HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kargoda En İyi Çözüm: Bantlı Balonlu Torbalar

28-03-2023 16:57
 Kargoda En İyi Çözüm: Bantlı Balonlu Torbalar

Gelişen ve globalleşen teknoloji sektöründe pek çok ürün piyasa için üretilir. Bunların içinde oldukça güvenli ve çokça tercih edilen mal olarak balonlu bantlı torba gelir. Balonlu bantlı torba ürünleri oldukça geniş yelpazeli sektörlerde kullanılmaya uygun şekilde üretildiği için çok fonksiyonludur. Bu fonksiyonluluk yönü özellikle saklama, çarpma ve sürtmeye karşı koruma etkisi daha en çok ön plana çıkar. Yapılan denetimlerde balonlu bantlı torbaların daha çok kurye ve nakliye sektöründe kullanıldığı göze çarpıyor.

Bu konuda koruma özelliğinin etkisini daha net bir açıdan görebiliriz. Kullanım alanları ve etkisi çok kuvvetli olan balonlu bantlı torba ürünleri aşağı yukarı her plastik malzemesi satan firmalarda tedarik edilebileceği için erişim olanağı da pratiktir. İstediğiniz an çevrenizdeki plastik malzeme tedarik eden işletmelerde satın alabilirsiniz.


NİÇİN BANTLI BALONLU TORBA?

Kırılacak malları paketleme sırasında kullanmak için sık sık tercih edilir. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan e-ticaret firmaları için en önemli noktalardan biri de malların elden geldiği kadar sağlam ulaştırabilmeleridir. Diğer yandan serbest piyasa koşullarında hızın önemi de hiç azımsanacak gibi değildir. Hem sağlam ürün teslimatı yapmak hem de bu ürünleri hızlı ulaştırmak için bantlı balonlu torbalar tercih edilmektedir. Hem satış yapan firmayı hem kargo firmasını hem de müşteriyi üzmeyecek çok basit bir ürün olan bantlı balonlu torbalar her geçen gün firmalar tarafından daha çok tercih ediliyor. 

Bantlı balonlu torbalar ürünler içinde teslimat ve taşınma esnasında ürünlerin belli bir esneme payına sahip olmasına olanak sağlıyor. Birçok özelliğiyle çoğu firmanın radarında olmaya devam edecektir. Korumalı balonlu bantlı torba, hassas kargo gönderisi yapan müşteriler için sunulan bir ambalaj çeşididir. Bir diğer çeşidi olan balonlu kargo poşeti de sık sık tercih edilir. Balonlu kargo poşeti içerisindeki hava balonları aracılığıyla fazladan muhafaza etme ve dayanıklılık imkânı sunar. İçerisinde bulunan baloncuklar, kargonuzu daha sağlam sarmalar ve iyi bir koruma sağlar. Balonlu kargo poşetinin içerisindeki balonlu katman dış katmanla iç içedir ve kaymaz.


BANTLI BALONLU TORBALARIN ÖZELLİKLERİ


Katlanabilir oluşu yumuşak ve esnek yapısıyla beraber saydam bir görünüme sahip olan bu torbalar hava koşullarına karşı da malları koruyan bir ambalaj malzemesidir. Balonlu bantlı torbanın hammaddesini plastik oluşturur. Normal koşullarda dört katmandan meydana gelen ve düzenli olarak iç içe girmiş ve çıkıntıları olan, katmanlar arasına hava basılmış ve yarım küre biçimindeki baloncuklar ile adeta bir yastık görevi gören özel ve kırılgan malları korumaya yönelik kullanışlı ve tercih edilen bir üründür.

Boyutları yastık biçiminde paketlenecek malların kapladığı alana göre düzenlenebilir. Ürünlerin kırılganlığının önüne geçmek için yapısı ve biçimi, ambalaj ebatlarında ayarlama sırasında önem arz eder. Darbeler neticesinde herhangi bir şekilde kırılabilecek olan mallarda tek katmanlı bantlı balonlu torba yeterli olmayıp dört kata dek ayarlanabilir. Balonlu torbaların dikkat çeken özelliklerinden biri de içine konulan malları herhangi bir şekilde dışarıdan gelecek her türlü şiddete karşı etkilenmemesini sağlamaktır. Çizilme ve darbe alma durumlarını ortadan kaldırır. En çok yaşanan sorunlardan biri olan çarpma problemini ortadan kaldırır. Sürtünme ve elektriklenme gibi herhangi bir problemin meydana gelmesine engel olur. Ürünü geri döndürülemeyecek halen getiren ve sık yaşanan bir diğer problem olan ezilme ihtimalini de ortadan kaldırır. Bantlı kargo poşetinin hedefi bu tür problemlerinin tamamını ortadan kaldırmaktır.

Üretilme amacının malları korumak olan ürünlerdir. İmal edilen bantlı balonlu torbalar, polietilen ve polipropilen malzemelerden üretilir. Özel bir koruma malzemesi olarak görev yaparlar. Alıcıların ürünlerini dış darbelerden ve tehditlerden koruma ihtiyacı ile tercih ettiği bu ürün, toptan satın alındığı takdirde daha az maliyetli bir fiyat ile satın alınmış olur. Yüksek muhafaza etme özelliği olan bantlı balonlu torbaların özelliklerine bakacak olursak şunları söyleyebiliriz:
    • - Polietilen, kâğıt, nonweoven adı verilen maddeler ile karıştırılması mümkündür.
    • - Kir, rutubetten koruma sağlar.
    • - Suyla temas etmesi halinde oldukça dayanıklıdır.
    • - 330 ile 440 gram civarında bir ağırlıkta üretilir.
    • - Darbeleri yumuşatıcı özelliğe sahiptir.

BANTLI BALONLU TORBALAR NE İŞE YARAR?

Çoğu plastik malzeme satan işletmede kolayca bulunabilen bantlı balonlu torba ürünlerin korunması amacı ile temin edilir. Beyaz eşyaların transferinde, cam ürünlerin tesliminde, kurye servislerinde tüm malların taşınmasında tercih edilir. Balonlu bantlı torba kullanılarak malın daha güvenli bir şekilde dış tehditlerden korunarak varmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle yüksek muhafaza etme özelliği sunar. Bantlı kargo poşeti kullanarak güven standartlarını en üst seviyeye çeker dersek yanlış olmaz.

Özel olarak korunaklı bir şekilde transferini istediğiniz bir ürün varsa ve bunların transferi yapılacaksa mutlaka bantlı balonlu torbaları kullanmanızda fayda vardır. Taleplere kulak verilerek üretilen bantlı balonlu torbalar özel imal edilmesi yardımıyla ürününüzün hiçbir dış tehdide maruz kalmasının önüne geçer. Böylece ürününüz zarar almadan istediğiniz noktaya transferini gerçekleştirebilirsiniz. Halk arasında pat pat naylon adı ile zikredildiği de görülür. Sektörler arasındaki sık kullanılan adıysa bantlı kargo poşetidir. Fonksiyonu sayesinde de bantlı kargo poşeti oldukça sık tercih edilir.


BANTLI BALONLU TORBA NERELERDE KULLANILIR?

Balonlu bantlı torbalar, cam, elektronik malzeme ya da ürün, porselen gibi kırılgan ürünlerin nakliyesi esnasında tercih edilir. Bantlı balonlu torbaları toptan olarak tedarik ettiğinizde ise bu ürünlerin transferi ya da istiflenmesinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Hava alması gereken mallarla ticaret yapıyorsanız hem güneş ışınlarından hem de pislik ve yağışlardan korumak hedefiyle balonlu bantlı torbaları toptan şekilde temin edebilirsiniz. Balonlu kargo poşetini toptan olarak temin etmenin yararı ise, daha çok ürüne daha az ücret ile sahip olmanızdır. Toptan alınan her mal gibi balonlu bantlı torbalar da daha az maliyeti gelir. Alınması anında kolay saklama koşullarına sahip olmasından ötürü hepsi kullanılmasa da pek çok alanda kullanabildiği için daha sonra kullanımınıza hazır olacaktır. Böylece parti parti satın alma işlemi ile de zamanınızı boşa geçirmemiş olursunuz. Böylece vakitten ve maliyetten tasarruf edersiniz. 

Mallarınızı güvenle transfer edebileceğiniz balonlu kargo poşetidir. Bantlı kargo poşetini açmak için yırtılması gerekmektedir. Bantlı kargo poşetleri güvenlik baz alınarak dizayn edilmiştir. Bantlı kargo poşeti yardımıyla ürünler ancak yırtılarak açılabilmektedir. Diğer yandan maliyetleri bakımından tekstil, ayakkabı gibi gönderilerde sık sık kullanılan gönderim kutularına alternatif olarak düşünülebilir.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.