HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oluklu Koli Çeşitleri

26-07-2022 18:00
Oluklu Koli Çeşitleri


Günümüzde e-ticaretin artmasıyla beraber hem taşıma alanında hem de kargo aşamasında günden güne yenilikler meydana gelmektedir. Oluklu  koli çeşitleri ürünün müşteri ulaşması aşamasında ürünü olası hasarlardan ve gıda ürünü ise bozulmasını engelleyecek özelliklere sahip olarak üretilmesi planlanmaktadır.

Günümüzde oluklu koli çeşitleri ise e-ticaret yapan firmaların müşteriye ürün yollaması aşamasında en çok tercih ettikleri koli çeşidi olarak yer almaktadır. Hem olası hasarlardan koruması hem de dayanıklılığının yüksek olmasından dolayı e-ticaret yapan firmaların ve yine ürünlerini ambalajlama aşamasında koliye ihtiyaç duyan üreticilerin oldukça tercih ettiği koli çeşidi olarak günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir. Oluklu koli çeşitleri işletmelerin kargo, taşıma ve depolama alanlarında en büyük yardımcısı olmaktadır.

Oluklu Koli Çeşitleri Kaça Ayrılır?

Oluklu koli çeşitleri kendi içerisinde oluk sayısına göre ayrılmaktadır. Bu oluklu koli çeşitlerinin ihtiyaca göre seçilmesi çok önemlidir.

Oluklu koliler oluklarına göre; tek oluklu koli, çift oluklu koli ve triplex koli olmak üzere 3’e ayrılmaktadır.


Tek Oluklu Koli

Tek Oluklu Koli

Tek oluklu kolide bir adet oluk bulunur ve darbelere karşı sadece bu tek oluk koruma sağlamaktadır. Eğer çok fazla darbe görmeyecek şekilde bir taşıma veya saklama yapıyorsanız bu oluklu koli çeşidi tam size göre. Tek oluklu koli olması size maliyet avantajı sağlayacaktır. Ayrıca değişik ebatlarda bulunan tek oluklu koli çeşitleri her türlü ihtiyacınıza uygun bir şekilde tasarlanmıştır.





Çift Oluklu Koli

Çift Oluklu Koli

Çift oluklu kolilere ise adından anlaşılacağı üzere mukavvalar arasında çift oluk bulunan oluklu koli çeşididir. Bu koli çeşidi tek oluklu koli çeşidine oranla daha dayanıklıdır. Çift oluklu yapısı ile dış etkenlere ve darbeye dayanıklı olan bu koliyi özellikle kargo ile çalışan şirketler çok fazla kullanmaktadır. Kırılacak eşyaların taşınması için uygundur. Ayrıca kırılacak eşyaların çift oluklu koli ile saklanması daha doğru olacaktır.



Üç Oluklu Koli

Triplex Koli

Triplex koli, dört adet mukavvanın arasına 3 adet oluk yerleştirilmesi ile meydana gelmektedir. Triplex koli, koli çeşitleri arasında alabileceğiniz en dayanıklı kolidir. Bu koliler genellikle kırılmaması gereken ve değeri yüksek olan malzemelerde kullanılmaktadır. Özellikle teknoloji marketleri ve teknoloji şirketleri, ürünlerini saklarken ve kargolarken triplex koliden yararlanmaktadır.

Ayrıca triplex kolileri yurt dışına ürün yollayan şirketlerde tercih etmektedir. Yurt dışına yollanan ürünlerin hem taşınması esnasında hem de gümrükte kontrol edilmesi esnasında zarar görmemesi için tercih edilmektedir.

Triplex koli, 200kg ile 800kg arası taşıma kapasitesine sahiptir. Bu değerler şaşırtıcıdır ancak 4 kat mukavva ve 3 kat oluk olduğu düşüldüğünde imkânsız olmadığını anlayacaksınız. Eğer çok ağır bir şey taşıyorsanız veya kargo yapacaksanız triplex koli tam size göre.

Oluklu Kolileri Neden Tercih Etmeliyiz?

Çevre kirliliğinin son zamanlarda oldukça artmış olduğunu görmekteyiz. Bu çevre kirliliğini oluşturan ise ambalajlama aşamasında kullanılan plastikler ve koliler çevre kirliliğinin önemli bir kısmını kapsamaktadır. Bu farkındalığın sonrasında geri dönüşümü tamamen yapılan bilen ve doğa ile buluştuğunda en fazla 3 ay içerisinde yok edilen oluklu mukavvalar üretilmeye başlanmıştır. Bir sonraki aşamada ise koli olarak günümüzde üretimine başlanmıştır.

Oluklu mukavvadan üretilmiş kolilerin bir diğer seçilme neden ise tabii ki de hijyen aşamasıdır. Korona virüsün hayatımıza dâhil olmasıyla birlikte hijyende bizlerin en dikkat ettiği konu haline gelmiştir. Bu yüzden koli kullanan işletmeler de hijyen aşamasında oluklu mukavvadan elde edilen kolileri tercih etmektedirler. Oluklu mukavvanın hijyenik olmasının asıl sebebine gelecek olursak eğer oluklu mukavvaların üretilmesi aşamasında oldukça yüksek ısıyla çalışılarak üretilerek elde edilen bir mukavva çeşidi olmasıdır. Ayrıca tek kullanıma uygun bir şekilde üretilmesinden dolayı da hijyenik bir hale gelmesini sağlayan bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oluklu mukavvaların hijyenik olmasını sağlayan bir diğer etken ise yüksek sıcaklıkta elde edilmesinden dolayıdır. Bakterilerin oluşumu genellikle nemli ortamlarda ve 30-40 derece sıcaklıkta meydana gelmektedir. Oluklu mukavvalar ise üretim aşamasında 190 derece ile 210 derece arasında üretimleri gerçekleşmektedir. Buna ek olarak bakterilerin 65 derece sıcaklığın üzerinde yaşamaları mümkün olmamasından dolayı da oluklu mukavvalarda bakteri oluşumu ihtimali yok denecek kadar azdır. Oluklu mukavvaların üretiminde hammadde olarak kâğıt kullanılmaktadır, bu kâğıtlarda geri dönüşüme uygun olan kâğıtlardır. Bu geri dönüşümlü kâğıtlardan oluklu mukavva edilmesi aşamasında ise aşağı yukarı 3 defa 110 derelik ısıda hazırlanmaktadır.

Oluklu mukavvadan elde edilen kolilerde ise kullanıldıktan sonra geri dönüşümü yapılırken 110 derece ve üstü olan bir sıcaklık uygulanarak geri dönüşümü gerçekleşmektedir. Oluklu mukavvadan oluşan koliler içerisinde bakteri bulundurmadığından dolayı gıdaların ambalajlanmasında da oldukça tercih edilen koli çeşitleri arasında kalmaktadır. Gıda lojistiğinin demirbaşları arasında yer aldığını söylememiz mümkündür.

Yapılan araştırmalara göre oluklu mukavvalardan oluşan kolilerle taşınan gıda ürünlerinde diğer kullanılmış olan ambalajlara göre taşınan gıdaların daha uzun sürelerde taze bir şekilde kaldığı ve formunun bozulmadığı kanısına varılmıştır.

Oluklu Kolilerin Avantajları Nelerdir?

Oluklu koli çeşitleri tercih ediyorsanız size pek çok fayda sağlayacaktır. Bu faydaları tek tek inceleyelim.

  • Oluklu koliler taşıma aşmasında oldukça sağlamdır. Sağlamlığının nedeni ise oluklu koliler, normal kolilere göre daha dayanıklı bir şekilde üretilmiştir.
  • Oluklu koliler yapısı itibariyle oldukça hafiftir.
  • Güçlü yapısı sayesinde yüksek ağırlıklı ürünleri içerisinde barındırarak en güvenli şekilde alıcılara ulaştırmaktadır. Oluk sayısı ne kadar fazla ise o kadar ağır ürünü taşıma imkânı sunmaktadır.
  • Oluklu koli üretildiği malzemeler sayesinde gıda ve benzeri hassas özellikte bulunan ürünleri ani sıcaklık ve soğukluk durumlarına karşı koruyarak sıcaklığı stabilize etmektedir. Oluklu kolilerin yapısının daha kalın ve daha dayanıklı olduğundan bahsetmiştik. Yapısı sayesinde içerisinde bulunan ürünleri dış etkenlere karşı korumaktadır.
  • Oluklu kolilerde gıda endüstrisinde ve e-ticaret alanında oldukça tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra bütün endüstri alanlarının ihtiyaçlarına yardımcı olabilecek özelliklere sahiptirler.
  • Oluklu koliler üzerinde markayı temsil edilecek yazı, resim, logo ve benzeri özelleştiren öğeler kullanarak markanın reklamı yapılabilmektedir ve dekoratif amaçlı bir takım baskı işlemlerinin gerçekleştirilmesi de mümkündür. Bu hem sizin müşterilerine          kargolarınızı ulaştırmanızı sağlayacaktır hem de ücretsiz reklam yapmanızı sağlayacaktır.
  • Oluklu kolilerin katlanma özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde yüksek sayıda oluklu koli depolanabilir ve çok az yer kaplar.
  • Aynı zamanda oluklu koli hem dayanıklı yapısı hem de katlanarak muhafaza edilmesi sayesinde kullan at değildir. Saklanabilir özelliğe sahip olan oluklu koli çeşitleri uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.
  • Oluklu koliler otomatik paketleme yapılan makinelerde kullanıma uygundur.
  • Oluklu kolinin ham maddesi kâğıt olduğu için kesinlikle kötü koku yapmaz.
  • Ürünleri dış etkenlerden çok iyi bir şekilde koruyan oluklu koli ile ürünlerinizin depolamasını gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
  • Maliyet aşamasında fiyatı oldukça uygundur. Oluklu koli kullanımı normal kutulara göre oldukça uygun fiyatlıdır ve kullanıma bu yüzden çok uygundur.
  • Üretimi kolaydır ve oluklu koli almak isteyen kullanıcılara kısa sürece üretip teslim edilebilmektedir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.