HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

E-Ticaret İçin Toptan Kargo Poşetleri

23-05-2022 01:03
E-Ticaret İçin Toptan Kargo Poşetleri

Günümüzde e ticaret oldukça popüler bir hale gelmiştir. Birçok firmada e ticarete geçmiştir. E-ticarete geçilmesiyle beraber internet üzerinden alışveriş başladı. İnternet üzerinden kullanıcılar görmedikleri ürünleri alıyor. En önemlisi ise ürünlerin son kullanıcıya düzgün bir şekilde gönderilmesi. Bu gönderimlerde en önemli unsur kargo poşetleridir. Kargo poşetleri e ticaret yapan firmalar için can damarı niteliğindedir.  Kargo için kullanılan kargo poşetleri üzerinde firmaların logolarını bulundurabilirler. Logoyla beraber firmanın bir mottosu ya da sloganı varsa bu da logoyla birlikle toptan kargo poşetleri modellerinde yer alır.

Kargo Poşeti Nedir?

Kargo poşetleri ağzının kapalı olmasıyla Kargo poşetleri normal poşet ile karşılaştırılmamalıdır. Kargo poşetleri normal poşete göre daha kalın ve daha dayanıklıdır. Bunun en büyük sebebi verilen kargolar iç içe taşınmaktadır ve poşetin yırtılıp kargoların kaybolmasının önüne geçmektir.

Kargo Poşetleri Çeşitleri Nedir?

Kargo kullanımın artmasıyla beraber kargo poşetlerinin kullanımı da artmıştır. Kargo poşetleri fiziksel durumlarına göre 3’e ayrılır. Bunlar; cepli kargo poşeti, cepsiz kargo poşeti ve şeffaf kargo poşeti…

·        Cepli Kargo Poşeti

Cepli kargo poşetleri, kullanımı günümüzde çok yaygındır. Normal kargo poşetlerinden farklı olarak önünde küçük cep gibi bir bölmesi daha vardır. Bu bölme küçük görünse de işimize yaramaktadır. Bu küçük bölmeye kargonun yanında hediye yollayacaksak hediyeyi kargoyu kapattıktan sonra aklımıza gelen küçük parçayı veya kargonun faturasını koyabiliriz. Ağzı normal kargo poşetleri gibi bant yardımıyla kapanmaktadır.

·        Cepsiz Kargo Poşeti

Cepsiz kargo poşeti günlük hayatta sıkça kullandığımız kargo poşetidir. Cepsiz kargo poşetlerinin genellikle arkası siyah olur önünde de firma baskısı yer alır. Yapışkan yapılı malzemeden üretildiği için dayanıklıdır. Aynı zamanda kolay kolay açılamaz.

·        Şeffaf Kargo Poşeti

Şeffaf kargo poşeti içinde ne olduğu görebildiğiniz bir kargo poşet türüdür. E-ticaretin oldukça yaygınlaşmasıyla birlikte ne yazık ki dolandırıcılar e-ticaret sektöründe de bu alanda boy dolandırıcılıklara başlamıştır. Artık kullanıcıları güvenilir alışveriş siteleri hariç daha farklı alışveriş sitesinden alışveriş yaparken şeffaf kargo seçeneği ile gönderim yapılmasını talep etmektedirler.

Şeffaf kargo poşetlerinin genel olarak iki çeşidi bulunmaktadır. Birisi düz şeffaf kargo poşeti diğeri hava yastıklı şeffaf kargo poşetidir.

·        Hava Yastıklı Şeffaf Kargo Poşeti

Hava yastıklı şeffaf kargo poşetlerinin her tarafında büyük hava dolu kanallar yer alır. Bu hava yastıklı şeffaf kargo poşetleri genellikle darbeye maruz kalmasını istemediğimiz ürünlerimizde kullandığımız bir kargo poşeti türüdür. Hava yastıklı kargo poşetiyle genellikle elektronik cihazlar, cam ürünler, seramik ürünler gibi kırılma ihtimali yüksek olan ürünlerin paketlenmesi aşamasında tercih edilmektedir.

Baskılı Kargo Poşeti Nedir?

Kargonun çok kullanılması ve e ticaretin yaygınlaşmasıyla reklam unsurları da bu bölgeye kaymaya başladı. Baskılı kargo poşetleri şu an çok önemli bir reklam unsurudur. Önemli reklam unsuru olmasının en büyük sebebi günlük, haftalık veya aylık ne kadar sipariş çıkarırsanız o kadar reklam yapmış oluyorsunuz.

Baskılı Kargo Poşetindeki Baskı Nasıl Olmalıdır?

Firmanızın veya kendinizin reklamını baskılı kargo poşetleri ile yapmaya karar verdiğinizi düşünelim. Ancak basit bir baskı ile kaliteli bir reklam yapmanız mümkün pek olmayacaktır. İyi bir reklam yapmak için kargo poşetinde bulunan baskıyı bazı püf noktalarına uygun hazırlamanız hale getirmeniz gerekmektedir. Bu unsurları şöyle sıralayabiliriz;

-       Kargo poşetinin boyutlarına uygun bir baskı yapılması oldukça önemli rol oynamaktadır. Kargo poşetinde aşırı büyük veya aşırı küçük duran bir baskı müşterilerin kolay kolay dikkatini çekmez. Bu yüzden kargo poşeti ile tasarladığımız baskıyı milimetrik olarak ayarlamamız gerekiyor.

-        Kargo poşetinin üstüne yaptıracağımız baskılarda canlı ve dikkat çekici renkleri kullanmamız da gerekiyor. Müşterilerimize ve tüketicilere görsel uyarıcı yollamak için renkleri kullanmak güzel bir yöntem olabilir. Sizde kargo poşetlerindeki canlı renklerle tüketicilerin dikkatini çekebilirsiniz. Sarı, kırmızı ve mavi gibi renklerin müşterilerin satın alma içgüdüsünü tetiklediği araştırmalarla birlikte kanıtlanmıştır. Size bu renkleri tercih aşamasında değerlendirebilirsiniz.

-      Sadece resim yeterli değildir. Resmin yanı sıra kampanya, slogan, mizahi bir içerik veya önemli bir bilgiye yer vermemiz de gerekiyor. Bunun sebebi ise tüketicinin görsel hafızasında yer edinmemiz için tercih ettiğimiz bir unsurdur. Bunu da ancak tüketicinin ilgisini belirli bir süre bandında reklamımıza çekersek yapabiliriz.

-         Gerçekçi olmamız gerekiyor.

-         Bize ulaşabilecekleri bir iletişim numarası, iletişim adresi Whatsapp hattı ve şikâyet hatlarıyla alakalı bilgilerin yer alması gerekiyor.

-         Yaklaşan bir kampanyanız bulunuyorsa bundan da bahsedebilirsiniz.

-      Ayrıca son zamanlarda e-ticaret satışlarındaki artışla beraber firmalar müşterini kendini özel hissetmesi adına kişiye özel yazılı kartlarda bastırıyorlar. Sizde müşterilerine özel bu kartlardan bastırıp kargolarınıza ekleyebilirsiniz. Genellikle ‘bizden alışveriş yaptığınız için teşekkür ederiz, güzel günlerde kullanmanızı dileriz’ tarzındaki teşekkür kartları müşterilerin oldukça hoşuna gitmektedir.

Kargo Poşetlerinin Avantajı Nedir?

-         Kargo poşetleri sayesinde verdiğimiz kargoların müşterilerimize en güvenli bir biçimde gideceğini biliyoruz.

-         Şeffaf kargo poşetleri ile müşterilerimiz güvenli bir biçimde bizden alışveriş yapabiliyorlar.

-         Cepli kargo poşetleri sayesinde müşterilerimize aldıkları ürünün faturasını da rahat bir şekilde ulaştırabiliyoruz.

-         Kargo poşetleri sayesinde kargoya verdiğimiz ürünün alıcıya teslimi sırasında herhangi bir eksiklik yaşanmayacağını biliriz.

-         Kargo poşetleri gönderdiğimiz ürünleri ufak darbelerde ezilmesini ve çizilmesini engeller.

-         Kargo poşetleri sayesinde kargoların taşınması daha kolay olmaktadır.

-         Kargo poşetlerinin üzerinde bulunan alanlara adres, numara, isim, soy isim gibi bilgileri kolayca yazabiliyorsunuz.

-         Kargo poşetleri sıvılara karşı dayanıklı materyalden üretilmiştir. Bu yüzden ürünün sıvı ile teması tamamen engellenmektedir.

-Hemen hemen her boyuta uygun kargo poşetleri bulunmaktadır. Buda satıcılar için büyük avantaj sağlamaktadır.

Kargo Poşeti Boyutları Nelerdir?

En küçük boy kargo poşeti 24x30+5 cm’dir. En büyük boy kargo poşeti ise 45x55+5 cm’dir. Bunlar haricinde 35x45+5  cm, 30x37,5+5  cm gibi ortanca boylarda kargo poşetleri de bulunmaktadır. İhtiyacınızla doğru orantılı olarak kargo poşeti seçmeniz içinde bulunan ürünün sarsılmadan daha sağlıklı bir şekilde taşınmasını sağlar.

Kargo Poşeti

-        Kargo Poşetinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar


Kargo poşetleri herhangi bir sebeple zarar görmüşse kullanıma asla uygun değildir.

-         Kargo poşetleri tek kullanımlıktır ikinci defa kullanılması söz konusu değildir. Bunun sebebi kargo poşetlerinin yapısında da yapıştırıcı vardır. Aynı zamanda ağız kısmında da güçlü bir yapışkan bulunmaktadır.

-         Kargo poşetlerinin içine doğrudan yiyecek içecek konulması doğru değildir.

-         Kargo poşetleri ağzı kapandığında hava alması imkânsızdır.

-         Kargo poşetlerini kargo yapacağımız ürünlerin boyutlarına göre seçmemiz gerekiyor.

-     Kalem ile adres bilgilerinizi kolayca yazabileceğiniz toptan kargo poşeti modellerini seçmenizi öneririz. Maalesef ki bazı kargo poşeti materyallerinde üzerinde yazı yazmak oldukça zordur, bundan dolayı kolay kullanımlı olması oldukça büyük rol oynar.

-      Üzerine etiket yapıştırabileceğiniz modelleri seçmenizde mümkün. Bazı kargo poşeti modelleri materyalleri gereği etiketin yapışkanını tutmaz. Bundan dolayı eğer kalem ile adres yazmak yerine etiket yapıştırmayı tercih ediyorsanız bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.