HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doypack Nedir?

28-09-2022 15:37
Doypack Nedir?

Doypack türündeki ambalajlar; sürdürülebilir, özelleştirilmesi kolay ve birçok sektör için uygun çözüm sunan bir ambalaj türüdür. Doypack ambalaj, farklı tipte malzemelerden, tek veya birkaç katmandan oluşturulabilir. Dik durması, diğer ambalajlardan onu ayıran asıl özelliği olduğu için doypack aynı zamanda dik duran poşet, dik duran ambalaj şeklinde de bilinir.

Doypack, Dünya çapında birçok endüstride kullanılmaktadır. Esnek ambalaj endüstrisinde ilk tercihler arasında yer alıyor. Doypackler, içerisine konulan ürünleri kusursuz bir şekilde muhafaza edebilen ambalajlardır. Bu nedenle, ürün tasarrufu sağlayan ve gıda ürünlerinin gevrekliğini ve kokusunu koruyabildiği için gıda sektörünün sıklıkla başvurduğu bir paketleme yöntemidir. Fakat çok yönlülüğü nedeniyle kozmetikten tutun, teknoloji endüstrisine kadar birçok ürün kategorisinin ambalajlanmasında kullanılmaktadır. Doypack, paketin rafta ayakta durmasını sağlayan düz bir tabana sahip olduğu için hem katı taneli hem de sıvı ürünler için idealdir. Doypack kilitli poşet özelliği ile, ambalajının zaman içinde tekrar kullanımı ile dikkat çeker. İçerisindeki ürün eğer gıda ise tazeliğini koruması bakımından iyi bir seçenektir. Unipak ile çeşitli doypack seçenekleri arasından, sizi en çok memnun edecek olanı seçebilirsiniz.



Doypack Pencereli

Doypack Nerelerde Kullanılır?

Doypack, tüm endüstrilerde hemen her şeyi kapsayan bir paketleme seçeneğidir. Birçok ebatta olduğundan ve birçok ürüne uyacak şekilde özelleştirilebilir. Plastik çerçeve, dolgu ya da etiket gibi ekstralara ihtiyaç kalmaz. Markaların halihazırdaki ambalaj ihtiyaçlarının tamamını karşılar. Diğer seçeneklerle karşılaştırdığımızda pratiktir. Taşınması kolaydır. Ürünlerinizin depolanması için verimli çözüm sunar ve geri dönüştürülebilir. Doypack ambalaj kullanan ana sektörlerden bazıları şunlardır:

  • Kozmetik - yüz maskeleri, kremler ve jeller…
  • Yiyecekler - kurutulmuş veya işlenmiş et, kuruyemiş, bisküvi, bakliyat, zeytin…
  • Giyim - çorap, eşarp, fular, bandana, aksesuarlar…
  • Sıcak içecekler – çay, kahve ve sıcak çikolata…
  • Bahçecilik - tohum, toprak, çeşitli aletler…
  • Balık tutma - misina, yem, iğne ve diğer olta malzemeleri…
  • Soğuk içecekler - meyve suları, soğuk çay ve kahveler…
  • Evcil hayvan maması – ödül mamaları, kuru mama…
  • Sağlık ve spor – takviyeler, protein tozu…
  • Elektronik - şarj cihazları, pil ve bataryalar, mobil aksesuarlar…


Doypackler

Doypack Ambalajın Avantajları

Markaların, ürünlerini daha iyi tanıtmak, korumak ve satışlarını artırmak için sert ambalajlar yerine esnek doypackler kullanmaya yönelmelerinin birçok sebebi var. Çok çeşitli türleri olduğu için, siz ve ürününüz adına en uygun olanı bu türler arasından bulabilirsiniz. Çentikli yırtma yerleri olan, kilitli poşet şeklinde olan birçok farklı çeşidi mevcuttur. Müşteriler çekici tasarımları ve kolay kullanımı sebebiyle çoğunlukla doypack tercih ederler. Peki, doypack ambalajının avantajları nelerdir?

  • Genel olarak üretimi sırasında daha az malzeme ve daha az enerji kullanır ve sonuç olarak daha az uçucu organik bileşik üretilir. Maliyet tasarrufuna ek olarak, diğer ambalaj malzemeleri ile karşılaştırıldığında daha hafif ağırlıkları ve daha kompakt boyutları, nakliye sırasında yakıt emisyonlarından da tasarruf sağlar.
  • Kaplanılan alanı azaltır. Daha az alanda daha fazla ürün depolayabilirsiniz.
  • Hem aseptik (mikroptan arındırılmış) hem de aseptik olmayan üretim hattında kullanılabilirler.
  • İçerisine konulan ürünlerin güvenliğini sağlar. Doypack ambalaj, içindeki ürünü dış etkenlerden korur. Kötü hava şartlarından veya diğer olumsuz etkenlerden en az hasarı alır.
  • Görsel olarak çekici bir satış ambalajıdır.
  • Şeffaf seçenekleri ile ürünün görünürlüğünü arttırdığı için müşterilerinize güven sağlamaktadır.
  • Birçok farklı boyuta ve türe sahiptir.
  • Üzerine baskı yapılabilmesi de doypackin avantajları arasındadır. Böylelikle doypackiniz için çeşitli grafikler kullanabilir, logonuzun ve markanızın reklamını yapabilirsiniz. Parlak renkler, marka sunumunu ve tanınırlığını güçlendirir. Satışlar için de güçlü bir görsel izlenim oluşturur.
  • Döngüsel ekonominin bir parçasıdır. Bu, bir ürünün yaşam döngüsü boyunca tekrar tekrar kullanıldığı anlamına gelir. Böylelikle yeni malzemelere olan ihtiyacı azaltacak, israfı en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
  • Doypack esnektir. Saklanması ve taşınması kolaydır.
  • Ürünün içerisine yerleştirilmesi sırasında hızlı dolum sağlar.

Kraft Pencereli Doypack

Bu tip doypack, içindeki ürünü göstermek için paketin üzerinde "pencere" adı verilen şeffaf bir parça bulundurmanıza olanak sağlar. Kraft kaplamalı ve pencereli doypack, geniş pencereli ve dar pencereli olarak iki türe ayrılmaktadır. Her ikisi de gıda ile temasa uygundur, hem gıda içi kullanıma hem gıda dışı kullanıma açıktır, açılır-kapanır kilit mevcuttur, yüksek bariyer özelliği ile ürünleriniz tazeliğini korur. Kraft kaplama poşetin orta bölümünde bulunan pencere sayesinde ürününüzü sergileme imkanı sağlar. Dar pencereli ürünlerde, ortadaki şeffaf kısım daha küçük iken; geniş pencereli ürünlerde, ortadaki şeffaf kısım daha büyüktür. Dar pencereli doypacklerin kraft seçeneği dışında beyaz rengi de mevcuttur.  

Şeffaf Gold Metalize Doypack

Şeffaf gold metalize doypack, Malzeme kalitesi sayesinde; müşterilerinize sunduğunuz ürününüze doğal ve şık bir görünüm kazandırır. Altın rengi ile fark yaratır. Doypack'iniz, markanız, ürünün nerede satılacağı ve tüketicinizin bunlarla nasıl etkileşime gireceği gibi diğer faktörler dikkate alınarak, içinde sakladığınız ürünün türüne uyarlanabilir. Bunun için kendi kutunu tasarla formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Şeffaf Metalize Doypack

Doypack ambalajlarının boyutlarına göre taşıma kapasiteleri de değişmektedir. Size en uygun boyutu ve taşıma kapasitesini çeşitli doypackler arasından seçebilirsiniz. Bunun yanında tasarımları da renk açısından değişiklik gösterir. Şeffaf metalize doypack, müşterilerinize parlak gümüş rengi ile estetik bir zevk sunar. Bunun yanı sıra doypack kapaksız oldukları için daha az plastik kullanmanızı sağlar. Bu da çevre yararı için güzel bir yöntem oluşturur. Sızdırmazlık tekniği, ürünün hava geçirmez şekilde sarılmasını sağlar. Hava geçirmez şekilde paketlenmiş taze bir ürün, uzun bir raf ömrüne de sebep olmuş olur.

Unipak'ta kendi kutunu tasarla formu ile ürününüzün ambalajlanması ya da taşınması için size özel baskı ve boyutu seçebilirsiniz. Formun ilk kısmında, sizinle iletişime geçebileceğimiz kişisel bilgilerinizi girdikten sonra model bilgileri önünüze gelecektir. Bu model bilgileri arasından kutu modeli seçmeniz gerekmektedir. Diğer kısmından, kutu modelini uygun formattaki bir görsel ile yükleyebilirsiniz. Bunun ardından kutu boyutu bilgileri girdikten sonra, doypacki kendiniz ya da markanız için daha özel hale getirmek istiyorsanız, üzerine baskı yapma seçeneği de mevcuttur. Logo görselinizi ya da farklı bir baskı görselini, uygun formatta yükledikten sonra basılacak görsel boyutunu da belirtebilirsiniz. Ambalaj üzerinde istediğiniz baskı alanını işaretleyebilirsiniz. Tüm işlemler bittikten ve teslimat adresinizi girdikten sonra bu form sayesinde sizlere bir fiyat teklifi gelir. Fiyat teklifini kabul etmeniz durumunda size özel doypack ambalajınız üretilmeye başlar ve elinize ulaşır. Kendi kutunu tasarla ürünlerinde iade bulunmamaktadır, bunun yanında diğer doypack çeşitleri için iade seçeneği mevcuttur. Ürün değiştirmek ya da iade etmek için de iade formunu doldurmanız ve iade koşullarını sağlamanız yeterlidir.

Doypack nedir, hangi noktada işinize yarar, markanız için nasıl özelleştirilebilirsiniz? Tüm bu soruların yanı sıra size uygun olup olmadığı konusunda çok daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Unipak çağrı merkezi ile de iletişime geçebilirsiniz. Aklınızdaki sorulara hızlıca yanıt bulabilirsiniz. Siz de hemen şimdi harekete geçebilir ve Unipak güvencesi ile kolayca sipariş verebilirsiniz. Unipak olarak hem ülkemizde hem de Dünya’da tüm ambalaj çeşitlerinin üretimine üstün kalite standartlarımız ile liderlik etmeye devam ediyoruz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.