HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ayakkabı Kutuları ve Kullanım Alanları

02-03-2023 14:32
Ayakkabı Kutuları ve Kullanım Alanları
Günümüzde e-ticaret sektöründe hizmet veren işletmelerin hem depolama hem de kargo süreçlerinde e ticaret kutularına ihtiyacı olmaktadır. E-ticaret kutuları arasında en çok kullanılanı ise ayakkabı kutusu olmaktadır. Ayakkabı kutusu özellikle e-ticaret sektöründe satış yapan ve mağaza ortamında satış yapan işletmeler tarafından çok sık kullanılmaktadır. Ayakkabı kutusu kullanımı ile pek çok avantajı beraberinde sunmaktadır. Bu avantajları ile de çok sık tercih edilmektedir. Bu yazımızda ayakkabı kutuları hakkında pek çok bilgiye değindik.

Ayakkabı Kutuları Nedir?

Ayakkabı kutusu, ayakkabı sektöründe hizmet veren ve ayakkabı ürünleri için özel olarak tasarlanmıştır. Ayakkabı saklama kutularının ortaya çıkmasında ilk amaç ayakkabıların hem kargo hem de depolanma esnasında zarar görmesinin önüne geçmektir. Ayakkabı işiyle uğraşan kişilerin ve ayakkabı alıcılarının ortak sorunu ayakkabıların yapısında oluşan hasarlardır. Bu hasarlar nedeni ise ayakkabıların çok fazla değer kaybettiğini görmekteyiz. Bu işletmeleri oldukça zarara sokmaktadır. Aynı zamanda da işletmeler müşterilerine karşı güven kaybı yaşamaktadır. Ancak ayakkabı kutuları sayesinde hasar alma gibi bir durumu kesinlikle söz konusu olmamaktadır. Ayakkabı saklama kutuları sayesinde ayakkabılar taşınma veya depolanma sırasında en ufak hasar görmemektedir. Bu sayede ise hem işletmelerin kâr oranı artmaktadır hem de müşteri memnuniyeti artmaktadır. Aynı zamanda da firmalara depolama yaparken oldukça büyük bir kolaylık sağlamıştır.

Ayakkabı saklama kutularının üretilmesinde bir diğer amaç ise ayakkabıları uzun ömürlü bir şekilde saklamaktır. Peki, bu ne demek oluyor? Ayakkabıların saklanma koşulları yapısının bozulmaması için çok önemlidir. Ayakkabının yapısının korunması için ideal saklama koşullarını da ancak ayakkabı kutuları ile oluşturabilirsiniz. Ayakkabı saklama kutularının özel olarak üretilmesinin birinci sebebi bu olmaktadır. Ayakkabıları saklarken veya kargolarken bazı firmalar normal kutu kullanmaktadır. Ancak bu normal kutular, ayakkabıların saklanması için özel olarak tasarlanmamıştır. Bu nedenle süet, deri gibi özel saklama koşulları sunulması gereken ayakkabıların mutlaka özel ortamlarda kullanılması gerekiyor.


 ayakkabı kutusu

Ayakkabı Kutularının Özellikleri Nelerdir?

Ayakkabı kutuları normal kutulara göre pek çok özelliğe sahiptir. Bu özellikler ise kullanan işletme ve kişilere pek çok fayda sağlamaktadır. Peki, bu kutuların özellikleri nelerdir inceleyelim.

İlk olarak e-ticaret kutularının yan yüzeyleri son derece dayanıklı olmaktadır. Bunun sebebi ise yazımızın en başında bahsettiğimiz gibi ayakkabıların kargo ile taşınması ve depolanması sırasında karşılaşılan en büyük sorun ayakkabının ezilmesi olmaktadır. Normal kutuların bütün yüzeyleri aynı dayanıklılık oranına sahiptir. Ancak ayakkabı saklama kutuları olası ezilmelerin önüne geçmek için yan yüzeyleri ekstra güçlü malzemelerden üretilmiştir. Bu sayede ayakkabı saklama kutularının üstüne bir şeyler koyabilirsiniz, rahat bir şekilde depolayabilirsiniz, rahat bir şekilde taşınmasını sağlayabilirsiniz.

Ayakkabı saklama kutularının bir diğer özelliği ise ağız kısmının kilitli bir yapıda olmasıdır. Normal kutular ile ayakkabı taşımaya karar verirseniz muhtemelen taşınması esnasında kapağı açılarak ayakkabıların yere düşmesi söz konusu olacaktır. Ancak ayakkabı kutusu ağız kısmı kilitli olacak şekilde tasarlanmıştır. Siz ayakkabı kutusunun kapağını kapattığınız zaman iç içe geçmeli kilit sistemi kapanmış olacak. Müşterilerinizin veya sizin herhangi bir kaldırma hareketi olmadan da bu kilit sistemi açılmayacaktır. Bu sayede ayakkabıların taşınması esnasında herhangi bir şekilde kaybolması veya kirlenmesi söz konusu olmamaktadır.

Ayakkabı kutularının bir diğer özelliği ise kapağının kapalı olması durumunda dış etkenlerle bağlantısının kesilmesidir. Bu sayede ayakkabı kutusuna koyduğunuz ayakkabı kesinlikle kirlenmemektedir. Özellikle açık renkli ayakkabıların taşınması veya depolanması oldukça zor olmaktadır. Bunun sebebi ise dış etkenlere maruz kaldığı zaman direkt olarak kirlenmesi ve kullanılamaz hale gelmesi olmaktadır. Ancak ayakkabı saklama kutuları sayesinde böyle bir sorunla kesinlikle karşılaşmazsınız.

Ayakkabı saklama kutularının en önemli özelliği ise üstüne baskı yaptırabiliyor olmanızdır. Herhangi bir markanın ürünlerini satıyor olsanız da ürünlerinizi yolladığınız kargo kutusunun üstünde sizin markanızın logosunun olması veya sloganının olması marka bilinirliliğinizi olumlu yönde etkileyecektir. Günümüzde ayakkabı saklama kutuları herkesin evinde bir şeyleri sakladığı veya bir şeyleri düzenlemek için kullandığı önemli bir materyal olmaktadır. Bu nedenle sizin ayakkabı kutunuzla müşterilerinizin evinde bir şeyler istiflemesi veya düzenlemesi sizin markanızın sürekli göz önünde olması anlamına gelmektedir.

 

Ayakkabı Kutuları Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

  • Ayakkabı kutuları hem son kullanıcı hem de firmalar açısından pek çok amaçla kullanılmaktadır. Kullanım amaçlarını inceleyelim.
  • İlk olarak ayakkabıları depolamada firmalar sıklıkla ayakkabı saklama kutularını kullanmaktadır.
  • Kullanıcılar ayakkabılarını daha temiz ve düzenli bir şekilde saklamak için ayakkabı saklama kutularını sıklıkla kullanmaktadır.
  • Firmalar ayakkabı saklama kutularını reklamlarını yapmak için kullanmaktadır. Baskılı ambalajlar işletmeler açısından en ucuz yollu ve en akılda kalıcı reklam modeli olmaktadır. Bu nedenle ayakkabı kutusu ile yapacağınız reklamda oldukça düşük maliyetli ve oldukça etkili olacaktır.
  • Ayakkabı kutuları kargoda ayakkabı taşınması esnasında oldukça sık kullanılmaktadır. Ayakkabıların kargoda ezilmemesi ancak ayakkabı saklama kutuları ile mümkündür.

Ayakkabı Kutularının Boyutları Nasıldır?

Ayakkabı kutu boyutları değişmektedir. Bunun sebebi farklı tip ayakkabıların ve farklı numara ayakkabıların sorunsuz bir şekilde taşınması içindir. Unipak web sitesinde bulunan ayakkabı kutusu ölçülerimiz 20x36x9 cm, 20x36x12 cm, 21x10,7x37,2 cm olarak bulunmaktadır. Ancak sizin ihtiyacınız olan ayakkabı kutuları bundan büyük veya küçük ise bize ulaşarak ayakkabı kutusu ölçülerinizi verir ve istediğiniz kutuyu üretmemizi sağlayabilirsiniz.

Ayakkabı Kutularının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Ayakkabı saklama kutularının sağladığı pek çok avantaj vardır. Kısaca bu avantajlar şu şekildedir. Ayakkabı kutusu kullanımı müşteri memnuniyetini arttırır. Sorunsuz bir şekilde ürünleri müşteriye ulaştırmanız müşteri memnuniyetini ve müşteri sadakatini olumlu yönde etkileyecektir. Aynı zamanda kutu ile gönderdiğiniz ayakkabılar müşterinizi özel hissettirecektir. Bu da marka bağlılığını arttıracaktır.

Ayakkabı saklama kutuları işletmelerin cirolarını arttıracaktır. Bunun sebebi iadelerin az gelmesi ve marka bilinirliliğin artması olacaktır. Ayakkabı kutuları sayesinde ayakkabı satan işletmelerin depoları çok daha düzenli olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.