiş olurlar. Kraft kutular üzerinde bulunan çevre dostu ibaresi ise müşterilerde olumlu bir geri dönüş sağlar ve müşteri memnuniyeti kazanılmış olur. Ayrıca Kraft kutular işletmelerin reklamlarını yapacakları baskı opsiyonu da sunmaktadır.

Kraft kutular birçok alanda kullanım imkânı sağlamaktadır. Bunlar kraft toptan kutu aynı zamanda toptan kargo kutusu, hediye kutusu, takı kutusu, renkli kutular, kare kutu, baskılı kutu, çerçeveli kutu, bölmeli kutular ve benzeri birçok farklı çeşitlerde günlük hayatta kullanılmaktadır.

Kapaklı toptan kraft kutular genellikle diğer karton kutulara göre çok daha fazla dayanıklılık göstermektedir. Çünkü kraft kutuların ana malzemesi kolay bükülmeyen, sert ve dayanıklı bir yapıdan meydana gelmektedir. Kullanımı ise çok pratiktir. Bundan dolayı zarar görmesi muhtemel olan ürünlerin kargo ve gönderimi aşamasında mutlaka kraft kutuların kullanılmalı ve tercih edilmelidir. Kraft kutular ile birlikte gönderim aşamasında eşyaların doğal yapıları korunur ve hiçbir zaman göstermeden alıcılara en güvenli şekilde ulaşır.

Kraft kutular arzu edilen ebat ve renklerde isteğe göre üretilebilme özelliğine sahiptir. Genellikle küçük, orta ve büyük boy kraft kutuları günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Bu kraft kutuların imalatı yapıldıktan sonra teslim edilmektedir. Kraft kutular özel kapağı sayesinde oldukça yüksek koruma sağlamaktadır. Ayrıca kraft kutular üst bölümden geçmeli özelliğe sahip olduğundan dolayı ağır yükleri oldukça kolay bir şekilde taşıyabilme özelliğine sahiptir. Bunların yanı sıra çekmeceli modele sahip kraft kutuların imalatı da gerçekleşmektedir. Zarar görme ihtimali bulunan ve rahat taşınması istediğiniz ürünlerin kolay bir şekilde taşınması için toptan kraft kutuları tercih edebilirsiniz.

Kişisel ve kurumsal alanlara hitap eden kraft kutu modelleri geniş kullanım olanağı sağlamaktadır. Giyim, aksesuar, elbise, küçük ev aletleri, kırtasiye ürünleri, hediyelik ürünler, bebek eşyaları ve giyim, hazır gıda, kozmetik ürünleri, takı kutuları gibi birçok ürünün kutulanması aşamasında toptan kraft kutular kullanılmaktadır. Toptan kraft kutu modelleri sipariş veren işletmelerin isteklerine göre baskı, ibare ve benzeri baskılarda eklenebilmektedir. Bu işlemle birlikte hem markanın görünürlüğü arttırılır hem de kurum kimliğini yansıtır. Böylece markanın daha düşük maliyetlerle reklamının yapılması amaçlanır. Bu tarz küçük detaylar firmalar adına oldukça olumlu geri dönüşler sağlamaktadır. İş yerinin unvanı, açık adresi ve teşekkür yazısı gibi şeyler müşterilerin satıcılara güven duymasını sağlar.

Ev ve işyerlerinin taşınması aşamasında da toptan kraft kutu modelleri nakliye firmaları ve çalışanları açısından da oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Dayanıklı ve sert bir yapıya sahip olduğundan dolayı özel bir koruma sağlar ve içinde bulunan ürünlerin güvenli ve hasarsız bir şekilde ulaştırılmasını sağlamaktadır. Araca yükleme aşamasında ve uzun yol süresinde hasar görmeden alıcı kitlesine hasar görmemiş bir şekilde teslim edilen toptan kraft kutu modelleri aynı zamanda alıcı kitlesinin memnun olmasını sağlar.

Siz değerli müşterimiz de ürünlerinizi toptan kraft kutu modelleri ile ambalajlayarak ve saklayarak ürünlerinizi olası hasar durumlarından, su alma, nem alma hem de zararlı bakteri ve canlılardan koruyabilmeniz mümkün. Sizlerde de birbirinden dayanıklı, sert ve hasar görmeyen yüzeye sahip avantajlı ve kullanışlı toptan kraft kutu modellerini görmek ve bilgi sahibi olmak için web sitemizi ziyaret edebilir ve birbirinden özel ve birçok çeşidleri ve ebatları bulunan kraft kutu modellerini inceleyerek alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.