HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Streç Film Çeşitleri

30-11-2022 11:41
Streç Film Çeşitleri

Streç film kullanımı özellikle mutfaklarda ve gıda saklamalarda kullanılmaktadır. Streç film sayesinde kolaylıkla bir kabın veya bir yiyeceğin üstü örtülebilir. Bu sayede özellikle yiyecekler için saklama ömürlerinde artışlar yapılabilir. Streç Filmler özellikle ambalaj olarakta sıklıkla kullanılır. Boyutu fark etmeksizin birçok ürünü kolaylıkla paketleyebilirsiniz.

Streç filmler endüstriyel streç film, palet streç film şeklinde adlandırılan ve tek değişiklik boyutlarında olan sınıflandırmalardır. Eşya sarmak için streç film kullanımı neredeyse bütün taşıma şirketlerinin ve çizilmelere karşı önlem almak isteyen herkesin tercih ettiği kapatıcı çeşididir. Palet streç filmler ve endüstriyel streç filmler normal streç film boyutlarından daha büyük olan çeşitleridir. Bu streç filmler daha büyük boyutlu materyallerin sarılması için kullanılırlar. Endüstriyel streç filmler, endüstriyel alanda üretilen ve boyutları fark etmeksizin her türlü materyalin sarılması ve korunması için kullanılan streç film çeşitleridir.

Streç filmler günümüzde özellikle çizilmelerin önlenmesi için birçok eşyanın sıkıca sarılması birbiriyle taşınacak kutuların dağılmadan taşınması için kullanılan bir paketleme çeşididir. Özellikle paketlemelerde kullanılan streç filmler, uzun olmaları ve istenildiği yerde koparılmaları sayesinde paketleme sırasında büyük kolaylık sağlar. Sökülme kısmı da sarılma kısmı kadar kolay olan streç filmler bu özellikleriyle en çok tercih edilen paketleme çeşididir.

Streç filmlerin ağırlık yaratmaması ve çok hafif olmaları da tercih edilmelerindeki en büyük sebeplerden biridir. Bu özelliklere sahip olmalarından dolayı en çok tercih edilen paketleme seçeneklerinden biridir. Eşya sarmak için streç film kullanımı özellikle eşya taşımacılığı yapan firmalarda ve eşya satan firmaların taşıma kısımlarında kullanılan bir paketleme seçeneğidir. Ağırlık yapmaması, düzgün kullanımda sıkı sarması, fiyat olarak diğer paketlemelerden daha ucuza gelmesi ve özellikle çok kolay sökülebilir olması gibi sebeplerden dolayı eşya sarmak için streç film kullanımı çok yaygındır.

Streç film genel anlamda her türlü materyalin hassas ve hafif şekilde sarılarak paketlenmesini sağlayan bir üründür. Bu yüzden sarılması gereken ve özellikle taşırken sıkıntılar çıkarabilecek ürünlerin taşınmaya başlamadan önce sarılması ve paketlenmesi için sıklıkla tercih edilir. Streç film boyutlarına göre ve kullanılan yerlere göre farklı adlandırılmalara sahip olabilir. Örneği palet streç film ve endüstriyel streç film gibi, yapı olarak aynı streç filmler olmalarına rağmen boyut olarak ev tipi streç filmlerden daha büyük olmalarından dolayı ve endüstride kullanılıyor olmalarından dolayı bu isimleri almışlardır.

Palet streç filmler paletli taşıma yapılacak her türlü materyalin dıştan sarılmasını sağlayan ve özellikle hareketlilik olabilecek taşımaların hareketlerini kısıtlamak için kullanılan streç filmlerdir. Kolay sökülür olması ve yapı olarak sert olmaması sarılacak ürünün sarmadan dolayı zarar görmemesini sağlar. Bu yüzden palet streç filmlerde endüstriyel streç filmlerde kullanım alanlarında en çok tercih edilen paketleme ürünleridir. Streç film kullanımı, zorlu paketlemelerin taşınacak ürünlere zarar vermesinden, enerjinin çok fazla kaybolmasından, ağırlığın fazla olmasından, taşınacak eşyalarının boyutunu çok büyüttüğünden dolayı alternatif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Her türlü ürün için paketleme aracı olarak kullanılmasa da birçok endüstriyel ürün için en azından 2. paketleme olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Sanayide özellikle küçük parçalar üretilerek ve kutular halinde taşınması gereken ürünlerin birçok kutuyu bir araya getirmek için 2. paketleme ürünü olarak tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra palet streç filmlerin boyutlarının büyük olmasından dolayı paletlerle taşınması sağlanan ürünlerin ve yüklenmesi gerçekleştirilen ürünlerin sarılması için sürekli tercih edilmektedir. Streç film genellikle şeffaf yapısı sayesinde sarılmış veya paketlenmiş ürünün ne olduğunun görülebilmesine imkân verdiğinden dolayı birçok paketleme işinde ayrıca tercih edilmektedir. Bu sayede paketlenen ürünlerin şeffaf bir şekilde görülmesi sağlanmaktadır ve yerleştirme sırasında hangi paketin ne olduğu bilindiğinden kolaylık getirmektedir.

Endüstriyel Streç Filmler

Endüstriyel streç filmler, endüstride özellikle küçük kutular halinde taşınması gereken ürünlerin kutuların birbirlerinden ayrılmaması için 2. Paketleme olarak kullanılan streç film çeşididir. Endüstriyel streç filmlerin diğer streç filmlerden tek farkı boyutsal olarak diğer streç filmlerden çok daha büyük ve uzun olmalıdır. Şeffaflığı, malzemesi, fiziksel özellikleri gibi birbirlerinin aynısı olan bu streç filmler daha uzun ve büyük olmaları sayesinde boyutsal olarak büyük olan yüklerin çevresinin sarılması için kullanılmaktadır.

Kutular halinde taşınması gereken ve öyle yüklenmesi gereken ürünlerin birçok kutuyu birbirlerine bağlamak için endüstriyel streç filmler kullanılmaktadır. Bu sayede kutuların yüklenmesi ve indirilmesi daha kolay olmaktadır. Genellikle paletli taşımalar için bu yöntem seçilmektedir çünkü paletle yapılacak taşımalarda kutuların birbirlerine tutunması ve hareket etmemesi çok önemlidir. Hareketi kesilmiş ve birbirlerine tutunmuş kutuların devrilme riski ortadan kaldırılmış olur. Bu sayede yüklenmesi ve taşınması çok daha kolay hale gelmiş olur. Ayrıca endüstriyel streç filmlerin diğer streç filmler gibi sökülme işleminin de çok kolay olması yüklerin indirildikten sonraki aşamalar içinde artı bir yarar sağlamaktadır. Bu özelliklerden dolayı endüstride bile kullanılan streç filmlerin bir çeşidi olarak endüstriyel streç filmler olarak adlandırılması sağlanmıştır.

Endüstride üretilen her türlü ürünün taşınması için paketleme gerektirmesinden dolayı ve özellikle küçük ürünlerin paketlemesine harcanacak paraların çok fazla olmasından dolayı endüstriyel streç filmlerin kullanılması, paketlemeye ayrılacak bütçeden tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Bu sayede daha büyük parçaların paketlenmesi için daha çok maddi imkân bulunabileceği için büyük parçaların daha korunaklı paketlenmesi sağlanmaktadır. Endüstriyel streç filmlerin diğer streç filmlerden tek farkı boyut olarak akla ilk gelen streç film çeşitlerinden büyük olmasıdır. Bunun dışında farklı olan hiçbir özelliği yoktur.

Ev Tipi veya Mutfak Tipi Streç Filmler

Ev tipi veya mutfak tipi streç filmler olarak adlandırılan ve genel kullanım alanları buralar olan streç filmler, en çok satılan streç film çeşididir. Bu streç filmler evlerde her türlü işler için kullanılabilir. Mutfakta tercih edilen streç filmler genellikle gıdaların üzerlerini sarmak için tercih edilirler. Dolapta saklanması gereken veya koku veren gıdaların koku salmadan saklanmaları için streç filmlerle sarılarak saklanması için sürekli tercih edilen tiplerdir. Bu streç filmler aynı zamanda evlerde taşınacak veya saklanacak küçük boyutlu ya da streç filmin boyunun yeteceği eşyalar için de kullanılabilirler. Eşya sarmak için streç film kullanımı yüzeylerinin çizilebilme ihtimali olan eşyaların taşınması sırasında veya saklanması için kullanılan ve yüzeylerini tamamen kapatması için kullanılırlar. Eşya sarmak için streç film kullanımı sayesinde birçok eşyanın zarar görmeden taşınması ve uzun süreler boyunca muhafaza edilmesi kolaylaşmıştır.



streç film

Palet Streç Filmler

Palet streç filmler isim olarak farklı olsa da özellikler bakımından boyutları dışında diğer streç filmlerin birebir aynısıdır. Endüstriyel streç filmler gibi büyük boyutlarda olurlar genellikle paletlerle yüklenmesi gereken ve birbirinden bağımsız ufak kutular halinde taşınması gereken yüklerin kutuların birbirine bağlanmasını sağlamak amacıyla kullanılan bir paketleme seçeneğidir.

Direkt olarak paketleme yapmak için de kullanılabilen palet streç filmler, gerekli olan yerlerde 2. paketleme olarak da kullanılabilirler. Eşya sarmak için streç film kullanımında da tercih edilebilecek bir streç film çeşididir. Endüstride kullanılan endüstriyel streç filmlerle adı farklı olan palet streç filmler sadece boyutları değiştiği için farklı isimlerle anılmaktadır. Yapısal olarak ve kullanım alanları olarak çoğunlukla aynı olan bu streç filmlerin kullanım alanları çok fazladır.

Palet streç filmler sayesinde palet boyutlarındaki ürünlerin rahatlıkla sarılması ve taşıması yapıldıktan sonra tekrar sökülmesindeki kolaylıklar sayesinde en çok tercih edilen paketleme seçeneklerinden biri olmayı başarmıştır. Palet streç filmlerin boyut olarak birçok farklı seçeneğini görmek mümkündür. Genel olarak kullanılacak yerdeki ve sarımı yapılacak eşyaların boyutlarına uygun olarak seçmek mümkündür. Bu sayede tam ihtiyaca uygun palet streç filmlerle çalışmak maddi olarak tasarruf etmeyi sağlayacaktır. Eşya sarmak için streç film kullanımı içinde tercih edilebilen palet streç filmler birçok alanda işe yarayacak ve paketleme yapabilecek ürünlerdir ve en çok tercih edilen streç film çeşitlerinden birisidir. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.