HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Koli Bandı Hangi Yüzeylerde Kullanılır?

30-11-2022 11:33
Koli Bandı Hangi Yüzeylerde Kullanılır?

Koli bantları, normal bantlardan daha kalın olması itibariyle büyük parçaların birbirine yapıştırılması için kullanılır. Koli bantları genellikle isminden de anlaşılabileceği gibi çoğunlukla eşya taşımak için hazırlanan kolilerin ağız kısmını kapatmak için kullanılır. Kolinin dışında da birçok yüzey için kullanılabilirler. Kimyasal kullanımında sıkıntı olmayacak bütün yüzeylerde koli bantları kullanılabilirler. İşleri bittikleri zaman sökülürler ve yapıştırıcı kimyasallardan dolayı kalan izler temizlenebilir. Çizilme riski olmayan temizlenmesi nispeten kolay olan bütün yüzeylerde koli bantları kullanılabilmektedir.

Koli bantları yapıştığı yüzeye göre değişiklik gösterse de genellikle güçlü bir yapıştırıcı ve bağlayıcı elemandır. Koli bandı fiyatları markasına göre, kalitesine göre, uzunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Koli bandı fiyatları aynı zamanda satıcıya göre de değişiklik gösterebilir. Buradan yola çıkarak koli bandı fiyatları değişkenlik gösterse de genellikle belirli ve az sayıda alımlarda bile ucuz sayılabilecek fiyatlara sahiptir. Koli bantları, özellikle mağazalarda ve çoğu işletmelerde koli bandı makinesi ile kullanılmaktadır.

Koli bantlarının kolayca yapıştırılması ve yapıştırıldıktan sonra koparılması için koli bandı makinesi sık olarak tercih edilmektedir. Koli bandı makinesi sayesinde koli bantlarının yapıştırılması ve yapıştırma bittikten sonra ucundan koparılması daha pratik ve daha kısa zamanda yapılabileceği için hem kas gücünden hem de zamandan tasarruf edilmesine imkân vermektedir. Koli bandı toptan fiyatları alınacak adetlere göre, koli bantlarının kalitesine göre, koli bantlarının uzunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Koli bandı toptan alındığı zaman maddi olarak bir getiri sağlayacaktır.

Her ürünün toptan fiyatları tane bazında belirlenen fiyatlarından ucuz olduğu bilindiği için bu bağlamda koli bandı toptan fiyatları da daha uygundur. Sürekli koli bantlarıyla çalışan ve koli bantlarına ihtiyaç duyan işletmeler koli bandı fiyatlarını araştırarak en doğru ve en uygun gelecek şekilde koli bandı toptan fiyatlarıyla aylık veya yıllık olarak temin edebilirler. Bu sayede koli bantları için harcanacak maddi miktarlarda tasarruflar yapılabilir.

Koli bandı kullanımı


Pratik Kullanıma Sahip Koli Bandı Makineleri

Bant makinelerini analog veya elektrikli otomatik olarak seçenekleri mevcuttur. İhtiyaca göre karar verilmiş versiyonları koli bandı makinesi toptan fiyatları araştırılarak tercih edilebilir. Bu sayede maddi olarak tasarruf etmek mümkündür. Koli bantları düz olmayan yüzeylerde özellikle tırtıklı yüzeylerde en kötü performansı sergiler ve tutunması en az olan yüzeylerden biridir. Bu gibi yüzeylerde koli bantlarına güvenmek iyi bir tercih değildir. Düz ve kuru zeminlerin hemen hepsinde koli bantları iyi bir performans sergiler ve sıkıntısız bir şekilde görevlerini yerine getirebilirler.

Koli Bandı Kullanımı

Koli bantlarının özellikle uzun süreli kullanımlarında yüzeylerde bırakacağı izlerin giderilmesi için yüzeylerin silinmesi gerekeceğinden, çizilmelere ve silinmelere karşı dayanaksız olan yüzeylerde koli bantlarının kullanılması önerilmez. Bunların dışındaki her yüzeyde koli bantları kullanılabilir ve sıkıntısız bir biçimde verim alınabilir. Bütün koli bantlarından faydalanılan işlerde koli bandı makinesi tercih edilebilir. Bu sayede yapıştırmak ve yapıştırma işi bitince koli bantlarının ucunu kesmek daha kolay olacak ve uğraşma gerektirmeyecektir. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek daha çok iş yapılabilir.

Koli Bandı Fiyatları

Koli bandı fiyatları geniş bir aralığa sahip olmayan fiyatlandırmalara sahip bir üründür. Geniş aralıklara çıkabilmesi için birbirinden farklı özelliklere sahip birçok farklı ürünün koli bantları olarak piyasada olmaları gerekmektedir. Koli bantlarının neredeyse hemen hepsi tek tip ve aynı özellikte bantlardır. Koli bantlarında değişebilecek fazla bir şey yoktur. Değişebilecek şeyler koli bantlarının markaları, kullanılan yapıştırıcı kimyasalın gücü, markası gibi ufak şeylerdir. Markaların birbirlerinden farklı yapıştırıcı kimyasal kullanmaları koli bantlarının birbirinden farklı yapıştırma gücü olduğunun kanıtlarından biridir. Tercih edilecek markaların koli bandı özelliklerinin iyice araştırılıp ona göre tercih edilmesi gerekmektedir.

Koli bantları genellikle uygun fiyatlarla satılan fiziki olarak yapıştırarak bağlama görevi yapan bir bağlama elemanıdır. Bantların bir yüzeylerinin yapıştırıcı kimyasalla kaplanacak şekilde genellikle şeffaf plastikler şekilde bir makaraya sarılı halde satılırlar. Koli bantlarının üretimini ve satışını yapan birçok marka mevcuttur. Her üründe olabileceği gibi koli bantlarında da farklı fiyatlarla karşılaşmak mümkündür. Bu koli bandı fiyatları tamamen koli bantlarını üreten markalara ve koli bantlarının uzunluklarına, yapıştırıcı kimyasalların çeşitlerine, yapıştırma kuvvetlerine, koli bantlarının kalitesine göre değişiklik gösterir.

Koli bandı toptan fiyatı her ürünün toptan fiyatının birim bazına bakıldığında daha ucuz olduğu bilinen bir gerçektir. Koli bandı toptan fiyatı da bu bağlamda tek satılan birim fiyatlara göre daha ucuzdur. Koli bandı fiyatları büyük aralıklara sahip fiyatlar değildir. Her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği fiyatlara sahiptirler. Bazıları daha pahalı bazıları daha ucuz olabilir. Bu durum koli bantlarını üreten firmaların yarattıkları kaliteye, markanın forsuna ve koli bantlarını üretirken ki kullandığı ürünlere göre değişiklik göstermektedir. Yani kısacası koli bandı fiyatları markaların elinde olan bir değişime sahiptir. Bu sayede her kesim için uygun koli bantları bulmak mümkündür.

Koli bantlarının sıklıkla kullanılan işletmelerde koli bandı toptan fiyatlarından yararlanılarak alınan toptan ürünler sayesinde maddi olarak bir tasarruf elde etmek her zaman mümkündür. Koli bandı toptan olarak alan işyerleri ile koli bantlarını tek tek ihtiyacı kadar alan işyerleri karşılaştırıldığında senelik koli bandı giderlerinde maddi olarak koli bandı toptan alan işyeri daha az para harcamış olarak hesaplanacaktır. Bu bağlama koli bantlarına sık ihtiyaç duyan işyerleri koli bandı toptan siparişlerle bu giderlerinden maddi olarak tasarruf edebilirler. Koli bantlarının fiyat aralıkları uçurumlar oluşturacak kadar geniş olmamasıyla birlikte kalite farkı, uzunluk farklılıkları, yapıştırıcı kimyasalların farklılıkları, yapıştırıcının gücünde olan farklılıklardan dolayı fiyatlarda da farklılıklar olabilir. İşletmeler için özellik olarak en uygun olan koli bantları belirlenmeli ve yıllık olarak koli bantları ihtiyaçları göz önünde bulundurarak koli bandı toptan fiyatlarıyla toptan sipariş verilerek alınmalıdır.

Koli Bandı Makinesi Nasıl Kullanılır?

Koli bantları genellikle adından da anlaşılacağı üzere kolilerle ve kartonlarla paketleme yapan firmaların sık kullandığı yapıştırıcılı bir bağlama ürünüdür. Çok sık bir şekilde koli bantlarının kullanıldığı işletmelerde bu koli bantlarının rahat bir şekilde kullanılmasını sağlayan koli bandı makinesi kullanılmaktadır. Koli bandı makinesi isteğe bağlı olarak elektronik veya kas gücüyle çalışan versiyonlardan biri karar verilerek seçilebilir.

Koli bandı makinesi, koli bantlarının yapıştırılacağı güzergâh boyunca koli bantlarının bir ucu yapışacak şekilde bandı güzergâha değdirecek şekilde bandın açılma yönünde hareket ettirilir. Bu sayede koli bandı yapıştırılmak istenen yere tam anlamıyla yapışmış olacaktır. Koli bantlarının yapıştırılma işi bittikten sonra yapıştırdığı alandan makarayı ayırmak gerekeceği için koli bandının ucunun kesilmesi gerekmektedir. Bu noktada elektronik veya kas gücüyle çalışan makine tercihi denkleme girmektedir.

Elektronik olan koli bandı makinesi koli bantlarının ucunun koparılmasını otomatik olarak yapabilir. Elektronik olmayan koli bandı makinesinde ise koli bandı makinesi kullanan kişi tarafından kas gücüne dayalı bir hareketle koli bantlarının uçlarının koli bandı makinesi tarafından ayrılması sağlanmaktadır. Kullanımı oldukça basit olan koli bandı makinesi, anlatımı uzun olsa da kullanırken ki sağladığı vakit tasarrufundan dolayı el ile yapılacak işlerin daha çabuk bitmesine ve diğer işlere daha çabuk geçilmesine olanak sağlamaktadır. Bunun yanında koli bandı makinesi ile kullanılan koli bantları daha verimli kullanılmaktadır. Ayrıca koli bandı makinesi sayesinde yapılacak vakit tasarrufu sayesinde özellikle paketleme bölümlerinde aynı sürede daha fazla iş yapılması mümkündür.

Koli bantlarının günümüzde çok sık kullanıldığı ve en kolay birleştirme ürünü olduğu bilindiğinden ulaşılabilirliği çok kolaydır. Ulaşılabilirliği kolay olduğu için koli bandı fiyatları özel kullanım alanları için üretilen çeşitleri hariç olmakla beraber çok uygun fiyatlara sahiptir. Bu sayede herkes tarafından koli bantlarına rahatlıkla ulaşılabilir ve bu koli bantlarıyla işler rahatlıkla yapılabilir. Koli bandı makinesi kullanımı sayesinde koli bantlarının daha verimli kullanılması sağlanabilir ve bu sayede koli bantlarına harcanacak paralara tasarruflar sağlanabilir. Koli bandı fiyatları ve koli bandı toptan fiyatları arasındaki farklar koli bandı makinesi sayesinde tolere edilebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.