HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Karton Bardak Ve Kullanım Alanları

30-11-2022 11:24
Karton Bardak Ve Kullanım Alanları

Karton bardaklar gündelik yaşamda sık sık tercih edilen bardak çeşitleridir. Yapısından dolayı taşıması, saklanması kolay olan ve genelde tek kullanımlık olan karton bardaklar neredeyse bütün içecek dükkânlarında kullanılırken bulunabilir. Satışları da birçok farklı yerde yapılmaktadır. Bu sayede kolay ulaşılabilirliğe sahiptir.

Geri dönüşüm içinde oldukça yararlı olan karton bardaklar, geri dönüşüme katıldığı takdirde birçok kez kullanılabilir olması sayesinde doğa içinde çok yararlıdır. Karton bardak fiyatları tane bazında satın alımlarda değişebileceği gibi toptan alımlarda çok farklı fiyatlarda bulunabilir. Karton bardak olarak anılan bardakların bir başka şekilde kâğıt bardak olarak da anılmaktadır. Karton bardak veya kâğıt bardak olarak isimlendirilen bardaklar tek kullanımlık olmaları bulaşık çıkarmamaları maaliyet olarak birçok gider düşünüldüğünde diğer bardaklardan çok daha uyguna gelmelerinden dolayı sıklıkla tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra kâğıt bardakların yani karton bardakların geri dönüşüme çok rahat girebilmesi de tercih edilme sebeplerinden en güçlüsüdür. Bulaşık çıkmaması için ve bulaşık yıkama fırsatı olmayan kullanımlar için kâğıt bardak yani karton bardakların çok sık tercih edilmesinden dolayı bu bardaklara ulaşabilmenin çok kolay olmasını sağlamıştır.

Her yerde bulunabilecek olan karton bardaklar diğer bir adıyla kâğıt bardaklar kısa süreli kullanımlar içinde mükemmel bir seçimdir. Yıkama ve saklama derdi olmadığından dolayı kullanımı bittikten sonra çöpe atılarak kullanılabilirler. Plastik bardaklar gibi dayanıksız olmamaları sayesinde plastik bardaklardan çok daha fazla tercih edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca plastik bardakların doğada bulunmasının sakıncalarından dolayı bunlara alternatif olarak kâğıt bardaklar yani karton bardaklar tercih edilmektedir.

Karton bardaklar plastik bardakların aksine çok dolu oldukları zaman şekil değişimi yaşama riski sunmadığı için tutumu daha kolay olan tek kullanımlık bardak çeşitleridir. Tek kullanımlık olmalarından dolayı her türlü kısa aktiviteler için tercih edilebilirler. Sonrasında yıkamaya gerek kalmadığı için, toplanma sırasında kolaylık yaratır. Karton bardakların geri dönüşüme katılması daha kolay olduğu için sıklıkla büyük içecek şirketleri tarafından tercih edilmesi, diğer alanlarda da sıkça kullanılmasını tetiklemektedir.

Geri dönüşümdeki kolaylıkları sayesinde doğada çöp olarak kalmamasının yanı sıra sürekli olarak dönüşerek kirliliği azaltması karton bardakların dünya üzerinde bireysel kullanıcılar arasında da en çok tercih edilme sebeplerinden biridir. Bazı karton bardak çeşitlerinin içerisinde bulunan çok ince bir plastik tabaka nedeniyle geri dönüşüme kazandırılmamasından ötürü son zamanlarda geri dönüşüme katılabilecek kâğıt bardakların üretimi ve satışı son derece artış göstertmiştir. Bu tür bardakların sık kullanılması doğada çöp olarak kalacağından dünya için zararlı atıklar arasına girmektedir. Son zamanlarda geri dönüşüme kazandırılabilecek şekilde üretilen karton bardaklar sayesinde çöp olarak kalma oranı hızla düşmektedir. Kâğıt bardakların geri dönüşüme katılması sayesinde birçok bölgede oluşacak çöp artışının önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Karton Bardak Fiyatları

Karton bardak fiyatları, karton bardakların birçok farklı değişkenine göre değişiklik göstertmektedir. Bunlardan en büyüğü toplu alışlarda yaşanmaktadır. Her türlü ürünün toptan fiyatı daha uygun fiyatlı olduğu bilinmektedir. Karton bardaklarında aynı şekilde toptan fiyatları normal fiyatlarına bakıldığı zaman çok daha uyguna gelmektedir. Bu sayede tek seferde alınabilecek kâğıt bardaklar sayesinde, kâğıt bardakla içecek servisi yapan kafelerin giderleri düşmektedir.

Kâğıt bardakların tercih edilmesindeki en büyük etken fiyatlardır. Kâğıt bardakların toptan fiyatları normal bardaklara göre çok daha düşük olduğu için ve kâğıt bardakların tek kullanımlık olmalarından dolayı yıkama gibi ek giderlerin olmamasından dolayı normal bardaklara göre çok daha ucuz maliyetlerde kullanılabilmektedir. Karton bardak fiyatları, bardakların boyutlarına göre, üzerlerindeki yazı logo gibi birçok farklı detaya göre, satın alınacak sayıya göre, kalitesine göre değişiklik göstertmektedir. Toptan kâğıt bardak almak istenildiği zaman en kaliteli yapıya sahip karton bardaklarla, daha az kaliteli karton bardakların fiyatlarının arasında büyük değişiklikler olabilir. Bunların yanı sıra toptan olmayacak şekilde farklı adetlerde alınan karton bardaklarla, aynı bardakların toptan alınacak fiyatları arasında da büyük değişiklikler görülebilir. Bu yüzden karton bardak fiyatları birçok etkene göre değişiklik gösterebilir.

Kâğıt bardakların kaliteleri ve boyutları karton bardak fiyatlarının kendi içlerinde çok fazla değişiklik göstermesine sebep olur. Şöyle ki kalite olarak üst düzey kalitede karton bardak almak istenirken ödenecek tutar, daha az kalitede üretilmiş karton bardaklar almak istenildiği ödenecek tutardan hayli fazla olacaktır. Aynı şekilde kâğıt bardak boyutları da karton bardak fiyatlarında büyük değişiklik gösterebilir. Karton bardak fiyatlarındaki bu farklılar tamamen karton bardak alırken ki kriterlere göre değişiklik göstertmektedir. Tüketicinin aradığı özelliklerde karton bardak fiyatları değişiklik gösterebilir. Üreticilerden meydana gelen karton bardak fiyatları değişiklikleri de göz önüne alınabilir. Aynı özelliklere ve aynı kalitelere sahip bardaklar birçok farklı üreticide farklı fiyatlarda satışa sunulabilir.

Karton Bardakların Ulaşılabilirliği

Az adetlerde sayılarda alınabilecek bir ürün olan karton bardaklar, bundan dolayı çok fazla şekilde talep görmektedir. Bu fazla talebin karşılanabilmesi için neredeyse her türlü market ve bakkalda kâğıt bardak bulmak mümkündür. Bunların yanı sıra büyük ölçekli içecek satış yerlerinde ve self servis içecek satan birçok mekânda kâğıt bardak bulmak mümkündür. Tane işi satın alınmak istenilen durumlarda her türlü market ve bakkalda bulunabilen karton bardaklar ucuz fiyatlarla tane olarak satın alınabilir. Ulaşılabilirlik olarak çok yayın kullanıldığından en ulaşılabilir bardak çeşididir. Bu sayede ihtiyacı olan herkes anında bu bardaklara ulaşılabilir. Karton bardak fiyatları satışını yapan ama toptan satışı olmayan yerlerde de değişiklik gösterebilir. Bu değişiklikler çoğunlukla büyük değişiklikler olmaz. Kâğıt bardakların ulaşılabilirliği o kadar fazladır ki birçok benzin istasyonundan bile satın alınabilir. Bu sayede insanların spontane gelişen içecekli buluşmalarında kağıt bardaklar rahatlıkla temin edilebilir ve kullanılabilir.



Kahveli Karton Bardak

Karton Bardak Kullanım Alanları

Karton bardaklar sık olarak self servis yapan içecek mağazalarında, yeni nesil kahvecilerde kullanılan ve farklı boylarda tercih edilebilen bardak çeşitlerinden biridir. Bu kâğıt bardakların kullanım alanları mağazaların yanı sıra bireysel kullanımlar için genellikle toplu olarak bir içecek tüketilmesi için ani gelişen planlar içinde sıklıkla kullanılır. Piknikler gibi bulaşık çıkmasının istenmediği organizasyonlarda veya az bulaşık ile uğraşılmasının gerektiği organizasyonlarda kesinlikle karton bardak tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra toplu alanlarda yeni çıkan bir içecek ikramı veya direkt olarak içecek ikramı gibi olan yerlerde karton bardaklar tercih edilerek tüketicilere karton bardakla servis yapılmaktadır. Bütün bunlar kişisel kullanım alanlarında karton bardakların tercih edildiği yerlere örnek olarak gösterilebilir.

Profesyonel alanlarda içecek satışı yapan mağazalarda tek kullanımlık olduğu için genellikle karton bardaklarla satış yapılmaktadır. Ortak alanlarda sebil gibi yerlerden yapılan su ikramları gibi ikramlarında karton bardak kullanılarak ikram yapılmaktadır. Daha çevreci olmak isteyen salaş mekânlarda, açık satılan içeceklerde de aynı şekilde karton bardak tercihi sıklıkla yapılmaktadır. Plastik atıkların azaltılması gibi projeler kapsamında yine karton bardaklar, kullanılmak için tercih edilen başlıca bardak çeşitlerinden biridir. Hem bireysel hem profesyonel olarak tercih edilen karton bardaklar kullanım alanlarının çok fazla yaygın olması nedeniyle yüksek ulaşabilirliğe sahiptir aynı zamanda yüksek ulaşılabilirliği sayesinde daha fazla tercih edilerek daha yaygın hale gelmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.