HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Küçük Ürün Kutuları ile Siparişleriniz Güvende!

02-03-2023 14:40
Küçük Ürün Kutuları ile Siparişleriniz Güvende!
Günümüzde e-ticaret sektörü çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlamıştır. E-ticaret sektöründe hizmet veren işletmelerin ise kargolama süreci ve depolama süreci olmak üzere 2 adet zorlu süreci ortaya çıkmıştır. Kargo süreçlerinin sıkıntılı geçmesi ve depolamanın başarısız olması pek çok işletmenin sonunu getirdi diyebiliriz. Ancak e-ticaret sektörünün bu denli kötü etkilenmesi e-ticaret kutuları ile çözüm bulunmasını sağlamıştır. E-ticaret sektöründe kullanılmak üzere pek çok farklı amaçlarla kutular üretilmiştir. En çok tercih edilen kutular arasında da küçük ürün kutuları bulunmaktadır. Küçük ürün kutuları, boyutu küçük olan ürünler için bire bir üretilmiştir. Bu yazımızda e-ticaret sektöründe önemli yeri olan ancak internette bilgi bulunmayan küçük kargo kutuları ile alakalı detaylı bilgiler verdik.

 

Küçük Ürün Kutuları Nedir?

Küçük ürün kutuları adından da anlaşılacağı üzere küçük ürün satıcıları için özel olarak üretilmiş kutulardır. Kutu denildiği zaman veya kargo kutusu denildiği zaman akıllara direkt büyük karton koliler yani taşıma  kolileri gelmektedir. Ancak küçük ürün satıcıları için taşıma kolilerinde ürün göndermek hem maliyetli hem de müşterileri tarafından olumsuz karşılanmaktadır. Tam olarak bu noktada da devreye küçük ürün kutuları girmektedir. Küçük kargo kutularının boyutları oldukça küçüktür. Bu sayede küçük ürün satıcısı olan kişilerin hem kargo ücretlerini oldukça düşürmektedir hem de müşterilerini özel hissettirmeleri sağlanmaktadır.

 

Küçük Ürün Kutuları Hangi Ürünlerde Kullanılmaktadır?

Küçük kargo kutuları internet üzerinde satılan ve kâr marjı yüksek pek çok üründe kullanılmaktadır. Peki, bu ürünlerin başında neler gelmektedir?

İlk olarak takı ürünlerinde kilitli küçük ürün kutuları sıklıkla kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise kilitli küçük kargo kutularının takılar için oldukça şık bir ambalaj olmasıdır. Bir diğer sebebi ise küçük kargo kutuları boyutunda takılar için özel olarak tasarlanmış yastıkların bulunmasıdır. Bu yastıklar ile kombine edilen küçük kargo kutuları oldukça sağlam ve şık olmaktadır.

Küçük kargo kutuları kullanılan bir diğer ürün ise doğal taşlar olmaktadır. Doğada bulunan bu ürünlerin kişileri rahatlattığı hatta bazı hastalıkları hafiflettiği bile biliniyor. Ancak bu taşlar normal bir taşa göre değerli olduğu için küçük gramajlarla satılmaktadır. Küçük ürün kutuları düşük gramajlarla satılan bu taşlar için bire bir niteliktedir.

Küçük kargo kutuları ile sıklıkla gönderilen bir diğer ürün ise kozmetik ürünleri arasında kadın erkek herkesin sıklıkla kullandığı parfümler olmaktadır. Parfümlerin eskiden e-ticaret sektöründe çok fazla satılmadığını biliyoruz. Bunun sebebi parfümleri kargosu esnasında genellikle kırılması olmaktadır. Ancak küçük kargo kutuları sayesinde bu risk tamamen ortadan kalmıştır. Çok dayanıklı malzemeden üretilmiş olan küçük kargo kutuları, parfümlerin kargo ve depolanma esnasında kırılmasının, zarar görmesinin önüne geçmiştir.

Küçük kargo kutuları ile taşınması sağlanan bir diğer üründe ilaçlar olmaktadır. Bazı ilaçların ve vitaminlerin internet üzerinden satıldığını veya bir araç yardımıyla taşındığını görmekteyiz. Bu taşınma esnasında ilaçlara bir şey olmaması hem de istenilen ortamın sağlanması ancak küçük ürün kutuları ile mümkündür.


Ek olarak, size yardımcı olabilecek Küçük Ürün Kutusu kurulumu video aşağıda bulunuyor.

 

Küçük Ürün Kutusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Küçük ambalaj kutusu kullanımının özellikle e-ticaret işletmeleri açısından pek çok faydası bulunduğundan yazımızda bahsetmiştik. Peki, bu faydalar nelerdir?

İlk olarak küçük ürün kutusu kullanımı, işletmelerin küçük ürünleri kargolama ve depolama esnasında kaybetmesinin önüne geçmektedir. Küçük ürünler özellikle takılar değerli maden ve taşlardan oluşabilmektedir. Bu değerli maden ve taşların kaybolması işletmeleri oldukça zor bir duruma sokmaktadır. Ancak kilitli küçük ürün kutuları sayesinde hem kargo hem de depolama esnasında ürünler kaybolmayacaktır.

Kilitli küçük ürün kutularının üstüne istediğiniz baskıyı yaptırabilirsiniz. Peki, küçük ürün ambalaj kutularının üstüne baskı yaptırmak bize ne katacak? İşletmeler için en maliyetsiz ve en verimli reklam ambalajlarla yapılmaktadır. Ürün ambalajları eğer yırtılmıyorsa ve bir kutu gibiyse mutlaka bunları atmıyoruz ve evimizin farklı alanların bu kutuları değerlendiriyoruz. Sizin kutunun üstüne markanızı hatırlatacak ve teslim eden bir logo veya bir slogan koymanız müşterilerinizin aklında yer edinmenizi sağlayacaktır.

Küçük ambalaj kutu sayesinde çok küçük hediyeler veya çok küçük ürünler alıcısını mutlu edecektir. Küçük ambalaj kutusunun özellikle hediyelikler üzerinde etkisi çok büyüktür. Hediyelerin daha anlamlı olmasını ve daha güzel görünmesini sağlamaktadır.

Kargo sürecinde küçük ambalaj kutusu sayesinde ürünler oldukça güvenli bir şekilde taşınmaktadır. Küçük ürünlerin kargo esnasında çok fazla yer kaplamaması için aralara sıkıştırıldığını biliyoruz ancak bu ürünlere zarar verebilmektedir. Ancak küçük ürün kutuları sayesinde ürünlerinizin dışında aynı bir zırh olacaktır. Bu zırh ürünlerinizi koruyacaktır. Ürünleri güvenli ve sağlam bir şekilde müşterilere ulaştırmanız iade oranlarınızı düşürecek ve işletmenize bağlı müşteri sayısını arttıracaktır. Bu sayede markanız daha hızlı bir şekilde büyüyecek ve cirosu kısa sürede artacaktır.

Küçük kargo kutuları aynı zamanda ürünler için ideal ortamı sağlamaktadır. Ürünleri dış etkenlerden yani koku, toz, su gibi etkenlerden korurken aynı zamanda sıcağa maruz kalmasının da önüne geçmektedir. Bu sayede özellikle ilaç, gıda gibi ürünlerin taşınması ve depolanması mutlaka ama mutlaka küçük ambalaj kutu ile yapılmalıdır.

Kilitli küçük ürün kutularının ürünlerinizin satışını arttırma gibi bir özelliği de bulunmaktadır. Peki, bu nasıl mümkün oluyor? Küçük kargo kutularının dışına baskı yapılması ve özellikle içerisinde takı sektörü için yastık konulabilmesi müşteriler açısından satın almayı etkilemektedir.

Küçük ürün kutularında farklı boyut ve baskı seçenekleri Unipak’ta. Senelerdir ambalaj, kutu sektöründe aktif olarak hizmet gösteren Unipak, her türlü e-ticaret ve ambalaj çözümü için sizlerle. %100 müşteri memnuniyeti ile çıktığı bu yolda emin adımlarla yürüyen Unipak, müşterilerine en kullanışlı ve en dayanıklı ambalaj ürünleri uygun fiyatlarla sunmaktadır. Siz de ihtiyacınız olan ambalaj ürünlerini satın almak istiyorsanız hemen web sitemizi ziyaret edebilir, güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.