HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

E-Ticaret ve Kargo Kutuları

03-02-2023 13:12
E-Ticaret ve Kargo Kutuları

Son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına almış olan pandemi dönemiyle beraber e-ticaret sektöründe önemli bir büyüme meydana gelmiştir. Alışverişler artık kalabalık alışveriş merkezleri veya mağazalar yerine internet üzerine dönmüştür. Bu bağlamda e ticaret sektörüne pek çok firma girmek istemiştir. E ticaret sektörü sanıldığı kadar basit bir sektör değildir. Bu nedenle e ticaret sektörüne girmeden bu sektörün gerekliliklerini ve adımlarını çok iyi bilmek gerekiyor. Bu adımlardan en önemlisi kargo süreci olmaktadır. Kargo süreci hem firma hem de müşteriler açısından çok önemlidir. Bunun sebebi ise kargonun güzel bir şekilde alıcıya ulaşması alıcının firmaya karşı tutumunu olumlu yönde etkiler. Firma ise marka bilinirliğine katkı sağlar. Kargoların müşterilere en güzel şekilde ulaşmasını istiyorsanız e-ticaret kutusu kullanmanız gerekmektedir. Bu yazımızda e-ticaret kutusuyla alakalı detaylı bilgilere yer verdik.

E-Ticaret Kutusu Nedir?

E-ticaret kutusunun, e ticaret sektöründe hizmet vermek isteyen firmalar açısından kritik önemde olduğundan bahsetmiştik. Peki, e ticaret kutusu neden bu kadar önemli?

E-ticaret kutusu firmaların müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla özel olarak üretilmiş kutulardır. Kargo kutusu olarak firmaların aktif bir şekilde kullanması gereken e-ticaret kargo kutusunun firmalara sağladığı pek çok avantaj bulunmaktadır. E-ticaret kargo kutusunun firmaların büyümesine ve cirosunun artmasına doğrudan etki etmektedir.


E-Ticaret Kargo Kutusu Modelleri Nelerdir?

E-ticaret kargo kutusunun farklı modelleri bulunmaktadır. Bunun sebebi ise her e-ticaret ürünü aynı yapıda değildir. Bu nedenle e-ticaret kutusu kendi içerisinde farklı gruplara ayrılmaktadır. E-ticaret kargo kutusu modelleri şu şekildedir;

 

Ayakkabı Kutuları

Ayakkabı sektöründe hizmet veren firmalar için özel olarak tasarlanmıştır. Ayakkabıların kargosu esnasında ezilmesi çok sık görülen bir sorundur. Ancak ayakkabı kutuları sayesinde ayakkabıların kargosunda herhangi bir risk olmamaktadır. Ayakkabı kutuları sayesinde ayakkabı hem ezilmemektedir hem de zarar görmemektedir. Aynı zamanda da firmalara depolamada oldukça büyük bir kolaylık sağlamıştır. Depolamaya uygun bir şekilde üretilen ayakkabı kutuları sayesinde hem deponuz kolay bir şekilde düzenlenir hem de içerisinde bulunan ayakkabılar en ufak zarar görmez.

Ayakkabı kutuları tasarlanırken özellikle uzun ömürlü saklamalara uygun olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede uzun süreli saklamalarda kesinlikle içerisinde bulunan ayakkabılara olumsuz bir etki mümkün olmayacaktır.

Aynı zamanda ayakkabı kutularının ağız kısmında özel kilitli bir kapak bulunmaktadır. Bu kapak sayesinde hem müşterileriniz kargolarını kolay bir şekilde açacak hem de kargolama sırasında kapağın açılamasına imkân olmayacaktır.

 

Kesimli Kutular

Kesimli kutular özellikle hediyelik eşya ve vazo gibi kırılması yüksek riskli olacak ürünler için tasarlanmıştır. E ve B numaralı dalgalı oluklu mukavvalardan üretilmiş kesimli kutular kargo esnasında darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. İstenilen ebatlarda üretimi yapılan kesimli kutuların kurulumu da oldukça kolaydır. Kolay bir şekilde kurulan ve kullanıma hazır olan kesimli kutular ile e ticarette kargolarınızı güvenle alıcıya teslim edebilirsiniz.

Ek olarak, size yardımcı olabilecek Kesimli Kutu video aşağıda bulunuyor.



CD, Takvim, Katalog ve Kitap Kutuları

CD, takvim, katalog ve kitap kutuları içerisindeki ürünlerin düşmemesi için özel olarak tasarlanmıştır. Üst kısmında yer alan kapak haricinde içerisinde özel takvim, kitap gibi ürünlerini koyulacağı bir yer bulunmaktadır. Burası sıkı sıkı ürünleri tuttuğu için kargo sırasında herhangi bir sorun yaşamazsınız. Aynı zamanda kitap kutularında kapak kısmında da özel bir yapıştırma şeridi bulunmaktadır. Bu şerit ile ağız kısmını kapatmak oldukça kolaydır.

Ek olarak, size yardımcı olabilecek CD, Takvim, Katalog ve Kitap Kutuları kurulumu video aşağıda bulunuyor.


 

Çanta Tipi İnternet ve Kargo Kutusu 

Çanta tipi internet ve kargo kutusu diğer kutulardan farklı olarak bir kulpa sahiptir. Bu kulp sayesinde ise aynı bir çanta rahatlığında kullanım sunmaktadır. Çanta tipi kutular özel geçmeli kilit sistemi ile kapanmaktadır. Bu sayede kesinlikle içerisinde bulunan ürünler düşmeyecektir. Ayrıca çanta tipi kutular oldukça dayanıklı yapıdadır.


Çeyiz Taşıma Kutuları

Çeyiz düzmek oldukça zahmetli ancak bir o kadar da güzel bir süreçtir. Çeyiz taşıma kutularının normal kutulardan oldukça farklı olması gerekmektedir. Bu noktada ise çeyiz taşıma kutuları devreye girmektedir. Çiftlerin hayatlarında bir kere yaşayacakları bu özel anı daha özel bir hale getiren çeyiz taşıma kutuları hacim olarak oldukça büyüktür. Aynı zamandan da dış görünüşü oldukça gösterişli olmaktadır.

 

Dosya Arşiv Kutuları

Dosya arşivi adından da anlaşılacağı üzere özellikle arşivlerde bulunan dosyaların kolay bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır.

Hediye Kutuları

Hediye kutuları adından da anlaşılacağı üzere normal kargo kutusuna göre çok daha gösterişlidir. Hediyelik eşyaların bu kargo kutuları ile teslim edilmesi, teslim alan kişilerin çok daha özel hissetmelerini ve hediyelerin daha anlamlı olmasını sağlamaktadır.

Ahşap Kargo Sandığı

Ahşap kargo sandığının bir diğer adı sandık kutudur. Ahşap kargo kutusu özellikle uluslararası hizmet veren firmalar için kritik önem arz etmektedir. Yurtdışına gönderilmiş olan değeri yüksek ürünlerin üst düzey bir şekilde korunmasını sağlamaktadır.

Kitap Kutuları

Kitap satan işletmelerin kargo kutusu olarak kitap kutuları tercih etmesi çok önemlidir. Sebebi ise kitapları normal kargo kutusu ile alıcılara ulaştırmaya çalışmak, kargo esnasında kitapların özellikle cilt kısmından hasar görmesine neden olmaktadır.

Proje Poster Kutuları

Günümüzde en zor kargolanan ürünler arasından şüphesiz poster ve projeler bulunmaktadır. Poster ve projelerin kargo yapılması esnasında boyutları nedeniyle mutlaka zarar görmektedir. Ancak proje posterler için özel olarak tasarlanmış genellikle silindir biçiminde olan kutular sayesinde kargo süreci kolay bir şekilde yönetilebilir.

Ek olarak, size yardımcı olabilecek Proje Poster Kutuları video aşağıda bulunuyor.



E-Ticaret Kutusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

E-ticaret kutusu kullanmanın özellikle işletmeler açısından pek çok faydası bulunduğundan bahsetmiştik. Peki, bu faydalar nelerdir?

  • Öncelikle e-ticaret kutusu üzerine baskı yapılabilmektedir. Bu baskılar sayesinde de firmanızın reklamını çok uygun bir şekilde yapabilmektesiniz.
  • Müşterilerinize kargo kutusu ile ürünlerini yolladığınız zaman, müşterileriniz kendini özel hissedecektir. Tekrar alışveriş yapmak istediği zamanda da ilk tercihi siz olacaksınız.
  • Kargo kutusu sayesinde ürünler oldukça güvenli bir şekilde taşınmaktadır. Bu sayede iade oranları düşecek ve şirketlerin karlılığı doğrudan artacaktır.
  • Yukarıda bahsettiğimiz unsurlar şirketlerin karlılığını doğrudan etkilemektedir. Bunun sebebi ise hem marka bilinirliği hem de markaya olan sadakatin artmasıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.