HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Koruma Filesi Nedir?

02-01-2023 00:35
Koruma Filesi Nedir?

Şişeler oldukça hassas ve herhangi bir basit darbede hemen kırılan eşyalardır. Hem iş yeri sahipleri hem de son tüketiciler bu durumdan oldukça şikâyetçi olmaktadır. Şişenin kırılması demek şişenin içinde bulunan sıvının ortalığa dökülmesinin yanı sıra şişenin keskin cam parçalarının ortalığa saçılmasına neden olacaktır. Ortalığa saçılan bu cam parçalarının damar yoluna girmesi ölümcül sonuçlara neden olmaktadır. Aynı zamanda da kırılan şişelerde bulunan içecek gibi akışkan sıvılar hem işletmeye hem de son tüketiciye oldukça zarar vermektedir. İşte tam olarak bu nokta için özel olarak tasarlanmış şişe koruma filesi bulunmaktadır. Şişe koruma filesi sayesinde özellikle cam şişe kullanan işletmeler oldukça rahatlamıştır. Bu yazımızda size cam şişeler için adeta bir zırh olan koruma filesi hakkında detaylı açıklamalar yapacağız.

Şişe Koruma Filesi Nedir?

Şişe koruma filesi aslında marketlerde ve bakkallarda sıklıkla karşımıza çıkmakta ancak bunun hakkında bilgimiz olmadığı için şişe koruma filesi olarak adlandırmayız. Şişe koruma filesi özellikle cam zeytinyağı şişeleri, cam alkol şişeleri gibi maddi değeri yüksek olan ve kırılmasını istemediğimiz cam şişelerin etrafına sarılan şişe giysisidir diyebiliriz. Şişeler için özel olarak tasarlanmış bu şişe koruma filesi ile cam şişeler artık kırılmamaktadır.

Cam şişe koruma filesi az önce bahsettiğimiz gibi cam şişeler için adeta bir zırh görevi görmektedir. Yapısı kaba olmadığı için aslında basit bir şey gibi görünmektedir. Ancak son zamanlarda ortaya çıkmış aşırı işlevsel ve önemli bir üründür. Cam şişelerin taşınmasından depolanmasına kadar her noktada mutlaka ama mutlaka cam şişe koruma filesi kullanmanız gerekiyor. Cam şişe koruma filesi tek kullanımlık olmadığı için işletmeler için herhangi bir yüksek maliyete neden olmamaktadır. Hem kullanım kolaylığı hem de ürünleri koruması bakımından işletmelerin kullanması gerekmektedir.

Cam şişe filesi genellikle beyaz renkte olmasına rağmen farklı renklerde de bulunmaktadır. Farklı renklerde olması sayesinde işletmenize veya özel gününüze göre renk alarak hem şişeyi korumayı başarabilirsiniz hem de konseptinize farklı bir boyut katabilirsiniz.

Şişe Koruma Filesi ile Neler Yapılmaktadır?

Cam şişe filesi kullanımın oldukça faydalı olduğundan bahsetmiştik. Peki, cam şişe filesi ile neler yapıyoruz, ne için kullanıyoruz detaylı olarak inceleyelim.

İlk olarak marketlerde, tekellerde ve restoranlarda alkollü içeceklerin korunması için sıklıkla kullanılmaktadır. Alkollü içecekler günümüzde çok pahalı olduğu için herhangi bir kırılma olayı olduğu zaman işletmeleri çok ciddi zarara sokmaktadır. Bu nedenle alkollü içeceklerin şişesinin çatlamaması ve kırılmaması için mutlaka cam şişe filesi kullanılmaktadır.

Marketlerde, bakkallarda cam şişede satılan yağların, şişesini korumak için mutlaka cam şişe filesi kullanılmaktadır. Özellikle zeytinyağı şişelerinde cam şişe filesi kullanılmaktadır. Zeytinyağı’da günümüzde oldukça pahalıdır. Bu nedenle işletmelerin zeytinyağı şişelerini koruması gerekiyor. Bu şişeleri koruyabilmeleri ancak cam şişe koruma filesi ile mümkündür.

Cam şişe depolamasında da şişe koruma filesi kullanılmaktadır. Cam şişelerin depolanması esnasında da kırılmalar çatlamalar olabilmektedir. Bunların önüne geçmek için şişelerin depolanması sırasında mutlaka şişe koruma filesi kullanılmaktadır.

Şişe koruma filesi yalnızca yüksek değere sahip alkol şişeleri veya zeytinyağı şişelerinde kullanılmamaktadır. Aynı zamanda ev eşyası satan, mutfak eşyası satan işletmeler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir. Ev eşyası veya mutfak eşyası satan işletmelerin en büyük sorunu cam objelerin veya mutfak araç gereçlerinin kırılmasıdır. Bu kırılmanın önüne ancak cam şişe koruma filesi ile geçebilirler. Cam şişe koruma filesi sayesinde, cam şişeleri daha rahat raflara dizebilirler. Daha rahat bir şekilde insanların göreceği noktalara konumlandırabilirler.

Cam şişe koruma filesinin farklı renkleri olduğundan bahsetmiştik. Bu farklı renkte cam şişe filesi sayesinde eğer şişelerin gruplandırılması gerekiyorsa rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Örneğin büyük şişelere yeşil renkte file, bir boy küçüklerine ise kırmızı renkte file takabilirsiniz. Bu sayede asla boyutlarını karıştırmazsınız.

Cam şişe koruma filesi aynı zamanda cam şişelerin kargo yapılmasında da önemli rol oynamaktadır. Cam şişelerin kargodaki en büyük sorunu kırılmasıdır. Bu kırılmanın, çizilmenin, çatlamanın önüne geçmek ancak şişe koruma filesi ile mümkündür. Şişe koruma filesiyle beraber kargo yapmanız şişelerin kırılmasını zorlaştıracaktır.



Koruma Filesi

Şişe Koruma Filesi Kullanımının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

  • Şişe koruma filesinin kullanımın pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar sırasıyla şu şekildedir;
  • Şişe koruma filesi sayesinde kırılma riski olan ürünleriniz kırılmayacaktır.
  • Şişe koruma filesi sayesinde kırılma riski olan cam şişe ürünlerinizi daha rahat bir şekilde depolayabilirsiniz. Bu sayede depolama alanından da oldukça fazla tasarruf edebilirsiniz.
  • Cam şişe koruma filesini farklı renkte tercih etmeniz ürünlerinizi gruplandırma imkânı vermektedir. Gruplandırma sayesinde kargolarda ve depolamada sorun yaşamazsınız.
  • Cam şişe koruma filesi sayesinde cam ürünlerinizin kargosunda sorun yaşamazsınız. Kargoda sorun yaşamamanız müşteri memnuniyetinizi ve satışlarınızı arttıracaktır.

Şişe Koruma Filesi Fiyatları Ne Kadardır?

Şişe koruma filesi fiyatları sıklıkla sorulan bir sorudur. Şişe koruma filesi fiyatları toptan alımlarda oldukça düşüktür. Eğer yüksek kapasiteli bir işletmeye sahipseniz toplu alım yapmanız oldukça düşük fiyatlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda şişe koruma filesi tek kullanımlık değildir. Eğer cam şişe koruma filesi ile kargo yapmıyorsanız ürünlerin teslimi sırasında şişe koruma filesini çıkarabilirsiniz. Daha sonrasında çıkardığınız bu koruma filesini kullanabilirsiniz. Tekrar kullanım imkânı olması sayesinde de oldukça ekonomik olmaktadır. Yani şişe koruma filesi fiyatları tahmin edildiği gibi yüksek değildir. Aksine oldukça makuldür. Bu nedenle mutlaka büyüklü, küçüklü cam şişe işiyle uğraşan işletmelerin mutlaka şişe koruma filesi kullanması gerekmektedir. Bunu ihmal etmeleri mal kaybına neden olacaktır.

Şişe Koruma Filesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cam şişe filesi alırken ilk olarak dikkat etmeniz gereken nokta miktardır. Büyük bir işletmeye sahipseniz ürettiğiniz cam şişeler veya sattığınız cam şişelerle doğru orantılı olacak miktarda cam şişe koruma filesi almanız gerekiyor.

Şişe koruma filesi alırken mutlaka bilindik markalardan almaya özen göstermeniz gerekiyor. Az önce bahsettiğimiz gibi cam şişe koruma filesi cam şişeleri dış etkenlere karşı ve dış darbelere karşı korumaktadır. Bilindik olmayan markalar ucuza satmak için malzemeden kısmaktadır. Bu cam şişe koruma filesini dayanıksız bir hale getirecektir.

Şişe koruma filesi alırken mutlaka hangi ebatlarda şişeler için hazırlandığına dikkat etmelisiniz. Günümüzden cam bardaktan cam damacanaya kadar pek çok cam şişeye uygun olacak şekilde şişe koruma filesi üretilmiştir. Ancak bu şişe koruma filesi, şişelerden çıkmaması için dar bir şekilde üretilmektedir. Bu nedenle cam şişesi koruma filesi almadan önce mutlaka uyumlu olduğu şişe boyutlarını göz önünde bulundurmalısınız. Aksi takdirde aldığınız şişe koruma filesi cam şişelerinize olmayacaktır.

Şişe koruma filesi alırken son olarak dikkat etmeniz gereken nokta renk seçimidir. Farklı renklere sahip olan şişe koruma filesi bulunmaktadır. Ancak siz işletmeniz veya mutfağınıza uygun cam şişe koruma filesi alarak bu noktada dekorasyonunuza katkı sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda şişe koruma filesiyle alakalı detaylı bilgiler verdik. Siz de şişeleri korumak ve kırılması sonucu zarara uğramamak istiyorsanız mutlaka cam şişe koruma filesi tercih edin.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.